Buzz

«Stay sad»: Μια playlist που προκαλεί «Οίκτο»

στα 10

Η ταινία του Μπάμπη Μακρίδη «Οίκτος», αγκαλιάζει τη θλίψη. Και την κάνει μουσική.

Flix Team
«Stay sad»: Μια playlist που προκαλεί «Οίκτο»

Γιορτάζοντας τα «θλιβερά» νέα της συμμετοχής της ταινίας στο επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Sundance, ο «Οίκτος» μας βάζει στο κλίμα της οδύνης και της μελαγχολίας του με μια playlist στο spotify που θα σας κάνει να μελαγχολήσετε –με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από το Αρβο Πάρτ και τους Radiohead μέχρι τον Μάνο Χατζιδάκι και την Φλέρυ Νταντωνάκη, οι μουσικές που συλλέγει η παρακάτω λίστα είναι δεδομένο ότι θα βάλουν την λύπη στην ζωή σας.

Ο «Οίκτος» σε σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου και του Μπάμπη Μακρίδη, αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που νιώθει χαρούμενος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος, ενός άνδρα εθισμένου στη θλίψη, που έχει τόση ανάγκη τον οίκτο, που είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να τον εκμαιεύσει από τους άλλους. Αυτή είναι η ζωή ενός άνδρα σ' έναν κόσμο που δεν είναι αρκετά σκληρός γι' αυτόν.

Δείτε ακόμη: Ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς!

οίκτος #staysad 607

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Γιάννης Δρακόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Εύη Σαουλίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Νίκος Καραθάνος, Παναγιώτης Τασούλης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Κώστας Ξυκομηνός, Κώστας Κωτούλας, ΜαρίσσαΤριανταφυλλίδου, Βίκτωρ Αρδίττης.

Δείτε επίσης: