Buzz

Η Τεχεράνη όπως δεν την είδατε ποτέ στο τρέιλερ του «Tehran Taboo»

στα 10

Κινηματογραφημένη σε ροτοσκοπικό animation, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλί Σουζαντέ δείχνει το νυχτερινό πρόσωπο μιας πόλης γεμάτης σκληρότητα κι αντιφάσεις.

Η Τεχεράνη όπως δεν την είδατε ποτέ στο τρέιλερ του «Tehran Taboo»

Γυρισμένη με ηθοποιούς σαν μια παραδοσιακή ταινία, μα επεξεργασμένη σαν κινούμενο σχέδιο, η ταινία του Ιρανού, μα Γερμανού πολίτη πλέον σκηνοθέτη, παίρνει την κατάλληλη απόσταση μέσω των εικόνων της προκειμένου να μιλήσει δίχως φόβο για μια κοινωνία που δεν θα μπορούσες να περιγράψεις με άλλη λέξη εκτός από το «υποκριτική».

Από την μια ένα αυστηρό θεοκρατικό καθεστώς κι από την άλλη μια μητρόπολη των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων που έχει όλα τα συμπτώματα διαφθοράς, βίας, υποκόσμου και εγκληματικότητας μιας οποιασδήποτε μεγάλης πόλης.

Δείτε ακόμη: To «The Breadwinner» είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων που θα φτάσει ως τα Οσκαρ

tehran taboo 607

Μόνο που στο όνομα της θρησκείας, όλα αποσιωπώνται και καλύπτονται όπως με σαφή τρόπο δείχνει το «Tehran Taboo», μια ταινία που προφανώς δεν θα προβληθεί ποτέ στην πόλη ή την χώρα που διαδραματίζεται.

tehran taboo 607

Μετά την πρώτη του προβολή στο φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο Μαϊο, όπου το φιλμ του Αλί Σουζαντέ έκανε δικαιολογημένα αίσθηση, ταξίδεψε σε μια σειρά από φεστιβάλ ανά τον κόσμο και απέκτησε ελληνική διανομή (από την Seven Films), οπότε θα φτάσει και στις ελληνικές αίθουσες αφού πρώτα κάνει την πρώτη του προβολή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

tehran taboo 607

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ.


Δείτε ακόμη: