Buzz

Ο Τέρι Γκίλιαμ ετοιμαζόταν να γυρίσει ένα παλιό πρότζεκτ του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «αλλά η καραντίνα τα κατέστρεψε όλα»

στα 10

Kαι είναι πολύ θυμωμένος: με την αναβολή, το Brexit, την κατάντια της Ευρώπης, την Αμερική του Τραμπ.

Ο Τέρι Γκίλιαμ ετοιμαζόταν να γυρίσει ένα παλιό πρότζεκτ του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «αλλά η καραντίνα τα κατέστρεψε όλα»

Ο Τέρι Γκίλιαμ είναι πολύ θυμωμένος. Μετά τον διαβόητο, αντίξοο, πολυετή αγώνα του για να την ολοκληρώσει τον «Ανθρωπο που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη», την μετέπειτα αποτυχημένη πορεία της ταινίας και την απίστευτη εξέλιξη που τον βρήκε να χάνει και τα δικαιώματα, σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με άλλη μία αναβολή. Και είναι πολύ θυμωμένος.

Δίνοντας συνέντευξη στην εφημερίδα La Repubblica από το Φεστιβάλ του Βεντοτένε στην Ιταλία, μίλησε για αυτό αλλά και για πολλά περισσότερα που τον έχουν φέρει στα όρια του.

Θυμηθείτε κι αυτό: 28 λεπτά πίσω από τις κάμερες του «Brazil» του Τέρι Γκίλιαμ

terry gilliam 607

Το πρότζεκτ του Κιούμπρικ «Ετοίμαζα μία ταινία πάνω σε μία ιδέα που είχε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ πριν πεθάνει. Υπήρχε έτοιμο σενάριο, είχα κλείσει το καστ μου και η καραντίνα κατέστρεψε τα πάντα. Οπότε αυτή τη στιγμή δεν έχω τίποτα στα χέρια μου. Δουλεύω μόνο πάνω σ'ένα λεύκωμα που θα κυκλοφορήσει με τα storyboards των ταινιών μου...»

Το Brexit «Το 2016 ολοκλήρωσα τη διαδικασία να γίνω 100% Βρετανός υπήκοος. Δεν έχω πια δπλή υπηκοότητα. Μόνο βρετανική. Δεν ήθελα να είμαι Αμερικανός, αλλά Ευρωπαίος. Και το 2016, η Μ. Βρετανία αποφασίζει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι τρελό. Είμαι παγιδευμένος τώρα σε μια χώρα που δε θα είναι πλέον ευρωπαϊκή, ενώ εγώ ήθελα να είμαι κομμάτι της Ευρώπης!»

Η Αμερική του Τραμπ «Η Αμερική έχει πάθει πανωλεθρία. Ο Τραμπ την κατέστρεψε. Είναι τόσο παράξενο. Ο,τι θεωρούσαμε αστείο, υπερβολικό, «σάτιρα» με τους Python, σήμερα είναι πραγματικότητα. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσω πια τον κόσμο...»

Ενα ακόμα πρότζεκτ του Γκίλιαμ πάντως, που είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο του 2019, ήταν η μεταφορά του «Time Bandits» σε τηλεοπτκή σειρά, με τον ίδιον στη θέση του παραγωγού και σκηνοθέτη τον Τάικα Γουατίτι («Τζότζο»)

Για να δούμε τι από όλα θα γίνει...

Διαβάστε περισσότερα: