Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (4 Απριλίου - 10 Απριλίου 2024)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (4 Απριλίου - 10 Απριλίου 2024)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

γαλλόφωνο

26ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου | 2 με 10 Απριλίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Χανιά, Καβάλα και Καστοριά

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιστρέφει 2 με 10 Απριλίου, για το καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του με το κοινό. Και φέτος, με το Παρίσι να περιμένει την Ολυμπιακή φλόγα για την τέλεση των αγώνων, το φεστιβάλ επεκτείνεται σε περισσότερες πόλεις της Ελλάδας σε μία συμβολική ακολουθία της διαδρομής.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

cinobo υδαταέριο

Σινεμά στο Υδαταέριο | Cinobo x Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου | 4 - 30 Απριλίου 2024 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το Cinobo και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συμπράττουν για μια σειρά κινηματογραφικών προβολών στο κτίριο του Νέου Υδαταερίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Από τις 4 μέχρι τις 30 Απριλίου, το «Σινεμά στο Υδαταέριο» φέρνει την έβδομη τέχνη σε ανοιχτό διάλογο με τη βιομηχανική κληρονομιά, μέσα από επτά ταινίες οι οποίες επιλέχθηκαν από την ομάδα του Cinobo με έμπνευση τον μυσταγωγικό χαρακτήρα του ιστορικού χώρου του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου δημιουργήθηκε για να αναδείξει ένα σημαντικό κομμάτι της νεότερης ιστορίας της πόλης, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για 130 χρόνια, και που αποτελεί ένα σπάνιο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα βιομηχανικό μνημείο. Το κτίριο Νέο Υδαταέριο, είναι μία αυτόνομη μονάδα παραγωγής ενέργειας με μοναδική βιομηχανική αισθητική, ενώ ο μηχανολογικός του εξοπλισμός, που χρονολογείται το 1930, διατηρείται σχεδόν ακέραιος και επιβάλλει την παρουσία του καθ’ ύψος. Από το 2013 λειτουργεί σαν χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προβολών αρχειακού υλικού, διατηρώντας «ζωντανά» τα στοιχεία που μαρτυρούν την ανθρώπινη παρουσία μέχρι και σήμερα.

Το Cinobo, το εγχείρημα που ξεκίνησε στο κέντρο της Αθήνας από μία ομάδα νέων ανθρώπων που ήθελαν να κάνουν διαθέσιμο το καλύτερο σινεμά από όλο τον κόσμο, σήμερα επιλέγει και διαθέτει ταινίες τόσο μέσω της streaming πλατφόρμας του όσο και στις αίθουσες, κάνοντας τη ζωή μας κινηματογραφική. Αυτήν τη φορά, εμπνέεται από το εργοστάσιο φωταερίου και την ακόμα παλλόμενη παρουσία των ανθρώπων του, επιλέγοντας επτά αγαπημένες ταινίες όλων των ειδών που αντανακλούν την ιδιαίτερη αυτή αύρα επί της μεγάλης οθόνης. Ιστορίες ανθρώπων και μηχανών σε τροχιά, μέσα στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις και στα εργοστάσια που μπορεί να μην ορθώνονται σε ψηλά επιβλητικά κτίρια, αλλά έχουν εμφυσήσει την πνοή τους σε κάθε έκφραση της ανθρώπινης ύπαρξης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 4/4, 21:00

Πεσμένα Φύλλα (Fallen Leaves)
Ακι Καουρισμάκι, 2023
Η νέα ταινία του μάστερ Άκι Καουρισμάκι που πήρε το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες το 2023. Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται τυχαία μια νύχτα στο Ελσίνκι και προσπαθούν να βρουν τον πρώτο, μοναδικό και απόλυτο έρωτα της ζωής τους. Η πορεία τους προς αυτόν τον στόχο εμποδίζεται από τον αλκοολισμό του άνδρα, τους χαμένους αριθμούς τηλεφώνου, τη μη γνώση του ονόματος ή της διεύθυνσης του άλλου και τη γενική τάση της ζωής να βάζει εμπόδια σε όσους αναζητούν την ευτυχία τους.

Τρίτη 9/4, 21:00

Πώς να Ανατινάξετε έναν Αγωγό (How to Blow Up a Pipeline)
Ντάνιελ Γκολντχέιμπερ, 2022
Ενα ανεξάρτητο αμερικανικό διαμαντάκι που μπήκε στις λίστες με τις καλύτερες ταινίες του 2022. Μια κλιματική ακτιβίστρια που έμεινε πρόσφατα ορφανή μετά από ένα φρικτό κύμα καύσωνα που στοίχισε τη ζωή της μητέρας της, ηγείται μιας ομάδας φίλων, εραστών και αγνώστων, ο καθένας με τη δική του σκληρή ιστορία, σε μια παράτολμη αποστολή να ανατινάξουν έναν αγωγό πετρελαίου στο Δυτικό Τέξας.

Πέμπτη 11/4, 21:00

Titane
Ζουλιά Ντικουρνό, 2021
Ο Χρυσός Φοίνικας που σόκαρε τις Κάννες. Μετά από μια σειρά ανεξήγητων εγκλημάτων, ένας πατέρας ξαναβρίσκει τον γιο του, που αγνοούνταν για 10 χρόνια. Titane: Μέταλλο ιδιαίτερα ανθεκτικό στη θερμότητα και τη διάβρωση με κράματα υψηλής αντοχής σε εφελκυσμό.

Τρίτη 23/4, 21:00

Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του Κόσμου (Do Not Expect Too Much from the End of the World)

Ράντου Ζούντε, 2023
Μετά το «Ατυχές πήδημα ή παλαβό πορνό» ο Ράντου Ζούντε πιο αιχμηρός από ποτέ. Μια ιστορία για το σινεμά, τα social media και την οικονομία, σε δύο μέρη: Καταπονημένη και κακοπληρωμένη, η Άντζελα διασχίζει όλο το Βουκουρέστι κάνοντας το κάστινγκ για ένα εταιρικό «βίντεο για την ασφάλεια στην εργασία», που της ανατέθηκε από μια πολυεθνική εταιρεία. Όταν ένας από τους συνεντευξιαζόμενους αποκαλύπτει την ευθύνη της εταιρείας για το ατύχημα του, ξεσπά ένα σκάνδαλο – μπροστά σε μια ακίνητη, ασυγκίνητη κάμερα.

Πέμπτη 25/4, 21:00

Εκπτωτοι Άγγελοι (Fallen Angels)

Γουόνγκ Καρ Γουάι, 1995
Ενα περιπετειώδες δράμα από τον κλασικό πια Γουόνγκ Καρ Γουάι. Ένας απογοητευμένος δολοφόνος αναλαμβάνει το τελευταίο του χτύπημα, αλλά πρώτα πρέπει να ξεπεράσει τα συναισθήματά του για την ψυχρή συνάδελφό του. Θεωρώντας ότι είναι επικίνδυνο και ακατάλληλο να εμπλακεί με συνεργάτη, αναζητά υποκατάστατο. Χαμένος στη νύχτα του σύγχρονου Χονγκ Κονγκ, θα γνωρίσει δύο μοναδικούς χαρακτήρες, ανάμεσά τους μια γυναίκα στο κατόπι του μυστηριώδους πρώην της.

Παρασκευή 26/4, 21:00

Νήμα
Αλέξανδρος Βούλγαρης, 2016
Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης σκηνοθετεί τη Σοφία Κόκκαλη σε μία καθηλωτική ερμηνεία. Η αφοσίωση της Νίκης στην αντίσταση προδίδει την αδυναμία της να ανταποκριθεί ως μητέρα. Ο Λευτέρης, γιος της Νίκης, κληρονομεί ένα παρελθόν που ο ίδιος πότε του δεν ονειρεύτηκε. Μέχρι που μια μέρα, το νήμα που τους συνδέει, ένας αόρατος ψυχολογικός ομφάλιος λώρος, κόβεται. Ο αγώνας της Μητέρας για τα πολιτικά της πιστεύω, μεταμορφώνεται σε ψυχολογικές αλυσίδες που φυλακίζουν τον Γιο, ο οποίος πρέπει στο τέλος να αγωνιστεί για τη δικιά του ελευθερία και να αναζητήσει τη δικιά του λύτρωση.
Μετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει DJ set από τον Τhe Boy (Αλέξανδρο Βούλγαρη).

Τρίτη 30/4, 21:00

Αγελάδα (Cow)
Αντρεα Άρνολντ, 2021
Ενα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ για τη σχέση μας με τα ζώα σήμερα. Κινηματογραφικό πορτρέτο της ζωής δύο αγελάδων γαλακτοπαραγωγής, που μας φέρνει πιο κοντά στην ομορφιά τους αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, κάνοντάς μας να αναγνωρίσουμε όχι με ρομαντικό, αλλά με ρεαλιστικό τρόπο, όλα όσα εκείνες μας προσφέρουν.

Πληροφορίες
«Σινεμά στο Υδαταέριο» Cinobo x Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
4-30 Απριλίου 2024 | Έναρξη προβολών 21:00
Κτίριο Νέο Υδαταέριο
Ώρα προσέλευσης: 20:30
Σημείο συνάντησης: Κεντρική Καμινάδα
Εισιτήρια 5€
Τις ημέρες των προβολών, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου θα παρατείνει το ωράριό του έως τις 21:00 και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στους μουσειακούς του χώρους με τη βοήθεια των ανθρώπων του Μουσείου.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

what did you do

Τι Εκανες στον Πόλεμο Μπαμπά του Μπλέικ Εντουαρντς | Παρασκευή 5 Απριλίου στις 20.00 στον κινηματογράφο Νέα Ελβετία

Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ένας σχολαστικός Λοχαγός παίρνει εντολές να κατακτήσει ένα ιταλικό χωριό. Οι Ιταλοί στρατιώτες είναι πρόθυμοι να παραδοθούν, εάν τους επιτραπεί πρώτα να διοργανώσουν μια γιορτή...

Αντιπολεμική σάτιρα με το χιούμορ του Μπλέικ Εντουαρντς και την κοφτερή πένα του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτι - πολύ πιο δυνατή και επίκαιρη την εποχή που πρωτοπροβλήθηκε στους κινηματογράφους! Την προβολή διοργανώνουν οι Κινηματογραφικές Βραδιές Δήμου Βύρωνα, ενώ για την ταινία θα μιλήσει ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης.

Κινηματογράφος "Νέα Ελβετία", Νέας Ελβετίας 34 & Σεβαστείας, Βύρωνας, 2107645310. Είσοδος ελεύθερη.

συνάδελφοι ηρωϊκοί

Συνάδελφοι Ηρωικοί Οικοδόμοι της ομάδας Συλλογική Μνήμη | Παρασκευή 5/4, Κυριακή 7/4 και Τετάρτη 10/4 στον Μικρόκοσμο

Εξορία... Κομμουνιστές που βιοπορίζονται στις οικοδομές της Αθήνας, εκεί που το μεταμφυλιακό κράτος δεν ζητάει αποδείξεις νομιμοφροσύνης. Τσακισμένοι αγωνιστές που προσπαθούν να ορθοποδήσουν μετά από χρόνια διωγμών. Φτώχεια... Νέοι από τη λαβωμένη επαρχία καταφθάνουν στην πρωτεύουσα αναζητώντας το μονοπάτι για ένα καλύτερο αύριο, μια δουλειά για να επιβιώσουν και να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Εσωτερικοί μετανάστες σε μια πόλη υπό πολιτικό και κοινωνικό μετασχηματισμό. Αγώνας... Άνθρωποι με κοινές και διαφορετικές αφετηρίες, νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία σε έναν συλλογικό αγώνα που θα χτιστεί από το τώρα και το χθες, από το ρευστό παρόν και το πλούσιο παρελθόν τους. Οικοδόμοι, εργάτες σε κατασκευαστικούς τομείς και τεχνίτες, παίρνουν στις πλάτες τους ένα συνδικαλιστικό κίνημα – πυξίδα για το μέλλον.

