Buzz

Χτυπώντας το σύστημα με το σωστό τρόπο: Δείτε μια σκηνή από το «Spotlight. Ολα στο Φως»

στα 10

Δείτε γιατί το «Spotlight. Ολα στο Φως» είναι οσκαρικό φαβορί και μια ταινία φτιαγμένη με τεχνική, καρδιά και ηθική.

Flix Team
Χτυπώντας το σύστημα με το σωστό τρόπο: Δείτε μια σκηνή από το «Spotlight. Ολα στο Φως»

Σε πολύ λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε αν το «Spotlight. Ολα στο Φως» του Τομ ΜακΚάρθι θα επιβεβαίωσει τις προβλέψεις και θα καταλήξει με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στην 88η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.

Οι αντιπαλοί του είναι πολλοί και επικίνδυνοι, αλλά σε κάθε περίπτωση η ταινία που ξεκίνησε την επεισοδιακή καριέρα της από το Φεστιβάλ Βενετίας το Σεπτέμβριο του 2015 για να εξοργίσει το Βατικανό και στη συνέχεια να αναγνωριστεί ως μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, παραμένει ένα υπόδειγμα «παλιού καλού χολιγουντιανού» σινεμά που χωρίς εφέ, κόλπα ή φτηνούς συναισθηματισμούς καταπιάνεται με ένα από τα πιο σοβαρά θέματα - ταμπού των σύγχρονων κοινωνιών.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Spotlight. Ολα στο Φως» του Τομ ΜακΚάρθι

Spotlight 607

Τα πολιτικα θρίλερ της δεκαετίας του '70, ένα καστ που ξεχωρίζει ως σύνολο σε ένα ensemble που υποβάλλει και ένα σενάριο γραμμένο με τον τρόπο που κάποτε γινόταν η δημοσιογραφία στον έντυπο Τύπο είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που κάνουν το «Spotlight. Ολα στο Φως» μια ταινία - αναφοράς.

Το Flix θα «μεταδίδει» ζωντανά την 88η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ το βράδυ της Κυριακής, 28 Φεβρουαρίου, με live blogging, σχόλια, ενημέρωση και παρασκήνιο. Διαβάστε και δείτε εδώ ό,τι χρειάζεται να ξέρετε πριν τη μεγάλη βραδιά.

Δείτε παρακάτω μια σκηνή από την ταινία που παίζεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες και θα καταλάβετε το γιατί.

Tags: Spotlight