Φεστιβάλ / Βραβεία

Θα είναι το «The French Dispatch» η ταινία που θα επιλεχθεί όχι για ένα, αλλά για δύο φεστιβάλ Καννών;

στα 10

H ταινία του Γουές Αντερσον μπορεί να μην παίχθηκε στο φεστιβάλ φέτος, αφού η διοργάνωση ακυρώθηκε, αλλά όλα δείχνουν ότι θα κάνει τελικά την πρεμιέρα της εκεί ένα χρόνο μετά.

Θα είναι το «The French Dispatch» η ταινία που θα επιλεχθεί όχι για ένα, αλλά για δύο φεστιβάλ Καννών;

Γυρισμένη στην Γαλλία με ένα αξιοζήλευτο καστ, το «The French Dispatch» ήταν μια από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Το φιλμ θα έκανε την πρεμιέρα του στις Κάννες και λίγο αργότερα θα έβγαινε στις αίθουσες, αλλά η πανδημία του Covid-19 άλλαξε ριζικά τα σχέδια των δημιουργών της.

Κι αν κάποιες από τις ταινίες που όλοι ήξεραν ότι είχαν επιλεγεί για το φεστιβάλ αποφάσισαν να μην επιλέξουν να το κάνουν γνωστό, όταν ο Τιερί Φρεμό ανακοίνωσε τις επιλογές του για το φεστιβάλ, τον περασμένο Ιούνιο, ο Γουές Αντερσον πήρε το Cannes Label για την ταινία του, ελπίζοντας προφανώς ότι θα έβγαινε στις αίθουσες σύντομα.

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η λίστα με τις 56 ταινίες του φετινού (ακυρωμένου) Φεστιβάλ των Καννών

french dispatch 607

Με την πανδημία όμως να μην δείχνει σημάδια υποχώρησης, η ημερομηνία εξόδου του φιλμ αναβλήθηκε επ’ αόριστον -και σίγουρα εκτός του 2020. ΟΙ φήμες θέλουν τον Τιερί Φρεμό να προασπαθεί να πείσει τον Αντερσον και την Searchlight Pictures να φέρουν και πάλι την ταινία στο φεστιβάλ, όπου -αν όλα πάνε καλά-, αυτή τη φορά θα προβληθεί κανονικά.

Δείτε ακόμη: Κρατάμε απουσίες: Η Disney μεταφέρει το «Black Widow» και το «West Side Story» στο 2021