Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (10 - 16 Οκτωβρίου 2024)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (10 - 16 Οκτωβρίου 2024)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

**Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα θερινά ολόκληρης της Ελλάδας.

palestine

Προβολές ταινιών για την Παλαιστίνη | Πέμπτη 10/10 και Παρασκευή 11/10 στο Stuio New Star Cinema Art Cinema

Πέμπτη 10
20.00 One More Jump (Μάνου Γκερόσα, 2019)

Παρασκευή 11
20.00 Aida Returns (Κάρολ Μανσούρ, 2024)

Παρτιζάνοι των Αθηνών 607

Τα Ντοκιμαντέρ της Αντίστασης | Παρασκευή 11/10 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Παρασκευή 11
20.00 Με καρδιά από τόλμη γεμάτη - Πρόσκοποι στην Κατοχή (Χρύσανθος Κωνσταντινίδης, 2020)
21.00 Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών (Ξενοφώντας Βαρδαρός & Γιάννης Ξύδας, 2018)

In Search of an Audience

In Search of an Audience / Σε αναζήτηση κοινού | Από την Πέμπτη 10/10 στα Village Cinemas

Ο Λάμπρος Φισφής, ένας από τους πιο αγαπημένους και καταξιωμένους Έλληνες stand-up κωμικούς, ετοιμαζόταν για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του: μια παράσταση σε στάδιο 5000 θέσεων. Το stand-up είναι σχετικά νέο στην Ελλάδα, και κανένας κωμικός δεν είχε τολμήσει κάτι τόσο μεγάλο. Όμως, τότε ήρθε η πανδημία... Με όλες τις παραστάσεις του ακυρωμένες και την εκπομπή του στην τηλεόραση να σταματά, ο Λάμπρος αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει την πιο παράξενη πρόκληση: να παίζει χωρίς ζωντανό κοινό. Είναι μια καταστροφική συνθήκη για έναν κωμικό stand-up, άλλωστε εξ’ ορισμού το stand-up χρειάζεται 3 πράγματα για να γίνει: ένα μικρόφωνο, ένα φως και κάποιο κοινό, και από τα τρία αυτά, το τρίτο είναι το μόνο δομικά απαραίτητο… Όμως, για τον Λάμπρο Φισφή το stand-up είναι η ζωή του. Το μόνο μέλλον που μπορεί να διανοηθεί είναι το παρελθόν, όπου οι άνθρωποι κάθονταν κοντά ο ένας στον άλλο και μοιράζονταν το ίδιο ζωντανό βίωμα και όπου το μόνο «μολυσματικό»-μεταδοτικό στοιχείο ήταν το γέλιο. Αυτή είναι μια ιστορία επιμονής, υπέρβασης των εμποδίων, πάλης στο άγνωστο και ελπίδας πως τα πράγματα θα γίνουν όπως πριν, όχι από κάποιο φόβο αλλαγής αλλά από τη θέληση να διατηρηθούν ζωντανά τα σημαντικά πράγματα στη ζωή, λίγα γέλια και μια καλή παρέα.

Εισιτήρια στα Village Cinemas

Ακουσέ με

Ακουσε Με της Μαρίας Ντούζα | Παρασκευή 11/10 στις 19.00 στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10/10), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει ειδική προβολή της ταινίας της Μαρίας Ντούζα «Άκουσέ με» (Ελλάδα, 2022, 108’) , την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 (ώρα 19:00), στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτρια και την ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια και υποψήφια ψυχαναλύτρια της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Αγγελική Κολοκοτσά.

Περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

i am a fugitive

Είμαι Ενας Δραπέτης του Μέρβιν Λερόι | Παρασκευή 11/10 στις 20.00 στον Σύλλογο Ελλήνων Αιθιοπίας

Ο Σύλλογος δημιουργεί το θεσμό των Κινηματογραφικών Βραδιών για τους σινεφίλ, που θα λειτουργεί στα εντευκτήρια του: ισόγειο της οδού Λουίζης Ριανκούρ 42-44, 11523 Αθήνα (πλησίον Μετρό Πανόρμου). Έτσι δίνουμε συγκεκριμένο περιεχόμενο στις καθημερινές μας επισκέψεις στo εντευκτήριo μας. Οι Κινηματογραφικές Βραδιές προβάλλονται σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη & κριτικό κινηματογράφου Μάριο Π. Παπαγεωργίου, προσκαλώντας μας σε ένα μυθικό ταξίδι στους κόσμους της Έβδομης Τέχνης. Την ταινία σχολιάζει ο Μ. Παπαγεωργίου.

sabaton

Sabaton – The Tour To End All Tours | Παρασκευή 11/10 στις 21.00 στον Δαναό

Οι θρυλικοί Sabaton σας προσκαλούν στην απόλυτη κινηματογραφική τους συναυλία και υπόσχονται ένα αξέχαστο ταξίδι heavy metal. Η ταινία της συναυλίας "The Tour To End All Tours" είναι μία γιορτή της πιο μνημειώδους περιοδείας της μπάντας μέχρι σήμερα. Γεμάτη εκρηκτική ενέργεια, δράση και μουσική. Ελάτε μαζί με τους Sabaton καθώς ξαναζούν τους θριάμβους, τις προκλήσεις και την καθαρή αδρεναλίνη της μεγαλύτερης περιοδείας τους, αποτυπωμένα με εντυπωσιακή λεπτομέρεια στη μεγάλη οθόνη.

Περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

mymetastories 2

MyMetaStories | 11 Οκτωβρίου ως τις 3 Νοεμβρίου

Το MyMetaStories, το πρωτοπόρο φεστιβάλ ευρωπαϊκών ταινιών που προβάλλεται online αλλά και στο Minecraft®, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά από τις 11 Οκτωβρίου ως τις 21 Νοεμβρίου, 2024. Συγκεκριμένα, από τις 11 Οκτωβρίου ως τις 3 Νοεμβρίου, οι σινεφίλ απ' όλο τον κόσμο θα μπορούν να δουν την επιλογή ταινιών του φετινού MyMetaStories σε πάνω από 30 πλατφόρμες VoD. Και από τις 18 Οκτωβρίου ως και τις 21 Νοεμβρίου, ν' απολαύσουν μια σπάνια ευκαιρία να δουν τις ταινίες στο Minecraft®, μάλιστα φέτος όχι μόνο μικρού, αλλά και μία μεγάλου μήκους!

Διαβάστε περισσότερα για τις προβολές εδώ.

goethe

Τριήμερο προβολών ντοκιμαντέρ με επίκεντρο τις ελληνογερμανικές διασταυρώσεις | Παρασκευή 11 - Κυριακή 13/10 στο Ινστιτούτο Goethe

Με αφορμή τα δέκα χρόνια από τη σύσταση του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και το Goethe-Institut Athen διοργανώνουν ένα τριήμερο προβολών ντοκιμαντέρ που διαφωτίζουν τις σύνθετες, άλλοτε αντικρουόμενες και άλλοτε συμπληρωματικές, ελληνογερμανικές διασταυρώσεις. Πέντε ντοκιμαντέρ θα προβληθούν το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου 2024 στο Ινστιτούτο Goethe παρουσία των δημιουργών τους. Τα έργα υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών από πόρους του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.

Παρασκευή 11
17.00 Το Μπαλκόνι - Μνήμες Κατοχής (Χρύσανθος Κωνσταντινίδης, 2017)
19.30 Mauthausen (Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, 2023)

Σάββατο 12
17.00 Μεταξύ Πατρίδας και Ξενιτιάς (Σουζάνε Γκριτζ & Κώστας Κηπουρός, 2024)
19.00 Με Δυο Βαλίτσες (Κώστας Αυγέρης, 2022)

Κυριακή 13
17.00 Η Τέχνη της Μνήμης (Αννέτα Παπαθανασίου, 2024)

poor things

Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου | Κυριακή 13/10 στις 17.00 στο Τριανόν στα πλαίσια του Σινεμά με τον Φρόυντ

Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία (ΕΨΕ) ανακοινώνει την έναρξη της ένατης χρονιάς της κινηματογραφικής σειράς "Σινεμά με τον Φρόυντ". Ο φετινός κύκλος πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο Τριανόν και θα αναδείξει ταινίες που προσεγγίζουν ψυχαναλυτικά θέματα και αναδεικνύουν τη σύνθεση της ανθρώπινης ψυχής. Μετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή των ψυχαναλυτών Ιωάννα Αμβραζιάδου, Απόστολου Βαλτά, Χρυσής Γιαννουλάκη και Ιάκωβου Κλεώπα, καθώς και του κριτικού κινηματογράφου Γιάννη Καντέα Παπαδόπουλου. Η συζήτηση θα συντονιστεί από την ψυχαναλύτρια Άννα Χριστοπούλου, και θα αναδείξει θέματα σχετικά με την ψυχανάλυση και τον έρωτα.

ελευσις

Απότυπώματα Ανθρώπων | Δευτέρα 14/10 στις 19.30 στο Σινε Ελευσίς

Μια Αναπνοή στο Αιγαίο (Αποστόλης Ασημακόπουλος, 2015)

Στο μικρό Κυκλαδονήσι της Ανάφης ο τσαμπουνιέρης Μανώλης Πελέκης, 77 χρονών, γεωργός, μελισσοκόμος, χτίστης, πετράς, με τον γιο του Γιάννη είναι οι τελευταίοι μαστόροι της πέτρας, μιας μεγάλης γενιάς Αναφιωτών χτιστάδων. Δάσκαλος για το μικρό του εγγονό, τον εννιάχρονο Μανώλη, που, ακολουθώντας τα χνάρια του, μαθαίνει από τον παππού και παίζει μαζί του τσαμπούνα. Η δασκάλα του δημοτικού σχολείου της Καισαριανής, Νότα Κραουνάκη, ζήτησε και πήγε για ένα χρόνο στο δημοτικό σχολείο Ανάφης και είχε μαθητή τον μικρό Μανώλη. Στην ταινία καταγράφεται η ζωή δύο δασκάλων και του μαθητή τους στο νησί όπου τα φυτά φυτρώνουν στην άσφαλτο.

Περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

la dolce vita

La Dolce Vita του Φεντερίκο Φελίνι | Τρίτη 15/10 στις 19.00 στο In Situ industrial theater in Thessaloniki urban

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης [ΚΛΘ] και το In Situ industrial theater in Thessaloniki urban, μέσω της ευγενούς χορηγίας του Ιταλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και του αφιερώματος στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, παρουσιάζουμε την κολοσσιαία δημιουργία του Φεντερίκο Φελίνι "ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ" [1960, 174 λεπτά], την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, 7μμ, στον φιλόξενο χώρο του In Situ industrial theater in Thessaloniki urban [Κασσάνδρου 42, τηλ. 6974-141800]. Προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Γιώργος Παπαδημητρίου. Τον υποδέχεται ο κριτικός κινηματογράφου Κώστας Γ. Καρδερίνης.

αβελ

Προβολή της μικρού μήκους ταινίας Αβελ | Τρίτη 15/10 και Τετάρτη 16/10 στις 21.30 στον Δαναό

Ένας Iερέας που ζεί με την οικογένεια του στην επαρχία, θα δεχτεί ένα απρόσμενο τηλεφώνημα από μια γυναίκα που θα τον αναστατώσει. Ένα ταξίδι προς την πρωτέυουσα, μια θεία κοινωνία και ένα τελευταίο παιχνίδι ποδοσφαίρου λίγο πρίν από ένα μεγάλο ταξίδι.

Περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα θερινά ολόκληρης της Ελλάδας.