Στρατιώτες και παραισθησιογόνα μανιτάρια στο «A Field in England»

BUZZ 27 MAY 2013  /  Γιώργος Κρασσακόπουλος

Είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και απρόβλεπτους νέους βρετανούς σκηνοθέτες. Με την καινούρια ταινία του ο Μπεν Γουίτλι επιστρέφει στο παρελθόν. Με έναν τρόπο, αναμφίβολα trippy.

H προηγούμενη ταινία του «Sightseers» μας ξενάγησε επίσης στην Βρετανική εξοχή, δείχνοντάς μας με χιουμοριστικό και αιματοβαμμένο τρόπο τα αξιοθέατα. Τώρα, ο πιο ιδιαίτερος Βρετανός σκηνοθέτης των ημερών μας, παίρνει ένα ακόμη κινηματογραφικό είδος, αυτό της ταινίας εποχής και το διαστρεβλώνει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Αρνούμενος να ακολουθήσει τους κανόνες οποιουδήποτε είδους αφού στο σύμπαν του Γουίτλι μια γκανγκστερική ταινία αποκτά μυστικιστικούς τόνους ή μια κωμωδία γίνεται serial killer film, το «A Field in England», προφανώς δεν είναι μια τυπική ταινία εποχής.

Τοποθετημένη στην διάρκεια του Βρετανικού εμφυλίου πολέμου, ακολουθεί μια ομάδα από λιποτάκτες που συλλαμβάνονται από έναν αλχημιστή κι εξαναγκάζονται να ψάξουν έναν κρυμμένο θησαυρό σε έναν αγρό. Στον οποίο φυτρώνουν μερικά λαχταριστά μανιτάρια. Τα οποία είναι παραισθησιογόνα.

Κάτι μας λέει, ότι το τρέιλερ που μπορείτε να δείτε πιο κάτω, δεν ξεκινά καν να περιγράφει τα όσα θα συμβούν στην διάρκεια του φιλμ. Ανυπομονούμε!

Update: Δείτε ένα χορταστικό, εξαιρετικό making of της ταινίας, διάρκειας είκοσι ολόκληρων λεπτών

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.