Buzz

Τα «Κωλόπαιδα» έχουν τρέιλερ!

στα 10

Με κάποιο τρόπο, τα «Κωλόπαιδα» του Στέλιου Καμμίτση είναι μια επίκαιρη ταινία. Οχι μόνο επειδή διαδραματίζεται στο κέντρο της Αθήνας μια ζεστή ημέρα (και νύχτα) του καλοκαιριού, αλλά γιατί οι ήρωες της θέλουν να φύγουν για πάντα απ' αυτήν την πόλη. Θα τα καταφέρουν;

Τα «Κωλόπαιδα» έχουν τρέιλερ!
O Γιώργος Καφετζόπουλος είναι ένα από τα «Κωλόπαιδα»

Οσοι είδαν το ανεξάρτητο ντεμπούτο του Στέλιου Καμμίτση στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ξέρουν αν τελικά ο Σάββας, ο Φοίβος και ο Ανδρέας κατάφεραν να το «σκάσουν» από μια πόλη αφιλόξενη, εχθρική, σχεδόν απαγορευτική για το μέλλον οποιουδήποτε εφήβου.

Ξέρουν, ίσως, και τους λόγους που τους οδήγησαν εκεί αν και όπως είχε δηλώσει στο Flix ο Στέλιος Καμμίτσης: «Οι τρεις πρωταγωνιστές παίρνουν την απόφαση να τα εγκαταλέιψουν όλα, γιατί οι συνθήκες του ανάγκασαν. Δεν μαθαίνουμε ποτέ τους λόγους για τους οποίους θέλουν να φύγουν, δεν με νοιάζει να σταθώ σε αυτούς. Δεν είχα ποτέ σκοπό να κάνω μια μίζερη ταινία, ψάχνοντας τους λόγους που θα οδηγούσαν κάποιον να φύγει - εξάλλου είναι τόσοι πολλοι οι λόγοι που δεν θα ήξερα από που να αρχίσω. Οι ήρωες πήραν αυτή την απόφαση και εμείς απλά παρακολουθούμε το τελευταίο τους βράδυ πριν την αναχώρηση, χωρίς να ψάχνουμε λόγους και αιτίες.»

Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν, μέχρι η ταινία να καταφέρει να βρει διανομή, ελπίζοντας πως αυτό θα γίνει σύντομα, ολοκληρώνοντας έτσι μια πορεία που ξεκίνησε από το πάθος ενός νέου δημιουργού να αφηγηθεί μια ιστορία χωρις να περιμένει υποστήριξη από κανέναν, εκτός από όσους αποφάσισαν από νωρίς να τον βοηθήσουν στην υλοποίηση της.

Κωλόπαιδα / Παραγωγή - Σκηνοθεσία - Σενάριο: Στέλιος Καμμίτσης Εκτέλεση Παραγωγής: Αικατερίνη Χατζησπύρου Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θοδωρής Μιχόπουλος Μοντάζ: Αγγελος Μάντζιος Μουσική: Σταύρος Μακρής Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος: Χρήστος Δεληδήμος Επιμέλεια Κίνησης: Αγγελική Στελάτου Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Καφετζόπουλος, Αινείας Τσαμάτης, Διογένης Σκαλτσάς

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα: Τα «Κωλόπαιδα» δεν μπορούν να περιμένουν - Δείτε το making of της ταινίας