Buzz

Τα εγκατελελειμμένα εργοστάσια του Ντέιβιντ Λιντς

στα 10

Εχοντας πάρει σβάρνα τις γκαλερί του πλανήτη, μια ακόμη έκθεση του Ντέιβιντ Λιντς, αυτή τη φορά με φωτογραφίες από εγκατελειλεμμένα εργοαστάσια ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου στο Λονδίνο και συνοδεύεται από μια πολυτελή έκδοση.

Τα εγκατελελειμμένα εργοστάσια του Ντέιβιντ Λιντς

«Αγαπώ τη βιομηχανία. Τα φουγάρα. Τα υγρά και τον καπνό. Μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους να δουλεύουν σκληρά και να βλέπω απόβλητα και υπολείμματα εργασίας.»

Σε εφιαλτικό ασπρόμαυρο, τα εργοστάσια του Ντέιβιντ Λιντς φωτογραφήθηκαν από τον ίδιο, ανάμεσα στο 1980 και το 2000, σε Νέα Υόρκη, Γερμανία, Πολωνία και Μ. Βρετανία και φέρνουν κάτι από τη σουρεαλιστική αγριότητα που φέρει όλο του το έργο.

Θα κυκλοφορήσουν σε περισσότερες από 80 φωτογραφίες σε μια πολυτελή έκδοση ενώ θα συνοδευτούν από μια έκθεση στην Photographer's Gallery του Λονδίνου από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι και τα τέλη Μαρτίου, μαζί με ηχητικές εγκαταστάσεις αλλά και μια αίθουσα στα οποία θα προβάλλονται τα «βιομηχανικά» «Ανθρωπος Ελέφαντας» και «Eraserhead».

2

2

2

Οπως αναφέρει η Πέτρα Γκιλόι-Χιρτζ, επιμελήτρια της έκθεσης αλλά και συγγραφέας του βιβλίου «The Factory Photographs» ο Λιντς «έχει εμμονή με τα εργοστάσια και έναν παιδικό ενθουσιασμό να εξερευνήσει αυτά τα μέρη. Ο θεατής βυθίζεται μέσα στην ατμόσφαιρα αυτών των φωτογραφιών και καλείται να εφεύρει την προσωπική του αφήγηση.»

2

Αυτήν την εποχή και μέχρι τις 4 Ιανουαρίου στο Λος Αντζελες συνεχίζεται η έκθεση «David Lynch Naming», τα περισσότερα έργα της οποίας μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Περισσότερος... Ντέιβιντ Λιντς: