Buzz

Συνέβη στο Λίβερπουλ: οι θεατές ζήτησαν τα λεφτά τους πίσω σε προβολή του «The Artist»!

στα 10

Μπορεί να αποτελεί την καλλιτεχνική επιτυχία της χρονιάς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλοι θέλουν να δουν μία ασπρόμαυρη, βωβή ταινία. Θεατές σε κινηματογραφική αίθουσα του Λίβερπουλ που έπαιζε το «The Artist» απαίτησαν την αποζημίωση του εισιτηρίου τους!

Συνέβη στο Λίβερπουλ: οι θεατές ζήτησαν τα λεφτά τους πίσω σε προβολή του «The Artist»!
«Αγκι, δεν μας αγαπάνε γιατί είμαστε ασπρόμαυροι και βωβοί...»

Κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας (Κωμωδία ή Μιούζικαλ), τα αντίστοιχα βραβεία Α' Ανδρικού και μουσικής, έχει προταθεί για 12 BAFTA και μάλλον θα αποτελέσει και την έκπληξη των βραβείων Οσκαρ.

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν έπεισε τους θεατές του «The Artist» στο «Odeon Liverpool One», πολυκινηματογράφο του Λίβερπουλ, να παραμείνουν στην αίθουσα - μόλις συνειδητοποίησαν ότι η ταινία θα παραμείνει βωβή, ασπρόμαυρη και θα παίζεται σε μικρότερο μέγεθος στην οθόνη. Τι κι αν οι υπάλληλοι του multiplex προσπάθησαν να τους εξηγήσουν ότι αυτό έχει να κάνει με το φόρο τιμής του Μισέλ Χαζαναβίσιους στο φορμά των βωβών ταινιών της εποχής του '20. Κανείς δεν είχε διάθεση να δει ένα τέτοιο έργο και ζήτησαν τα λεφτά τους πίσω.

«Ο κινηματογράφος 'Odeon Liverpool One' επιβεβαιώνει ότι μία σειρά θεατών ζήτησαν πλήρη αποζημίωση του εισιτηρίου τους, καθώς δεν είχαν καταλάβει ότι η ταινία 'The Artist' είναι βωβή και ασπρόμαυρη» δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιχείρησης. «Είναι πολιτική του κινηματογράφου να επιστρέφει τα χρήματα στους θεατές που θα εκδηλώσουν παράπονα και θα εγκαταλείψουν την αίθουσα μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο της ταινίας.»

Περί ορέξεως ουδείς λόγος, αλλά τι κρίμα που δεν προσπάθησαν λίγο να αφεθούν. Αυτή είναι η απόδειξη ότι το σινεμά δεν περιορίζεται μόνο σε ό,τι παίζεται στην μεγάλη οθόνη, αλλά και σε όσα κανείς κουβαλά μπαίνοντας στην αίθουσα.

Tags: THE ARTIST