Buzz

Goonies never say die! Πολύ πιθανό να δούμε σύντομα ένα σίκουελ των «Goonies»

στα 10

Ο Ανταμ Γκόλντμπεργκ φαίνεται πως έχει βρει την απόλυτη ιδέα για το σενάριο του σίκουελ, η οποία θα ικανοποιήσει όλους τους φανς της πρώτης ταινίας.

Goonies never say die! Πολύ πιθανό να δούμε σύντομα ένα σίκουελ των «Goonies»

35 χρόνια έχουν περάσει από την πρεμιέρα των «Goonies», μιας ταινίας η οποία έχει συνδέσει άρρηκτα τον εαυτό της με μια ολόκληρη γενιά κινηματογραφόφιλων. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια οι φανς δεν σταματούσαν να ζητούν από τον σκηνοθέτη της ταινίας Ρίτσαρντ Νόνερ και τον παραγωγό της Στίβεν Σπίλμπεργκ ένα σίκουελ, αλλά πάντα έπαιρναν ως απάντηση πως μια νέα ταινία δεν θα κατάφερνε ποτέ να σταθεί επάξια μπροστά στην πρώτη, πόσο μάλλον να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Αλλά από ότι φαίνεται κάτι τέτοιο μάλλον ετοιμάζεται να αλλάξει.

Ο Ανταμ Γκόλντμπεργκ, τηλεοπτικός παραγωγός και μεγάλος φαν της ταινίας, αποκάλυψε πως εδώ και αρκετά χρόνια γράφει το σενάριο ενός σίκουελ και πως τελευταία μάλιστα o Ντόνερ για πρώτη φορά δείχνει αρκετά θετικό σε κάτι τέτοιο. Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που μιλά με τον Ντόνερ για το σίκουελ, μιας και από το 2005 έχουν βρεθεί για να συζητήσουν για αυτό αλλά πάντα όλες οι συναντήσεις έπεφταν στο κενό, μιας και καμία από τις ιδέες αυτές δεν κατάφερε να ξεπεράσει το δέος που είχε μια περιπέτεια με ένα πειρατικό πλοίο. «Από το 2006 και μετά προσπαθούσα να σκεφτώ – πως ξεπερνάς ένα πειρατικό πλοίο;» είχε πει.

Δείτε ακόμα: Το reunion των Goonies είναι το καλύτερο βίντεο για τις μέρες της καραντίνας

goonies 607

Και όταν το 2013 δούλευε πάνω σε ένα επεισόδιο της σειράς «The Goldbergs», το οποίο ήταν βαριά εμπνευσμένο από τα «Goonies», τότε του ήρθε και η ιδέα την οποία είπε στον Ντόνερ και από εκεί γράφτηκε το σενάριο, το οποίο με την σειρά του έδωσε την σειρά του στα πρώτα concept art της ταινίας από τον Μάικλ Μπάρναρντ. Το σχέδιο αυτό δείχνει ένα τεράστιο κρανίο έχοντας γραμμένο πάνω του στα ισπανικά «ένα λάθος και θα σου φέρει φόβο / νιώσε την οργή των δακρύων του διαβόλου», έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στο virtual πάνελ για την επέτειο των 35 χρόνων των «Goonies» που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω πανδημίας.

Ο Γκόλντμπεργκ δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το σενάριο αλλά σίγουρα περιλαμβάνει όλο το αρχικό καστ να επιστρέφει στους ρόλους τους, αυτή την φορά ως ενήλικες, και να εξερευνά τις σχέσεις τους μετά από όλα αυτά τα χρόνια. «Το 2020 μπορεί να είναι χάλια, αλλά είναι ίσως και η χρονιά η οποία να ξεκινήσουμε την παραγωγή του “Goonies 2”» φαίνεται πως δήλωσε με περίσσια αυτοπεποίθηση ο Γκόλντμπεργκ. Το μόνο σίγουρο είναι πως Goonies never die!

Δείτε ολόκληρο το virtual πάνελ για την επέτειο των 35 χρόνων των «Goonies» παρακάτω.