Buzz

Η Εμιλι Μπλαντ είναι «Το Κορίτσι του Τρένου»

στα 10

Ενα από τα μεγαλύτερα best seller της περασμένης χρονιάς, φτάνει σύντομα στον τερματικό σταθμό του: την μεγάλη οθόνη.

Η Εμιλι Μπλαντ είναι «Το Κορίτσι του Τρένου»

Το απολαυστικό pageturner της Πόλα Χόκινς που υπήρξε ένα από τα εκδοτικά φαινόμενα του 2015 δεν θα αργούσε φυσικά να μεταφερθεί στο σινεμά. Η παράγωγη του ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με την εκδοσή του, αφού αυτό το θρίλερ από τον τίτλο του ήδη, μοιάζει να κυλά στην ίδια φλέβα με το «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» της Τζίλιαν Φλιν, που έδωσε στον Ντέιβιντ Φίντσερ μια μεγάλη επιτυχία .

Στο «Girl on the Train» (το οποίο στα Ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός) υπάρχει επίσης μια γυναίκα που εξαφανίζεται, αλλά δεν είναι (μόνο) αυτή στο κέντρο της αφήγησης. Βασική ηρωίδα του είναι η Ρέιτσελ, η οποία δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τον χωρισμό της που συνέβη πριν από πολύ καιρό, αντίθετα βασίζεται στο ποτό για να σταθεί στα πόδια της κάθε μέρα. Και κάθε μέρα παίρνει το ίδιο τρένο κάθε πρωί προς την δουλειά που έχει ήδη χάσει, και τριγυρίζοντας στην πόλη, μη μπορώντας να παραδεχτεί στην συγκάτοικό της ότι δεν δουλεύει πια.

the girl on the train 607

Ξέρει ότι θα σταματήσει στον ίδιο σηματοδότη, την ίδια ώρα, και θα αντικρίσει τα ίδια σπίτια δίπλα στις ράγες. Αρχίζει, μάλιστα, να νιώθει οικεία με το ζευγάρι που ζει σ’ ένα από αυτά. «Τζες» και «Τζέισον» τους αποκαλεί. Η ζωή τους, στα δικά της μάτια, είναι τέλεια. Μακάρι να μπορούσε και η Ρέιτσελ να είναι τόσο ευτυχισμένη.

Και μια μέρα βλέπει κάτι που τη σοκάρει. Κρατάει μόλις μία στιγμή μέχρι να ξεκινήσει και πάλι το τρένο, αλλά είναι αρκετό. Κι αυτό αλλάζει τα πάντα. Τώρα η Ρέιτσελ έχει την ευκαιρία να γίνει μέρος της ζωής που παρακολουθούσε από μακριά. Τώρα ήρθε η ώρα να το καταλάβουν κι εκείνοι: είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κορίτσι του τρένου…

the girl on the train 607

Ο Τέιτ Τέιλορ του «The Help» σκηνοθετεί το φιλμ και η Εμιλι Μπλαντ πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Εμίλι ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Λουκ Εβανς, Τζάστιν Θερού, Ρεμπέκα Φέρκιοσον και Χέιλι Μπένετ. Το φιλμ έχει ημερομηνία εξόδου στην Αμερική την 7η Οκτωβρίου και φιλοδοξεί να επαναλάβει την επιτυχία του βιβλίου και στο σινεμά.

the girl on the train 607

Διαβάστε ακόμη: