Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ εξηγεί (φτωχά...) γιατί άλλαξε τη σειρά του φινάλε στην οσκαρική τελετή

στα 10

Κάτι έπρεπε να πει. Μπορούσε και καλύτερα.

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ εξηγεί (φτωχά...) γιατί άλλαξε τη σειρά του φινάλε στην οσκαρική τελετή

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ ήταν ο ένας - και πιο εμφανής - παραγωγός της πρόσφατης, 93ης Τελετής Απονομής των Βραβείων Οσκαρ. Δική του ήταν κι η έμπνευση ν' αλλάξει η σειρά απονομής των βραβείων, ώστε το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας να δοθεί προτελευταίο και η τελετή να κλείσει μ' εκείνο του Α' Ανδρικού Ρόλου.

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2021 | Η οργή των θαυμαστών του Τσάντγουικ Μπόουζμαν κάνει περισσότερο θόρυβο από όλη την 93η τελετή μαζί

Κατά τα λεγόμενα, η απόφαση πάρθηκε προκειμένου η βραδιά να λήξει μ' ένα συγκινητικό αντίο στον Τσάντγουικ Μπόουζμαν που θεωρούνταν βέβαιο ότι θα κέρδιζε, μετά θάνατον, το Οσκαρ. Τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι, νικητής στέφθηκε ο Αντονι Χόπκινς, ο οποίος βρισκόταν σπίτι του κι η γιορτή έληξε άδοξα. Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, ωστόσο, δεν διστάζει να εξηγήσει, μιλώντας στους Los Angeles Times.

Oscars backstage 607 51

«Είχαμε αποφασίσει ν' αλλάξουμε τη ροή των βραβείων πριν, ακόμα, ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες, ήδη από τον Ιανουάριο,» λέει ο Σόντερμπεργκ. «Πιστεύουμε - και βρίσκω ότι είναι βάσιμο αυτό - ότι οι λόγοι των ηθοποιών είναι πιο συγκινητικοί από εκείνους των παραγωγών. Κι έτσι σκεφτήκαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να κάνουμε μια αλλαγή, ιδιαίτερα εάν ο κόσμος δεν γνώριζε τι θα συνέβαινε. Αυτό ήταν το σχέδιό μας από την αρχή. Οταν βγήκαν οι υποψηφιότητες κι είδαμε ότι υπήρχε η πιθανότητα να βραβευτεί ο Τσάντγουικ, μετά θάνατον, σκεφτήκαμε ότι εάν συνέβαινε αυτό και παραλάμβανε το Οσκαρ η χήρα του και μιλούσε για εκείνον, δεν θα μπορούσε τίποτε ν' ακολουθήσει μια τέτοια στιγμή. Κι έτσι κρατήσαμε το σχέδιό μας.»

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2021 | Ο (αξιολάτρευτος) Αντονι Χόπκινς ευχαριστεί για το Οσκαρ του από την εξοχή στην Ουαλία

Οι παραγωγοί της τελετής δέχτηκαν αρνητικά σχόλια από το κοινό που θεώρησε ότι σκόπευαν να εκμεταλλευτούν το πρόσωπο του Μπόουζμαν για ν' ανεβάσουν την τηλεθέαση της τελετής. «Οπως εξήγησα,» λέει ο Σόντερμπεργκ, «εάν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να κερδίσει ο Τσάντγουικ και να μιλήσει η χήρα του, αυτό θα έπρεπε να είναι το φινάλε του σόου. Δεν είναι ότι θεωρήσαμε πως θα συμβεί, αλλά εάν υπήρχε αυτή η πιθανότητα, έπρεπε, φυσικά, να τη λάβουμε υπόψιν. Θα ήταν μια καταλυτική στιγμή, τίποτε δεν θα μπορούσε να την ξεπεράσει.»


Oscars 2021 | Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη φετινή απονομή των Οσκαρ, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς