Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (1η Ιουνίου - 7 Ιουνίου 2023)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (1η Ιουνίου - 7 Ιουνίου 2023)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και όλα τα θερινά!

ΑΚΟΕ

ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης (*Να κοιμάμαι στο στήθος του…) του Ιωσήφ Βαρδάκη | Πέμπτη 1η Ιουνίου στη Ριβιέρα

Μετά την πρεμιέρα του στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, το «ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης (*Να κοιμάμαι στο στήθος του…)» θα προβληθεί για μια και μόνη προβολή, στα πλαίσια του Athens Pride, την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 21.00 στον κινηματογράφο Ριβιέρα, ενώ από τις 2 Ιουνίου θα προβάλλεται στο Vodafone TV. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

σάτυροι

Σάτυροι και Μαινάδες: Το Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών της Αθήνας | 1 - 4 Ιουνίου στο Ρομάντζο (και online)

To Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών της Αθήνας επιστρέφει μετά από δύο επιτυχημένες διαδικτυακές εκδόσεις, το 2020 και το 2021 και μια με φυσική παρουσία το 2022 στο Ρομάντζο, όπου ανοίγει και φέτος τις πόρτες του από την 1 μέχρι και τις 4 Ιουνίου. Για τέσσερις ημέρες θα μπορείτε να παρακολουθήσετε πάνω από 100 ταινίες μικρού και δύο μεγάλου μήκους οργανωμένες σε 13 προβολές. Επίσης, θα υπάρχουν εκθέσεις, δρώμενα, πάρτι και πάνελ συζητήσεως, αλλά και online edition για τους λάτρεις του art porn εκτός Αθήνων.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα και τα highlights του Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών της Αθήνας.

rocky

Rocky του Τζον Αβίλντσεν | Παρασκευή 2 Ιουνίου στη Ριβιέρα στο πλαίσιο του Midnight Express

Η ταινία ξεκινά σε μια ιταλική γειτονιά της Φιλαδέλφεια, το 1975. Η ιστορία εστιάζει στη ζωή του Ρόκυ Μπαλμπόα, ενός ερασιτέχνη πυγμάχου που ζει σε μια φτωχογειτονιά και βιοπορίζεται εισπράττοντας οφειλές για λογαριασμό του τοπικού "τοκογλύφου" Γκάτσο, ενώ παλεύει σε μια τοπική λέσχη όπου βγάζει και εκεί ένα μικρό μερίδιο. Μια μέρα πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο Απόλο Κριντ σκέφτηκε να δώσει μια ευκαιρία σε έναν ερασιτέχνη πυγμάχο, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο Ρόκυ. Τρία Οσκαρ (ανάμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας) για μια θρυλική στιγμή του σινεμά των 80s.

Η προβολή γίνεται στα πλαίσια του επιτυχημένου κύκλου προβολών Midnight Express που εγκαινιάζουν τη θερινή σεζόν την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 23.00 στη Ριβιέρα.

ταινιόραμα

Ταινιόραμα στο ΑΣΤΥ | Από 25 Μαΐου μέχρι 21 Ιουνίου

Το Ταινιόραμα στο ΑΣΤΥ επιστρέφει ακριβώς τη στιγμή που πρέπει για να συμπληρώσει τη συζήτηση γύρω από τα σινεμά που θέλουμε ανοιχτά στο κέντρο της πόλης. Φέτος με δύο ταινίες κάθε βράδυ και κοινό εισιτήριο μόλις 5 ευρώ.

Βρείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εβδομάδων.

le couperet

Το Τσεκούρι (Le Couperet) του Κώστα Γαβρά | Σάββατο 3 Ιουνίου στην Ιριδα στις 20.00

Η ταινία ακολουθεί τις προσπάθειες ενός απολυμένου εργαζόμενου να σταθεί ξανά στα πόδια του. Δύο χρόνια μετά την απόλυση του και ενώ είναι ακόμα άνεργος παίρνει την απόφαση να εξοντώσει τους ανταγωνιστές του. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τον σκηνοθέτη της ταινίας Κώστα Γαβρά, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Σκούρας.

προξενιό

Το Προξενιό της Αννας του Παντελή Βούλγαρη | Κυριακή 4 Ιουνίου στην Ιριδα στις 20.00

Το σενάριο αφορά την Άννα, μία υπηρέτρια σε ένα αστικό αθηναϊκό σπίτι για 10 ολόκληρα χρόνια, η οποία συμφωνεί να βγει ραντεβού με ένα νεαρό άντρα που της προξενεύουν τα αφεντικά της. Μετά από μία απλή ολιγόλεπτη αργοπορία, οι επιπλήξεις που ακολουθούν φανερώνουν τον τυραννικό χαρακτήρα των αφεντικών της. Η ζωή της εκτυλίσσεται μέσα από διάφορα περιστατικά, τα οποία τελικά την αποτρέπουν από την αποδέσμευση της ως ψυχοκόρη. Η οικογένεια προκειμένου να την εκμεταλλεύεται της προσφέρει υποσχέσεις και δώρα, και την ελπίδα της αποκατάστασης της δίνοντας της τον σύζυγο που της επιλέγουν. Παραγωγός της ταινίας είναι ο Ντίνος Κατσουρίδης ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Παντελής Βούλγαρης και Μένης Κουμανταρέας.

Η ταινία που είναι και η πρώτη μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη κέρδισε τα βραβεία Καλύτερης Καλλιτεχνικής Ταινίας, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Άννα Βαγενά), Β΄ Γυναικείου Ρόλου (Σμαρώ Βεάκη), Β΄ Ανδρικού Ρόλου (Κώστας Ρηγόπουλος) στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1972, ενώ έχει αποσπάσει βραβεία και σε διεθνή φεστιβάλ ανάμεσα τους και το φεστιβάλ Βερολίνου.

Μετά το τέλος της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με το σκηνοθέτη της ταινίας, Παντελή Βούλγαρη.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους για Κ/κωφά και βαρήκοα άτομα SDH (Subtitles for the Deaf and Hard-of-Hearing). Οι υπότιτλοι είναι διαθέσιμοι χάρη στην ευγενική συνδρομή της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών - Disabled Artists Movement.

ποστερ ιρις

Οι υποψήφιες ταινίες για τα φετινά βραβεία Ιρις | Από τις 5 μέχρι και τις 11 Ιουνίου στο ΑΣΤΟΡ

Λίγο πριν την απονομή των φετινών Βραβείων Ίρις, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου μας προσκαλεί από την Δευτέρα 5 έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου στον κινηματογράφο Αστορ, για να δούμε τι υποψήφιες ταινίες. Σε μια εβδομάδα ελληνικού σινεμά, το κοινό της Αθήνας έχει την ευκαιρία να απολαύσει στο φυσικό τους περιβάλλον, την κινηματογραφική αίθουσα, τις συνολικά 35 ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation, μεγάλου και μικρού μήκους που είναι υποψήφιες για ένα χρυσό αγαλματίδιο Ιρις, στα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ το πρόγραμμα προβολών των υποψήφιων ταινιών για τα φετινά βραβεία Ιρις.

Βασίλισσα της Νέας Υόρκης poster

Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης της Βάλερυ Κοντάκου | 7 Ιουνίου στην Αιολία

Με πρεμιέρα στο DOC NYC και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, λίγα χρόνια μετά τη «Μάνα», η Βάλερυ Κοντάκου παρουσιάζει το νέο της ντοκιμαντέρ, μια από αυτές τις ταινίες με την ιδανική ισορροπία συναρπαστικού αντικειμένου, καθηλωτικής παρουσίασης τής Ιστορίας και μιας τρυφερής ουσίας για τ' ανθρώπινα, μια απ' αυτές που σε διασκεδάζουν και εκπλήσσουν όσο τις βλέπεις και σε συγκινούν για πάντα.

Ηρωίδα της ταινίας είναι η Τσέλι - μια Εβραιοπούλα τής Θεσσαλονίκης που, στις αρχές του Β' Παγκόσμιου, μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη, την ώρα που το σόι της οδηγούνταν στα τρένα για το Αουσβιτς. Εκεί, σιγά-σιγά, έφτιαξε τη δουλειά της ξεκινώντας από μια καντίνα, αγόρασε μία-μία κινηματογραφικές αίθουσες, άρχισε να προβάλλει προσοδοφόρα πορνό, έγινε βασίλισσα των τσοντάδικων της Times Square αλλά και της gay και εναλλακτικής σκηνής του '70 και του Αντι Γουόρχολ, έφτιαξε έναν κύκλο από «αριστοκρατία» και υπόκοσμο, ταυτόχρονα κράτησε γύρω της ζωντανή την οικογενειακή εστία, παράλληλα με τις δικές της λεσβιακές σχέσεις και, γενικώς, συναγωνίστηκε με την ίδια ορμή τον κόσμο που, παρουσία της, άλλαζε πρόσωπο.

Η ταινία προβάλλεται την Τετάρτη 7 Ιουνίου στην Αιολία στην Καισαριανή, με ελεύθερη είσοδο από το Wift.gr

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία.

οι Γάμοι της Τήλου

Οι Γάμοι της Τήλου του Παναγιώτη Ευαγγελίδη | Cine Αλεξάνδρα στις 7 Ιουνίου

Με αφορμή τον μήνα υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, το Cinobo παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ-κειμήλιο που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2022, σε μια ειδική δωρεάν preview προβολή για το αθηναϊκό κοινό, λίγο πριν κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους και στη συνέχεια στην πλατφόρμα του Cinobo.

Η ταινία θα προβληθεί στο Θερινό Cine Αλεξάνδρα (Ηρώων Πολυτεχνείου 27, Χαλάνδρι) την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 21:00 (ώρα προσέλευσης 20:30), Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης και θα ακολουθήσει Q&A | Ελεύθερη είσοδος | Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας | Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

butterflies

FeCHA Pride Week | Τετάρτη 7 Ιουνίου

Το FeCHA παρουσιάζει την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 21.00 με ελεύθερη είσοδο στην ταράτσα του Ινστιτούτου Θερβάντες (Σκουφά 31, Αθήνα) τις ταινίες:

Τo Εφήμερο του Χόρχε Μίριελ | Ισπανία, 2020, 20′ | Δύο ξένοι συναντιούνται στο μετρό. Και οι δύο κουβαλάνε το παρελθόν μαζί τους. Και οι δύο κοιτάζουν το παρόν τους. Και οι πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους σε αυτό το εφήμερο ταξίδι που θα τους φέρει για σύντομα μαζί. Προτεινόμενο για βραβείο Goya. | Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη

Η Υποψήφια των Εμίλ Γκεβάρα Μαλαβέ και Ρόναλντ Ρίβας Κασάλας | Βενεζουέλα, 2021, 78’ | Οι Argenis, Yanvaldo, Carlos, Eduardo και Javier έχουν κάτι κοινό: Θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό Μις Γκέι Βενεζουέλα, καλλιστεία τρανς, όπου το άτομο που «μοιάζει» πιο πολύ με «Μις» κερδίζει. Για αρκετές εβδομάδες, θα τ@ ακολουθήσουμε στις προετοιμασίες τ@ για την τελική βραδιά του διαγωνισμού, να ολοκληρώσουν το ταξίδι τ@ να γίνουν βασίλισσα της βραδιάς.

Butterflies In Berlin-Diary Of A Soul Split In Two της Μόνικα Μανγκανέλι | Γερμανία, 30’, 2019 | Ο Άλεξ μετακομίζει στο Βερολίνο το 1933, την εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Αναζητώντας τον εαυτό του και τη σεξουαλική του ταυτότητα, γίνεται ο πρώτος τρανσέξουαλ στην Ιστορία που έκανε επέμβαση αλλαγής φύλου.

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους και γίνονται στα πλαίσια του Athens Pride Week 2023.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και όλα τα θερινά!