Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (23 - 29 Νοεμβρίου 2023)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (23 - 29 Νοεμβρίου 2023)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

wift

7o Φεστιβάλ WIFT GR | 23 έως και 26 Νοεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το WIFT GR – Women in Film and Television Greece (Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση – Ελλάδα) παρουσιάζει την ετήσια κινηματογραφική γιορτή του, το 7ο Φεστιβάλ WIFT GR 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο, το όποιο θα πραγματοποιηθεί στις 23-26 Νοεμβρίου 2023 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ελεύθερη είσοδο. Όπως κάθε χρόνο το Φεστιβάλ συμπίπτει ημερολογιακά και τιμά την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η θεματική της έβδομης διοργάνωσης έχει τίτλο «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» και εστιάζει σε Ελληνίδες γυναίκες - επαγγελματίες του κινηματογράφου, από όλες τις ειδικότητες, που διακρίθηκαν σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Κάρλοβι Βάρι, Σαν Σεμπαστιάν, Λονδίνο, Τραϊμπέκα, Τορόντο, Σάντανς, Κλερμόν Φεράν, Σεράγεβο, διεθνή διαγωνιστικά τμήματα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Δράμας κ.ά.). την τελευταία πενταετία (2018-2023).

Βρείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ WIFT GR.

Emir Kusturica

Εμίρ Κουστουρίτσα - Ρετροσπεκτίβα | 23 έως και 29 Νοεμβρίου στο Studio

Πεμπτη 23/11
19:00 Πρεμιερα Αφιερωματος Παρουσια Εμίρ Κουστουρίτσα - Προβολη: Ο Καιρος Των Τσιγγανων (1988)

Παρασκευη 24/11
19:00 Θυμασαι Την Ντολυ Μπελ (1981)
21:00 Ολα Τ’ Αορατα Παιδια (2005)

Σαββατο 25/11
19:00 Arizona Dream (1993)
21:30 Ελ Πεπε: Μια Ανωτερη Ζωη (2018)

Κυριακη 26/11
19:00 Ο Μπαμπας Λειπει Ταξιδι Για Δουλειες (1985)
21:15 Μαραντονα (2008)

Δευτερα 27/11
19:00 Underground (1995)
22:00 Ιστοριες Σε Σουπερ 8 (2001)

Τριτη 28/11
19:00 Ασπρος Γατος, Μαυρη Γατα (1998)
21:15 Η Ζωη Ειναι Ενα Θαυμα (2004)

Τεταρτη 29/11
19:00 Υποσχεσου Μου (2007)
21:00 On The Milky Road (2016)

Πληροφορίες: Εισιτηριο 6€ ανα ταινια, 10€ για τις δυο ταινιες της καθε μερας. Θα διατεθουν μονο 100 καρτες διαρκειας στην προνομιακη τιμη των 30€ για ολες τις προβολες. Οι κατοχοι των καρτων διαρκειας εξασφαλιζουν προτεραιοτητα στην πρεμιερα και στο master class.

Διαβάστε αναλυτικά για το αφιέρωμα στον Εμίρ Κουστουρίτσα εδώ.

χορός

Εκδήλωση 14ου Ethnofest | Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 20.00 στην Ανδόρα

Προβολή ταινιών μεσαίου μήκους: Το Κουλουριώτικο Χασάπικο (Σίλας Μιχάλακας, 2022) / Συριανό Λουκούμι, 200 χρόνια ιστορίας (Σίλας Μιχάλακας & Κωνσταντίνος Αιβαλιώτης, 2023)

Είσοδος Ελεύθερη. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

12

Οι 12 Αθλοι του Αστερίξ | Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 23.30 στο Σινεάκ, στο πλαίσιο του «Midnight Express»

Ταινία κινουμένων σχεδίων γυρισμένη το 1976, στην οποία ο Ιούλιος Καίσαρας προτείνει στους Γαλάτες να κάνουν δώδεκα άθλους για να αποδείξουν ότι είναι θεοί. Αν αποτύχουν, το ανυπότακτο χωριό τους θα περάσει στην εξουσία της Ρώμης, αν όμως τα καταφέρουν, τότε ολόκληρη η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία θα παραδοθεί στο μικρό χωριό του Αστερίξ. Σκηνοθετούν οι ίδιοι οι δημιουργοί του Αστερίξ, Ρενέ Γκοσινί και Αλμπέρ Ουντερζό. Θα προβληθεί η αυθεντική γαλλική εκδοχή της ταινίας με ελληνικούς υπότιτλους βασισμένους στην αυθεντική μεταγλώττιση της ταινίας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή αλλά και για το Midnight Express εδώ.

seven

Seven του Ντέιβιντ Φίντσερ - Digital Restoration | Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 23:00 στο Ιντεάλ

Πρώτη προβολή του The Last Picture Show με επτά επιλεγμένες ταινίες σε αποκατεστημένες κόπιες από τις Νύχτες Πρεμιέρες. Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

todo sombre

Ολα για τη Μητέρα Μου του Πέδρο Αλμοδόβαρ - Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 21.00 στον Δαναό, στο πλαίσιο του «Ο Χρήστος δε μένει πια εδώ αλλά πάει σινεμά»

Η Μανουέλα χάνει το 18χρονο γιο της σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Έρχεται στη Βαρκελώνη για να αναζητήσει τον πατέρα του παιδιού της κι εκεί μπαίνει στην υπηρεσία μιας λεσβίας ηθοποιού, ενώ γίνεται φίλη με μια νεαρή καλόγρια, η οποία έχει μείνει έγκυος από τον παλιό εραστή της – έναν τρανσέξουαλ που είναι φορέας του AIDS.

H ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ που κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για μια και μόνο προβολή στον Δαναό, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 21.00 στο πλαίσιο των προβολών «Ο Χρήστος δε μένει πια εδώ αλλά πάει σινεμά». Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας εδώ.

athenian

Athenian Material της Λορ Βερμίρς | Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 21.30 στον Μικρόκοσμο

Στην Αθήνα, εν μέσω της ελληνικής κρίσης, ο Θωμάς δραστηριοποιημένος στα θέματα περιβάλλοντος, η Γωγωντίνα η χορογράφος, ο Καντίρ ο ρακοσυλλέκτης, η Αθανασία η τσιγγάνα που μαζεύει παλιοσίδερα και ο Γιάννης ο οδηγός απορριμματοφόρου, μάς οδηγούν σε έναν άλλο κόσμο: αυτόν των απορριμμάτων που πολλαπλασιάζονται με τους δικούς μας ρυθμούς της υπερκατανάλωσης. Μαζί τους η ταινία, τόσο ρεαλιστική, όσο και ποιητική, μας προσκαλεί σε μια σύγχρονη κόλαση που θυμίζει το αρχαίο βασίλειο του Άδη, ο τόπος όπου ζει το αόρατο, όπου οι πρώτες ύλες καίγονται ατελείωτα. Παραδόξως, μακριά από το να ενδώσουν στην τραγωδία, οι ιστορίες τους παραπέμπουν σε έναν νέο κόσμο που απομένει να επινοηθεί. | Γλώσσα: Ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, την σκηνοθέτιδα Laure Vermeersch, καθώς και τον Πρόδρομο Τσινικόρη, έπειτα από την ολοκλήρωση της παράστασης «Romáland – Mια φορά κι έναν καιρό ήταν και δεν ήταν» που συν-σκηνοθέτησε με τον Ανέστη Αζά στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, η οποία συνδέεται θεματικά με το ντοκιμαντέρ «Athenian Material».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Μικρόκοσμου.

heartbeats

Τα Καρδιοχτύπια μας Ενώνονται Μέσα από Διάττοντα Αστέρια της Τζένιφερ Ρέινσφορντ | Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 20.00 στο Ινστιτούτο Γκαίτε

«Με φόντο τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της Ιαπωνίας το 2011, από τα βάθη της αβύσσου στις άκρες του γαλαξία, φύση και ανθρώπινη μοίρα ενώνονται αβίαστα και αξεδιάλυτα σε αυτό το λυρικό δοκίμιο πάνω στο πένθος και τους τρόπους με τους οποίους η ζωή ανασυγκροτείται μετά το τραύμα.»

Η έναρξη του 14ου Ethnofest - Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, παρουσία της παραγωγού της ταινίας, Μίριαμ Γκέλχορν. Είσοδος ελεύθερη.

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 14ο Ethnofest εδώ.

fundamentals

Στάλκερ του Αντρέι Ταρκόφσκι | Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον στο πλαίσιο των προβολών Fundamentals of Cinema

Tην ταινία στο Ολύμπιον (Τετάρτη 29.11 στις 20:00) θα προλογίσει ο συγγραφέας Γιάννης Τσιτσίμης.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.