Buzz

Ο Ντέιβιντ Μπόουι ετοιμάζεται για το (αμερικάνικο) κοντινό του στις πρώτες σκηνές από το «Stardust»

στα 10

Η βιογραφική ταινία, για τα χρόνια του Ντέιβιντ Μπόουι στην Αμερική στις αρχές του '70, που θα έκανε πρεμίερα στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα κάνει online πρεμιέρα για διανομείς και κριτικούς.

Ο Ντέιβιντ Μπόουι ετοιμάζεται για το (αμερικάνικο) κοντινό του στις πρώτες σκηνές από το «Stardust»

Τέσσερα περίπου χρόνια μετά τον θάνατο του Ντέιβιντ Μπόουι, η βιογραφική ταινία για τον εμβληματικό μουσικό και τραγουδιστή είναι πλέον γεγονός.

Το «Stardust», που συζητήθηκε δεόντως ήδη από τη μέρα της ανακοίνωσης του - ακολουθεί τον νεαρό Μπόουι κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στην Αμερική, το 1971, ένα ταξίδι που τον ενέπνευσε να δημιουργήσει το θρυλικό alter ego του Ziggy Stardust.

Το φιλμ θα έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα που ακυρώθηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης, αλλά θα παρουσιαστεί για τους διανομείς και τους κριτικούς σε ειδική online εκδήλωση. Με αφορμή αυτό κυκλοφόρησε ένα πρώτο κλιπ από την ταινία στο οποίο βλέπουμε για πρώτη φορά τον Τζον Φλιν του «Beast» (στο ρόλο του Ντέιβιντ Μπόουι) και τον Μαρκ Μάρον στο ρόλο του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της αμερικανικής δισκογραφικής εταιρίας Mercury, Ρον Ομπερμαν.

stardust

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γκάμπριελ Ρέιντζ (δημιουργός του ψευδο-ντοκιμαντέρ «Death of a President» του 2006), ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ξεκίνησα να κάνω μια ταινία σχετικά με το τι κάνει κάποιον να γίνει καλλιτέχνης, τι είναι αυτό που τον οδηγεί να δημιουργήσει την τέχνη του. Αυτός ο κάποιος είναι ο Ντέιβιντ Μπόουι, ένας άνθρωπος που τον σκεφτόμαστε πάντα ως τον σταρ που έγινε ή με ένα από τα alter ego του: τον Ziggy Stardust, τον Aladdin Sane, τον Thin White Duke. Κάποιον που έχω δει μόνο από μεγάλη απόσταση, πίσω από μια μάσκα, μια θεϊκή, εξωγήινη παρουσία. Ακόμη και στον τέλεια χορογραφημένο θάνατό του, δεν έμοιαζε με έναν συνηθισμένο άνθρωπινο ον.»

Οι πρώτες κριτικές επισημαίνουν φυσικά την έλλειψη τραγουδιών και μουσικής του Ντέιβιντ Μπόουι, αφού οι δημιουργοί της ταινίας δεν κατάφεραν να αποκτήσουν τα δικαιώματα, αλλά και την ισχνή μάλλον παρουσία του Τζον Φλιν σε έναν ρόλο που κυριολεκτικά, για να είναι πειστικός, μπορούσε να παίξει μόνο ο ίδιος ο Ντέιβιντ Μπόουι.

Δείτε εδώ το απόσπασμα από το «Stardust», εν αναμονή της (όποιας) εξόδου της ταινίας στο επόμενο διάστημα:


Διαβάστε ακόμη: The Actor Who Fell to Earth: Ολες οι φορές που ο Ντέιβιντ Μπόουι ευλόγησε με την παρουσία του το σινεμά!