Buzz

Η Ρωσία απειλεί να απαγορεύσει την προβολή του «The Death of Stalin» του Αρμάντο Ιανούτσι

στα 10

Οι ρωσικές αρχές φοβούνται ότι η κωμωδία θα προκαλέσει την οργή μερίδας του ρωσικού πληθυσμού.

Η Ρωσία απειλεί να απαγορεύσει την προβολή του «The Death of Stalin» του Αρμάντο Ιανούτσι

Η μαύρη κωμωδία του δημιουργού του «Veep» ή του «The Thick Of It», περιγράφει με ξεκάθαρα σατιρικό τρόπο τα όσα επακολούθησαν στο Κρεμλίνο αμέσως μετά τον Θάνατο του Στάλιν από καρδιακή προσβολή το 1953.

Όμως η Ιστορία δεν είναι κάτι με το οποίο μπορείς να κάνεις χιούμορ στην Ρωσία και κάπως έτσι, οι ρωσικές αρχές θεωρούν ότι η ταινία είναι μια «προμελετημένη πρόκληση» κι ένα «σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας» που έχει σκοπό να εξοργίσει τους κομμουνιστές της χώρας.

Δείτε ακόμη: Μπορεί το σινεμά να δείξει έναν (άγιο) τσάρο να κάνει σεξ, στην Ρωσία του σήμερα;

the death of stalin 607

Ο υπεύθυνος τύπου του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πέσκοβ δήλωσε ότι το υπουργείο πολιτισμού θα πρέπει να φερθεί υπεύθυνα όταν κληθεί να αποφασίσει αν η ταινία μπορεί να πάρει άδεια προβολής στη χώρα ενώ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Vzglyad, είχε την απάντηση αφού ξέρει ότι η ταινία είναι «μια βρώμικη κοροϊδία από ξένους που δεν ξέρουν τίποτα από την ιστορία της χώρας μας. Φυσικά και δεν πρέπει να προβληθεί στην Ρωσία».

Οσο για το κομμουνιστικό κόμμα, το δεύτερο σε δύναμη στο ρωσικό κοινοβούλιο, απλά δήλωσε ότι η ταινία είναι «αηδιαστική». Δίχως φυσικά κανένα από τα μέλη του κόμματος να την έχει δει, αλλά πότε η λογική μπήκε εμπόδιο στην υπερβολή και την πολιτική κομπορρημοσύνη;

the death of stalin 607

Το «The Death of Stalin» είναι η δεύτερη ταινία, βασισμένη σε ιστορικές προσωπικότητες της Ρωσίας που δημιουργεί οργισμένες αντιδράσεις στην χώρα, μετά το «Matilda» που εξιστορεί την αληθινή ιστορία του έρωτα του τελευταίου τσάρου της χώρας με μια χορεύτρια.


Δείτε ακόμη: