Φεστιβάλ / Βραβεία

MyMetaStories #2: Βλέπουμε ευρωπαϊκές ταινίες online και στο Minecraft®

στα 10

Από τις 11 Οκτωβρίου ως και τις 21 Νοεμβρίου, το MyMetaStories φέρνει μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες online αλλά και στο Minecraft®!

MyMetaStories #2: Βλέπουμε ευρωπαϊκές ταινίες online και στο Minecraft®

Το MyMetaStories, το πρωτοπόρο φεστιβάλ ευρωπαϊκών ταινιών που προβάλλεται online αλλά και στο Minecraft®, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά από τις 11 Οκτωβρίου ως τις 21 Νοεμβρίου, 2024.

Συγκεκριμένα, από τις 11 Οκτωβρίου ως τις 3 Νοεμβρίου, οι σινεφίλ απ' όλο τον κόσμο θα μπορούν να δουν την επιλογή ταινιών του φετινού MyMetaStories σε πάνω από 30 πλατφόρμες VoD. Και από τις 18 Οκτωβρίου ως και τις 21 Νοεμβρίου, ν' απολαύσουν μια σπάνια ευκαιρία να δουν τις ταινίες στο Minecraft®, μάλιστα φέτος όχι μόνο μικρού, αλλά και μία μεγάλου μήκους!

Το διαδικτυακό ευρωπαϊκό φεστιβάλ MyMetaStories διοργανώνεται από την Unifrance, με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe MEDIA. Συνδυάζει τις πλατφόρμες θέασης με το Minecraft®, με στόχο ν' αυξήσει την ορατότητα του ευρωπαϊκού σινεμά στο κοινό νεαρών ηλικιών, ειδικά στους και στις gamers, χρησιμοποιώντας τις συνήθειες και το περιβάλλον με το οποίο είναι εξοικειωμένοι/ες.

Μια θαυμάσια επιλογή είκοσι ταινιών, οι μισές από τις οποίες έχουν γυναίκες σκηνοθέτες - επτά μεγάλου μήκους και δεκατρείς μικρού - από 14 ευρωπαϊκές χώρες, θα είναι διαθέσιμη με υπότιτλους σε έξι γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά και Ισπανικά. Από κωμωδίες, δράματα, ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή road trips, σε ιστορίες ενηλικίωσης, ακόμα και μια immersive εμπειρία στο video game Second Life, αυτές είναι οι επτά μεγάλου μήκους ταινίες που επιλέχθηκαν για το MyMetaStories 2024, από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, τις Κάννες, το Τορόντο, το Βερολίνο, το Κάρλοβι Βάρι και το Λοκάρνο. Κλικάρετε στους τίτλους για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και τα τρέιλερ τους.΄

Sonne Sun

After the Fire, Μεχντί Φικρί, Γαλλία
Grand Paris, Μαρτέν Ζοβά, Γαλλία
The Invisible Fight, Ράινερ Σάρνετ, Εσθονία, Λετονία, Ελλάδα, Φινλανδία (εάν τη χάσατε στις ελληνικές αίθουσες)
Kiddo, Ζάρα Ντβίνγκερ, Ολλανδία
The Lost Children, Μισέλ Ζακόμπ, Βέλγιο
R U There, Νταβίντ Βερμπέκ, Ολλανδία, Γαλλία, Ταϊβάν (η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που θα προβληθεί στο Minecraft®)
Sun, Κουρντουίν Αγιούμπ, Αυστρία

Παρακάτω οι 13 μικρού μήκους ταινίες του προγράμματος, live action και animation, προσβάσιμες σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα και με πολλές ταινίες χωρίς διαλόγους.

loop Loop

The Ballad, Κρίστοφερ Νίλσον, Σουηδία, Γαλλία
Boom, Γκαμπριέλ Ογκερέ, Ρομέν Οζιέ, Λορί Περέιρα ντε Φιγουεϊρέντο, Σαρλ ντι Κίκο, Γιανίκ Ζακέν, Γαλλία
Criss Cross, Νίνα Ριμπάροβα, Τομάς Ριμπάρ, Σλοβακία, Τσεχία
Goodbye Jérôme!, Κλοέ Φαρ, Γκαμπριέ Σελνέ, Αντάμ Σιγιάρ, Γαλλία
Herve’s case, Λούνα Φιλιπίνι, Βέλγιο
Little Fan, Σβέτα Γιουφέροβα, Σαντ Λε Μπράντμπερι, Γερμανία
Loop, Πάμπλο Πολέντρι, Ισπανία, Αργεντινή
Marlon Brando, Βίνσεντ Τιλάνους, Ολλανδία
Miisufy, Λίζι Γκρούντμπεργκ, Λετονία
Mondo Domino, Σούκι, Γαλλία
Piece by Piece, Ρέζα Ράζουλι, Αυστρία
The Real Truth about the Fight, Αντρεα Σλάβιτσεκ, Κροατία, Ισπανία
Two Girls and a Boat, Αλέξι Ντελικούρας, Φινλανδία

Βρείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του MyMetaStories, αλλά και οδηγίες θέασης. Για να δείτε τις ταινίες, online ή στο Minecraft, πρέπει να εγγραφείτε εδώ.

Μπείτε στο σύμπαν του MyMetaStories στο επίσημο site της διοργάνωσης και ακολουθήστε τα νέα και τις δράσεις του στο instagram το tiktok, το facebook και το Χ.

mymetastories02