Buzz

«Το Χέρι του Θεού» του Πάολο Σορεντίνο: Νάπολη, βέσπα, μπάλα, εφηβεία...

στα 10

Κρίνοντας από το πρώτο teaser της ταινίας, προμηνύεται αριστούργημα...

«Το Χέρι του Θεού» του Πάολο Σορεντίνο: Νάπολη, βέσπα, μπάλα, εφηβεία...

Μετά τη Ρώμη του «La Grande Belezza», μετά το «Youth», το «Loro», αμέτρητα επεισόδια του «The Young / New Pope», ο Πάολο Σορεντίνο επιστρέφει στην πατρίδα του: και δεν εννοούμε την Ιταλία γενικώς, αλλά τη Νάπολη.

Διαβάστε ακόμη: «Homemade» | Από τους Πάολο Σορεντίνο & Σεμπαστιάν Λέλιο, μέχρι την Κρίστεν Στιούαρτ μικρού μήκους καταγράφουν το παγκόσμιο lockdown

the hand of god 607Τηλεόραση στο μπαλκόνι

Το «Χέρι του Θεού», η ταινία που σκηνοθετεί για το Netflix, είναι, κατά την επίσημη σύνοψη, η ιστορία του θρήνου και της απελευθέρωσης ενός αγοριού που μεγαλώνει στη Νάπολη του '80. Ο Φαμπιέτο Σκίζα, ένας αδέξιος Ιταλός έφηβος, βλέπει τη ζωή του και την κεφάτη, εκκεντρική οικογένεια ξαφνικά να μεταλλάσσονται - πρώτα εξαιτίας της άφιξης του θρύλου της μπάλας, Ντιέγκο Μαραντόνα κι έπειτα λόγω ενός σοκαριστικού δυστυχήματος από το οποίο ο Μαραντόνα, ακούσια, σώζει τον Φαμπιέτο και θέτει το μέλλον του σε κίνηση.

Διαβάστε ακόμη: Ο Πάολο Σορεντίνο δεν είναι ούτε άθεος, ούτε αγνωστικιστής, είναι μάλλον ένας επίδοξος πιστός

the hand of god 607Εφηβεία το '80

Ο Σορεντίνο επιστρέφει στην πόλη του κι αφηγείται την πιο προσωπική του ιστορία, σε μια ταινία για τη μοίρα και την οικογένεια, τον αθλητισμό και το σινεμά, την αγάπη και την απώλεια. Δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό η ταινία είναι αυτοβιογραφική, είναι, όμως, αυτονόητο ότι ο Σορεντίνο έχει βιώσει πολλά απ' όσα περιγράφει. Στο φιλμ, που θα βγει σε επιλεγμένες αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου και στο Netflix στις 15 του ίδιου μήνα, πρωταγωνιστεί ο Φίλιπο Σκότι και μαζί του ο Τόνι Σερβίλο (φυσικά) και η Λουίζα Ρανιέρι. Δείτε παρακάτω το πρώτο teaser.