Buzz

O Τέρενς Μάλικ ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του «The Last Planet»

στα 10

Αλλά δεν βιάζεται να τελειώσει το μοντάζ. Θα χρειαστεί όπως λέει τουλάχιστον έναν χρόνο.

O Τέρενς Μάλικ ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του «The Last Planet»

Με το «A Hidden Life» να ετοιμάζεται για την έξοδό του στις αίθουσες του κόσμου μέσα στους επόμενους μήνες, ο Τέρενς Μάλικ που μοιάζει να μην είναι πια τόσο ερμητικά αποκομμένος από την δημοσιότητα όσο παλιότερα, έκανε πριν λίγες μέρες μια προβολή της ταινίας στο Βατικανό κι ο ίδιος ήταν εκεί για να μιλήσει όχι μόνο για το φιλμ αλλά και για τα επόμενα σχέδιά του.

Διαβάστε ακόμη: «The Last Planet» | Στη νέα ταινία του (ακούραστου) Τέρενς Μάλικ πρωταγωνιστεί ο Χριστός

the last planet

Ξέραμε ήδη ότι το καινούριο του φιλμ γυριζόταν το καλοκαίρι στην Ιταλία, αλλά αυτό ήταν μόνο το ένα μέρος της παραγωγής που περιλάμβανε ανάμεσα σε άλλα επισκέψεις σε χώρες όπως η Ιρλανδία, η Ισλανδία και το Μαρόκο. Τώρα σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του, τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί και ο ίδιος είναι έτοιμος να ξεκινήσει το μοντάζ.

«Μόλις τελειώσαμε και είμαι πολύ χαρούμενος» είπε ο Μάλικ στην προβολή στο Βατικανό. «Πριν λίγες μέρες γυρίσαμε τις τελευταίες σκηνές στην Ιορδανία. Είναι ένα φιλμ στο οποίο συναντιούνται πολλές διαφορετικές κουλτούρες ηθοποιοί από τη Μέση Ανατολή, τη Γερμανία, αλλά και τεχνικοί από την Ιταλία στα κοστούμια και τα σκηνικά. Τώρα ετοιμάζομαι να γυρίσω στο Τέξας για να μοντάρω το φιλμ. Θα μου πάρει τουλάχιστον ένα χρόνο αφού γυρίσαμε ψηφιακά κι έτσι έχουμε πολύ υλικό και πάρα πολλές εικόνες. Η αγαπημένη μου στιγμή σε κάθε ταινία είναι το μοντάζ. Δεν υπάρχει πια η πίεση των γυρισμάτων, ούτε η αβεβαιότητα του αν ο καιρός θα σου επιτρέψει να τα πραγματοποιήσεις».

Διαβάστε ακόμη: Ο Τέρενς Μάλικ βρήκε τον Χριστό, τον Αγιο Πέτρο και τον... Σατανά του

the last planet 607

Το «The Last Planet», απ' όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, είναι μια ταινία που αναπαριστά κεφάλαια από τη ζωή του Χριστού μέσα από τις παραβολές των Ευαγγελίων. Ο οσκαρικός ηθοποιός Μαρκ Ράιλανς, ωστόσο, ανέλαβε την... αποκάλυψη, σε συνέντευξη που έδωσε ως προσκεκλημένος στο Φεστιβάλ της Ντοβίλ. Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι οι πρωταγωνιστές του Τέρενς Μάλικ θα είναι ο Γκέζα Ρέριγκ στο ρόλο του Ιησού (ο Ούγγρος ποιητής που πρωταγωνίστησε συγκλονιστικά στον «Γιο του Σαούλ», ο Ματίας Σχούναρτς στο ρόλο του Αγίου Πέτρου (ο Βέλγος ηθοποιός κρατά ένα ρόλο και στο «A Hidden Life») και ο Μαρκ Ράιλανς, φυσικά, που υποδύεται τον Διάβολο, όχι σε μία, αλλά σε τέσσερις ενσαρκώσεις του!

the last planet 607