Industry

«The Amazing Spider-Man». Ετοιμαστείτε για συνέχειες!

στα 10

Με το «The Amazing Spider-Man» να έχει ήδη ξεπεράσει τα 340 εκατομμύρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι η ταινία θα έχει συνέχειες. Τι θα συμβεί σε αυτές και ποιοι θα είναι οι επόμενοι αντίπαλοι του ανθρώπου αράχνη;

«The Amazing Spider-Man». Ετοιμαστείτε για συνέχειες!
Θα είναι οι «Sinister Six» οι επόμενοι αντίπαλοι του Spider-Man;

Στην πραγματικότητα, το sequel έχει ήδη ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες: 2 Μαΐου του 2014, αλλά ως γνωστόν, το Χόλιγουντ συνήθως κοιτάζει μακριά. Στην επίσημη σελίδα της ταινίας στο facebook την ημέρα της κυκλοφορίας της στις Αμερικάνικες αίθουσες, γράφτηκε «είναι επιτέλους εδώ! Το “The Amazing Spider-Man” είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας που θα εξερευνήσει πως η μοίρα του αγαπημένου μας ήρωα, καθορίστηκε από την εξαφάνιση των γονιών του».

Ναι η λέξη «τριλογία» δεν αναφερόταν πουθενά μέχρι πρόσφατα, όμως πλέον οι τρεις ταινίες θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες -και ίσως όχι μόνο αυτές. Ούτως ή άλλως, η σκηνή που ακολουθεί τα τελικά credits της ταινίας, υπόσχεται αποκαλύψεις για το παρελθόν των γονιών του Spider-Man και έναν μυστηριώδη(;) καινούριο κακό ή και τον ρόλο που θα παίξει στη συνέχεια της μυθολογίας, ο χαρακτήρας του Lizard.

Ομως μοιάζει απίθανο ο καθηγητής Κερτ Κόνορς να βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον άνθρωπο αράχνη. Στην πραγματικότητα οι παραγωγοί της ταινίας Ματ Τόλμαχ και Αβι Αράντ δήλωναν πριν λίγες μέρες σε μια συνέντευξή τους, πως για τους κακούς των επόμενων ταινιών όλα είναι ανοιχτά. Σύμφωνα με τους ίδιους πάντως, οι πιο ενδιαφέροντες κακοί στο σύμπαν του Spider-Man είναι οι επονομαζόμενοι «Sinister Six», μια ομάδα κακοποιών οι οποίοι, με επικεφαλής τον Doctor Octopus αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να κατατροπώσουν τον Spider-Man.

Οι δυο τους λένε, πως το σύμπαν του κόμικ είναι τόσο ευρύ κι ενδιαφέρον που ένας από τους βασικούς τους στόχους είναι να το εξερευνήσουν και να αναδείξουν τις πτυχές τους στην οθόνη. Ο τρόπος που οι «Εκδικητές» έχτισαν μια κολοσσιαία επιτυχία μέσα από ξεχωριστές ταινίες που ακολούθησαν διαφορετικόυς ήρωες για να τους ενώσουν τελικά, είναι ένα μοντέλο που προφανώς μοιάζει ελκυστικό.

Το να παρουσιάσουν ξεχωριστούς χαρακτήρες από τους «Sinister Six» ως τους κακούς στις επόμενες ταινίες του Spider-Man και να τους ενώσουν τελικά σε μια ultimate μάχη στην τελευταία τελευταία ταινία, είναι ένα σενάριο που δεν απορρίπτουν, ενώ πιθανότατα η ταινία του «Venom» που θα σκηνοθετήσει (όπως όλα δείχνουν ο Τζος Τρανκ του «Το Χρονικό») θα συνδεθεί άμεσα με το σύμπαν του «The Amazing Spider-Man».

Ολα βεβαίως θα ξεκαθαρίσουν εν καιρώ, προς το παρόν, κρατηθείτε από τους ιστούς σας, ενώ ο «Amazing Spiderman» ετοιμάζεται για την έξοδό τους και στις Ελληνικές αίθουσες...

Διαβάστε εδώ, όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το «The Amazing Spider-Man» (και λίγα ακόμη).