Buzz

«Stuntwomen»: Το Χόλιγουντ τιμά τις γυναίκες κασκαντέρ με ένα ντοκιμαντέρ που κόβει την ανάσα

στα 10

Μαθαίνουν τα σώματά τους να χορεύουν μαζί με τις λαμαρίνες όταν συγκρούονται αυτοκίνητα. Πέφτουν από κτίρια και στέκονται όρθιες. Πιάνουν φωτιά. Και μόνο το trailer θα σας αλλάξει την εικόνα που είχατε για τις γυναίκες κασκαντέρ των χολιγουντιανών blockbusters!

«Stuntwomen»: Το Χόλιγουντ τιμά τις γυναίκες κασκαντέρ με ένα ντοκιμαντέρ που κόβει την ανάσα

Το ντοκιμαντέρ της Εϊπριλ Ράιτ, «Stuntwomen: The Untold Hollywood Story» («Γυναίκες Κασκαντέρ: Μία Χολιγουντιανή Ιστορία που δεν Ξέρει Κανείς») εξιστορεί πώς οι γυναίκες κασκαντέρ χάραξαν την πορεία τους στο επικίνδυνο αυτό επάγγελμα, από την εποχή του βωβού σινεμά μέχρι και τα σημερινά χολιγουντιανά blockbusters.

Βασισμένο στο best seller της Μόλι Γκρέγκορι, σε τολμηρή σεναριακή απόδοση της Νελ Σκόβελ και σε αφήγηση της πρωταγωνίστριας των «Fast and Furious» ταινιών, Μισέλ Ροντρίγκεζ, το ντοκιμαντέρ εξετάζει τους αγώνες για καταξίωση, σεβασμό και αποδοχή των γυναικών που έμπαιναν -κυριολεκτικά- στη φωτιά για το γύρισμα μίας ταινίας. Γιατί στον εντελώς ανδροκρατούμενο και μάτσο χώρο τους, αυτές οι γυναίκες μάτωναν περισσότερο πίσω από τις κάμερες, παρά μπροστά από αυτές.

Δείτε κι αυτό: #BossBitchFight Challenge: Mάργκοτ Ρόμπι, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Κάμερον Ντίαζ και πολλές ακόμα πρωταγωνίστριες σ' ένα virtual fight club

Stuntwomen docu poster 607

Η Ροντρίγκεζ συναντά κι on camera μερικές από τις εμβληματικές αυτές κασκαντέρ και τους δίνει έναυσμα να πουν τις ιστορίες τους, θρυλικοί action movies σκηνοθέτες (Πολ Βερχόφεν, Πολ Φιγκ, Αν Φλέτσερ) καταθέτουν τις εμπειρίες τους, ενώ ιστορικοί του κινηματογράφου συγκεντρώνουν αρχειακό υλικό από τα πρώτα κιόλας χρόνια του βωβού σινεμά για να δείξουν την πάντα παρούσα συμβολή των γυναικών στα επικίνδυνα γυρίσματα.

Το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει σε streaming στις 22 Σεπτεμβρίου.

Πατήστε το play και δείτε τα κορίτσια που δεν κωλώνουν πουθενά και σε τίποτα.


Διαβάστε επίσης: