Buzz

Ο Τζέιμς Κάμερον έχει τύψεις για την αποτυχία της ταινίας «Η Αβυσσος»

στα 10

Ο Κάμερον παραδέχτηκε πως έκανε κάποια λάθη κατά την διάρκεια παραγωγής της ταινίας, αλλά δεν ήξερε πώς να την κάνει πραγματικά να λειτουργήσει.

Ο Τζέιμς Κάμερον έχει τύψεις για την αποτυχία της ταινίας «Η Αβυσσος»

Δύσκολα θα βρει κάποιοι μια πραγματικά κακή ταινία του Τζέιμς Κάμερον. Είναι δύσκολο επίσης πλέον να βρεις και μια η οποία να αποτελεί και εισπρακτική αποτυχία, μιας και πλέον οι ταινίες του ξεφεύγουν από το 1 δισεκατομμύριο στο παγκόσμιο box office. Αλλά για τον ίδιον φαίνεται πως έχει κάνει κάποια λάθη στην καριέρα και δεν φοβάται να μιλήσει γι’ αυτά, όπως για το post production της αρκετά υποτιμημένης του ταινία «Η Αβυσσος».

Μπορεί «Η Αβυσσος» όταν κυκλοφόρησε να ήταν ένα τεχνολογικό θαύμα, όσο αφορά τα εφέ της, αλλά για τον Κάμερον, ο οποίος μίλησε γι’ αυτή στο Beyond Fest, η ταινία δεν ήταν σίγουρη επιτυχία όπως το «Aliens» πριν από αυτή.

«Αυτή ήταν η πρώτη μου πραγματικά μεγάλη ταινία με μεγάλο budget», είπε ο Κάμερον. «Δεν ήταν το “κάρφωμα” με τον τρόπο που ήταν το “Aliens”. Αλλά ξέραμε ότι το “Aliens” θα λειτουργούσε. Αυτό, δεν ξέραμε ακριβώς πώς θα λειτουργούσε».

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζέιμς Κάμερον πιστεύει πως η τεχνητή νοημοσύνη δε μπορεί να γράψει καλά σενάρια

the abyss

Οι σκηνοθέτες και τα στούντιο κάνουν ένα screen test κατά την διάρκεια της παραγωγής για να δουν τι λειτουργεί, τι αρέσει αλλά και τι όχι στο κοινό που την παρακολουθεί. Το ίδιο έκανε και ο Κάμερον με την ταινία του. Ομως «Η Αβυσσος» ήταν η πρώτη του εμπειρία με screen test και λόγω της έλλειψης κατανόησης σχετικά με τη διαδικασία αυτή, ο Κάμερον είπε ότι έκανε κάποια λάθη, συμπεριλαμβανομένου και το να κόψει μια σειρά από VFX που πήραν αρνητική αποδοχή από το κοινό κατά τη διάρκεια της προβολής.

Πρόσθεσε επίσης πως «έχω μάθει ως αποτέλεσμα αυτού πώς να ερμηνεύω όλα αυτά, και τι πραγματικά σημαίνουν, και πότε να τα παίρνω στα σοβαρά, και πότε να υποθέτω απλώς ότι η ταινία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και το κοινό δεν παίρνει την πλήρη εικόνα.»