Φεστιβάλ / Βραβεία

«The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore»: δείτε την ταινία που κέρδισε το Οσκαρ Μικρού Μήκους Animation!

στα 10

Διαγωνίστηκε με το «La Luna» της Pixar και κέρδισε! Δείτε το «The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore» και διαπιστώστε εάν άξιζε.

«The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore»: δείτε την ταινία που κέρδισε το Οσκαρ Μικρού Μήκους Animation!

Η αμερικανική μικρού μήκους ταινία «The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore», των Γουίλιαμ Τζόις και Μπράντον Ολντενμπεργκ, είναι ένα «υβριδικό» animation που συνδυάζει το βωβό σινεμά με τα τεκνικολόρ μιούζικαλ. Εχει ένα διαδραστικό βιβλίο σε i-pad app, εγκαινιάζοντας κατά κάποιο τρόπο το transmedia στην κατηγορία του! Στην 84η Απονομή των Βραβείων της Ακαδημίας, κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Animation.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της ταινίας, το «The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore», είναι εμπνευσμένο σε ίσα μέρη από τον Τυφώνα Κατρίνα, τον Μπάστερ Κίτον, τον Μάγο του Οζ και την αγάπη για τα βιβλία. Η ταινία είναι μια ιστορία για τους ανθρώπους που αφιερώνουν τη ζωή τους στα βιβλία και για τα βιβλία που ανταποδίδουν τη χάρη!

Το 15λεπτο φιλμ είναι γυρισμένο με συνδυασμό διάφορων τακτικών, μινιατούρες, cgi, 2D animation και με μια σαφή στιλιστική αναφορά στις ασπρόμαυρες, βωβές ταινίες και στα τεκνικολόρ μιούζικαλ.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ταινία και επισκεφθείτε το website της για να… διαβάσετε περισσότερα.