Buzz

Teaser trailers για το «The Girl»: Σαδισμός με το στιλ του Χίτσκοκ!

στα 10

Από τις δύο ταινίες που ετοιμάζονται με θέμα τον Αλφρεντ Χίτσκοκ και τις ξανθιές μούσες του, το «The Girl» είναι η πρώτη που ανοίγει τα χαρτιά της και απογειώνει την αγωνία!

Teaser trailers για το «The Girl»: Σαδισμός με το στιλ του Χίτσκοκ!

Σκηνοθετημένο από τον Τζούλιαν Τζάρολντ («Becoming Jane») και σε σενάριο της Γκουίνεθ Χιους («Miss Austen Regrets»), το «The Girl» αφηγείται τη θυελλώδη σχέση του Αλφρεντ Χίτσκοκ με την Τίπι Χέντρεν, την πρωταγωνίστρια των «Πουλιών» και του «Marnie». Τον Αλφρεντ Χίτσκοκ υποδύεται ο Τόμπι Τζόουνς ενώ την Αλμα, τη σύζυγο του, την υποδύεται η Ιμέλντα Στόντον. Οσο για το ρόλο της Χέντρεν, αυτός ταιριαστά ανήκει στην Σιένα Μίλερ, η οποία γνωρίζουμε πια ότι εκτός από όμορφη, boho και σκανταλιάρα, είναι και καλή ηθοποιός.

Η 90λεπτη τηλεταινία θα κάνει την τηλεοπτική της πρεμιέρα στις 24 Οκτωβρίου, στο BBC2 για την Αγγλία και στο HBO για την Αμερική.

Tα teaser trailers που μόλις κυκλοφόρησαν (δείτε τα και τα δύο παρακάτω) μας αφήνoυν με τις καλύτερες εντυπώσεις: τίτλοι στο ύφος των… θρίλερ του Χίτσκοκ του ’60, η Σιένα Μίλερ καλλονή, ευάλωτη και πεισματική σαν την ηθοποιό που υποδύεται και ο Χίτσκοκ του Τόμπι Τζόουνς, ψυχρός συναισθηματικός εκτελεστής, που στο πρώτο teaser απαγγέλει κλασικό βρετανικό τραγουδάκι, σα να λέει στη νέα του μούσα, «ήξερες πού έμπλεκες, δεν έχεις δικαίωμα για αντιρρήσεις»: There was a young lady of Trent / Who said that she knew what it meant / When he asked her to dine, / Private room, lots of wine, / 'She knew, oh she knew! -- but she went!

Για την ιστορία, η Τίπι Χέντρεν δούλευε ως μοντέλο, όταν ο Χίτσκοκ την είδε στην τηλεόραση, σε μια διαφήμιση, ενώ έψαχνε για την αντικαταστάτρια της Γκρέις Κέλι – ξανθιά, κομψή, σικ. Της έκανε ένα πολυετές συμβόλαιο, όπου όχι μόνο θα την είχε ως αποκλειστική πρωταγωνίστρια στις δικές του ταινίες, αλλά θα είχε και τον έλεγχο της δημόσιας εικόνας της, άρα και της προσωπικής της ζωής.

Γυρίζοντας τα «Πουλιά», παρά τις διαβεβαιώσεις του σκηνοθέτη ότι τα… εν λόγω πουλιά θα ήταν μηχανικές κατασκευές, η Τίπι Χέντρεν υπέμεινε πέντε μέρες όπου οι τεχνικοί του γυρίσματος έριχναν πάνω της κοράκια, γλάρους και γεράκια, τραυματίζοντας μέχρι και το πρόσωπό της, μέχρι που αναγκάστηκε να διακόψει – για μισή μέρα – από υπερκόπωση. Ο ρόλος, βέβαια, της χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού και μια θέση στην ιστορία.

Στη συνέχεια ο Χίτσκοκ χρησιμοποίησε τη Χέντρεν στο λιγότερο αναγνωρισμένο αλλά επίσης κλασικό «Marnie», δίπλα στον Σον Κόνερι και, μετά από αυτό, η Χέντρεν αρνήθηκε να παίξει σε άλλες ταινίες του σκηνοθέτη. Αλλοι δημιουργοί που ήθελαν να συνεργαστούν με την ηθοποιό, έπρεπε, λόγω του συμβολαίου τους, να ζητήσουν την άδεια του Χίτσκοκ, ο οποίος σταθερά τους ενημέρωνε ότι η Χέντρεν δεν ήταν διαθέσιμη, διακόπτοντας έτσι, στην ουσία, την καριέρα της που ήταν έτοιμη να απογειωθεί.

Απ’ όταν, λίγα χρόνια αργότερα, ο Χίτσκοκ πούλησε το συμβόλαιό της πίσω στη Universal, η Χέντρεν εμφανίστηκε σε πάνω από 50 ταινίες, έχοντας όμως χάσει τη στιγμή της διασημότητάς της. Ασχολήθηκε επίμονα, σε όλη της τη ζωή, με την προστασία των ζώων, κι απέκτησε, με τον πρώτο άντρα της, Πίτερ Γκρίφιθ, μια κόρη, την ηθοποιό Μέλανι Γκρίφιθ, με την οποία και συμπρωταγωνίστησε στο «Pacific Hights».

Σε συνέντευξή της το 2001, η Τίπι Χέντρεν είπε για πρώτη φορά ανοιχτά ότι επειδή απέρριψε ερωτικά τον Αλφρεντ Χίτσκοκ, εκείνος κατέστρεψε την καριέρα της. Κι αυτή η σχέση εξουσίας ανάμεσα στον δυνάστη σκηνοθέτη και τη φιλόδοξη νεαρή ηθοποιό του είναι το θέμα του «The Girl».

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «The Girl»

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Hitchcock», την άλλη ταινία που περιμένουμε με τον Αντονι Χόπκινς στο ρόλο του σκηνοθέτη και τη Σκάρλετ Γιόχανσον ως Τζάνετ Λι