Buzz

«12 Πίθηκοι»: ο Τέρι Γκίλιαμ αποκαλύπτει ότι είχε απορρίψει τον Τομ Κρουζ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο

στα 10

Επίσης, θεωρούσε τον Μπραντ Πιτ «μεγάλο ρίσκο» και δυσκολευόταν με τον Μπρους Γουίλις γιατί «το στόμα του θυμίζει κ*λοτρυπίδα».

«12 Πίθηκοι»: ο Τέρι Γκίλιαμ αποκαλύπτει ότι είχε απορρίψει τον Τομ Κρουζ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο

Σήμερα θεωρείται ένα sci-fi classic: οι «12 Πίθηκοι» έκλεισαν 25 χρόνια από την πρεμιέρα τους. Η sci-fi επιτυχία του Τέρι Γκίλιαμ, με πρωταγωνιστές τους Μπρους Γουίλις και Μπραντ Πιτ (πρώτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ Β' Ανδρικού) είχε κυκλοφορήσει στις 5 Ιανουαρίου του 1996.

Με την επετειακή αυτή αφορμή, ο σκηνοθέτης έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη και αποκάλυψε αρκετά παρασκηνιακά μυστικά.

Θυμηθείτε κι αυτό: Το μόνο που ήθελε ο Τέρι Γκίλιαμ για τα 80ά γενέθλιά του ήταν λίγα μαγικά μανιτάρια

12  monkeys 607 1

Είπε όχι σε Τομ Κρουζ και Νίκολας Κέιτζ Στα 90ς, ο Γκίλιαμ είχε την τιμητική του στο Χόλιγουντ, καθώς ερχόταν από μια επιτυχία, τον «Βασιλιά της Μοναξιάς» (The Fisher King, 1991). Η ανακοίνωση του νέου του πρότζεκτ, μία δική του διασκευή του «La Jetée» του 1962, έφερε αρκετούς A-listers στα πόδια του να τον παρακαλούν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ενας ήταν ο Νίκολας Κέιτζ. Ενας άλλος ο Τομ Κρουζ. Αρνήθηκε και τους δυο. «Υπήρχε πίεση να κλείσω κάποιον σταρ. Ημουν τότε hot κι εγώ - σκοτωνόντουσαν να δουλέψουν μαζί μου!»

Terry Gilliam Bruce Willis 607

Ποιο ήταν το πρόβλημα με τον Μπρους Γουίλις «Δεν ήμουν φαν του Μπρους Γουίλις. Αλλά μιλήσαμε και με κέρδισε. Ηταν έξυπνος, είχε χιούμορ. Του εξήγησα όμως τους προβληματισμούς μου για την έκφραση του προσώπου του. Μισούσα αυτό το αλά Ντόναλντ Τραμπ κατσούφιασμα που κάνει με το στόμα του. Στόμα-κώλος. Το στόμα του μου φαινόταν πάντα σαν να κοιτάς την κ*λοτρυπίδα κάποιου!»

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Τέρι Γκίλιαμ ετοιμαζόταν να γυρίσει ένα παλιό πρότζεκτ του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «αλλά η καραντίνα τα κατέστρεψε όλα»

Terry Gilliam Bruce Willis Brad Pitt 607

Η αγωνία για το αν θα τα καταφέρει ο Μπραντ Πιτ Μπορεί ο Μπραντ Πιτ να κατέθεσε μια ερμηνεία που τον έφερε, για πρώτη φορά στην καριέρα του, στην πεντάδα της οσκαρικής κούρσας, όμως ο Γκίλιαμ, αρχικά δίστασε πολύ να του δώσει το ρόλο. «Ο Μπραντ ήρθε στο Λονδίνο και κυνήγησε, αρχικά, το ρόλο του Μπρους. Του έδωσα τον β' ρόλο αλλά ήμουν χεσμένος από το φόβο μου: θα τα κατάφερνε; Κανείς μας δεν είχε δει ακόμα τότε μία τέτοια πτυχή του ταλεντου του...»

12 monkeys 607 2

Ποιο ήταν το δικό του ιδανικό καστ; «Εγώ ήθελα χρόνια να δουλέψω με τον Νικ Νόλτε. Εκείνον έβλεπα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Και τον Τζεφ Μπρίτζες για το ρόλο του Μπραντ Πιτ...»

Διαβάστε περισσότερα: