Buzz

O M. Νάιτ Σιάμαλαν εξηγεί πως ο «Κυνόδοντας» επηρέασε τη νέα του ταινία «Διχασμένος»

στα 10

Σε περίπτωση που είχατε αμφιβολία για το αν η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι ήδη ένα modern classic.

O M. Νάιτ Σιάμαλαν εξηγεί πως ο «Κυνόδοντας» επηρέασε τη νέα του ταινία «Διχασμένος»

Στην καινούρια ταινία του Μ Νάιτ Σιάμαλαν, ο Τζέιμς ΜακΑβόι έχει 23 διαφορετικές προσωπικότητες. Και κάποια από αυτές τον οδηγεί στο να αρπάξει τρία κορίτσια και να τα κρατήσει κλειδωμένα σε ένα υπόγειο.

Αν σκεφθείτε ότι στον «Κυνόδοντα» τα τρία παιδιά μιας οικογένειας μένουν κλεισμένα σε ένα σπίτι, απομονωμένα από τον κόσμο, θα μπορούσαμε να δούμε μια αμυδρή επιρροή, όμως ο σκηνοθέτης εξηγεί πως το φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου υπήρξε όχι θεματική μα αισθητική επιρροή.

split 607

Μιλώντας στο ΑV Club o Σιάμαλαν λέει ότι ο διευθυντής φωτογραφίας του Μάικλ Γκιουλάκις (υπεύθυνος για την εξαιρετική φωτογραφία και στο «Σε Ακολουθεί») «ήρθε κι έμεινε στο σπίτι μου σχεδόν για έναν μήνα. Εκανα storyboard για κάθε πλάνο της ταινίας και μετά τα δουλέψαμε μαζί, ξανά και ξανά για να βρούμε το οπτικό σενάριο της. Με έχει επηρεάσει πολύ το arthouse και το παγκόσμιο σινεμά οπότε είδαμε μαζί πολλές τέτοιες ταινίες. Το «Κρυμμένος» ήταν μια από τις βασικές μου αναφορές, όπως κι ο «Κυνόδοντας».

Δείτε ακόμη: «The beast is real»: Νέο τρέιλερ για το «Split» του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

«Αν έχεις δει τον «Κυνόδοντα» θα θυμάσαι πως τα πλάνα δεν σχετίζονται με τους χαρακτήρες. Πολλές φορές σηκώνονται από την θέση τους και τα πρόσωπά τους κόβονται από την οθόνη. Το καδράρισμα έχει την δική του λογική. Κάπως έτσι αν δεις την ταινία μου από την οπτική του «Κυνόδοντα», θα δεις πως συχνά κάναμε κάτι αντίστοιχο: Ενας χαρακτήρας σηκώνεται και βγαίνει από το κάδρο. Ή σε κάποιο άλλο βλέπεις απλώς τον ώμο του. Μοιάζει σαν να ανοίγεις ένα παράθυρο σε κάτι άλλο».

Δείτε επίσης: