Buzz

Πρώτο τρέιλερ για το νέο «Πορφυρό Χρώμα»

στα 10

Το μιούζικαλ, σε παραγωγή των Στίβεν Σπίλμπεργκ και Οπρα Γουίνφρεϊ, θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Πρώτο τρέιλερ για το νέο «Πορφυρό Χρώμα»

O Στίβεν Σπίλμπεργκ έκανε την πρώτη του φιλόδοξη και οσκαρική μεταστροφή σε ένα καθαρά δραματικό ύφος διασκευάζοντας το 1985 για το σινεμά το «Πορφυρό Χρώμα», το μυθιστόρημα που δημοσίευσε το 1982 η Αλις Γουόκερ, χαρίζοντάς της το Πούλιτζερ λογοτεχνίας.

Η ταινία του θα κέρδιζε έντεκα υποψηφιότητες για Οσκαρ (μεταξύ των οποίων για καλύτερη ταινία, Α’ γυναικείο ρόλο για τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και Β’ γυναικείο ρόλο για τις Οπρα Γουίνφρεϊ και Μάργκαρετ Εϊβερι), αλλά θα έφευγε τελικά με άδεια χέρια από την απονομή, παραμένοντας μια υποτιμημένη μέσα στα χρόνια ταινία της φιλμογραφίας του.

Διαβάστε ακόμα: Σταματήστε ό,τι κάνετε και δείτε το πρώτο τρέιλερ του «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε

the color purple

Και να που τώρα, τρεις από τους βασικούς συντελεστές εκείνης της ταινίας, ο Σπίλμπεργκ, η Γουίνφρεϊ και ο συνθέτης του σάουντρακ, Κούινσι Τζόουνς, αναλαμβάνουν ως παραγωγοί να ξαναφέρουν στο σινεμά την ιστορία της νεαρής Αφροαμερικανίδας που προσπαθεί να βρει την ταυτότητά της έπειτα από χρόνια κακοποίησης από τους άντρες της ζωής της. Μόνο που αυτή τη φορά, η νέα ταινία θα βασίζεται στο υπερ-επιτυχημένο μιούζικαλ, διασκευή του ίδιου βιβλίου, που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 2005, κερδίζοντας 11 υποψηφιότητες για Τόνι, και ξανά το 2015.

Στην ταινία, σκηνοθεσία του Μπλιτζ Μπαζαγούλε και σε σενάριο των Μάρκους Γκάρντλεϊ και Μάρσα Νόρμαν, πρωταγωνιστούν οι Ταραζι Π. Χένσον, Ντάνιελ Μπρουκς, Κόλμαν Ντομίνγκο, Κόρεϊ Χόκινς, H.E.R., Χέιλ Μπέιλι, Ανζελού Ελις-Τέιλορ και Φαντάσια Μπερίνο. Η σκηνοθεσία είναι του Μπλιτζ Μπαζαγούλε και το σενάριο των Μάρκους Γκάρντλεϊ και Μάρσα Νόρμαν.

Το «Πορφυρό Χρώμα» θα ανοίξει στις αμερικάνικες αίθουσες ανήμερα τα Χριστούγεννα, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 18 Ιανουαρίου 2024.