Το τρίτο ντοκιμαντέρ της ομάδας Συλλογική Μνήμη μετά τα ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» και «Καινούργιος Ουρανός: Οι Γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας» με τίτλο «Συνάδελφοι Ηρωικοί Οικοδόμοι: Η συγκρότηση ενός συλλογικού αγώνα την περίοδο 1960-1967» το οποίο έκανε πρεμιέρα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης προβάλλεται στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο την Παρασκευή 5/4 στις 21:15, την Κυριακή 7/4 στις 17:45 και την Τετάρτη 10/4 στις 20:30. Το ντοκιμαντέρ είναι διάρκειας 56 λεπτών και 22 δευτερολέπτων και θα προβάλλεται με αγγλικούς υπότιτλους.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ και τις προβολές εδώ.

Πίσω από τις θημωνιές

Πϊσω από τις Θημωνιές της Ασημίνας Προέδρου | Σάββατο 6 Απριλίου στις 20.00 στην Ιριδα

Ενα τραγικό συμβάν στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας φέρνει μια τριμελή ελληνική οικογένεια μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεων του.

Η βραβευμένη ταινία της Ασημίνας Προέδρου είναι η επόμενη, παρουσία της δημιουργού, προβολή των Irida Visions στην Ιριδα της οδού Ακαδημίας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και κλείστε θέση εδώ.

αλοζανφάν

Αλοζανφάν των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι | Σάββατο 6 Απριλίου στις 23.00 στο Studio New Star Art Cinema

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται στην Ιταλία του 1816 και συγκεκριμένα στην εποχή της εξέγερσης του Τζουζέπε Γκαριμπάλντι. Ο κεντρικός ήρωας, ο Φλούβιο, αριστοκρατικής καταγωγής, είχε πάει στη Γαλλία για να βοηθήσει στη Γαλλική Επανάσταση. Κατά τη διάρκεια της Παλινόρθωσης θα φυλακιστεί από τους Αυστριακούς, οι οποίοι όμως στη συνέχεια για να τον εκθέσουν ηθικά στους συντρόφους του, θα τον αφήσουν ελεύθερο. Μετά την απελευθέρωσή του, ο Φλούβιο θα προσχωρήσει σε μια ομάδα επαναστατών και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους στην Ιταλία. Θα επιχειρήσουν να ξεσηκώσουν τους χωρικούς. Στην πορεία αυτή θα προδώσει πραγματικά τους συντρόφους του, αφού θέλει ν’ αλλάξει τρόπο ζωής και να ζήσει συνηθισμένα. Τους ακολουθεί σε μια παράλογη εκστρατεία με προκαθορισμένη έκβαση.

To αριστούργημα των αδελφών Ταβιάνι για μια προβολή την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 12.00 στο Studio New Star Art Cinema.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

conann

Κόναν η Βάβαρη του Μπερτράν Μαντικό | Σάββατο 6 Απριλίου στις 00.00 στο Αστυ, στο πλαίσιο του Midnight Express

Η πρώτη από τις τέσσερις μεταμεσονύκτιες προβολές της νέας ταινίας του Μπερτράν Μαντικό «Κόναν η Βάρβαρη» (διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία) γίνεται το Σάββατο 6 Απριλίου στο Αστυ μαζί με το Midnight Express.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

Kaos Poster

Χάος των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι | Κυριακή 7 Απριλίου στις 12.00 στο New Star Art Cinema

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία το Χάος είναι ένα από τα τρία στοιχεία που προϋπάρχουν της Κοσμογονίας. Τα άλλα δύο είναι η Γαία και ο Έρως. Αυτές οι τρεις μορφές δεν έχουν γεννηθεί η μια από την άλλη. Είναι αυτογέννητες κι απέχουν μόνο χρονικά στη σειρά της γέννησής τους. Από τους τρεις αυτούς πρώτους θεούς μόνο ο Έρως δε γεννά απογόνους Αυτός ενώνει και ωθεί τις άλλες δυνάμεις σε δημιουργία. Από το Χάος γεννήθηκαν το Έρεβος και η Νύχτα. Κι από την ένωση των δυο τους γεννήθηκαν ο Αιθέρας και η Ημέρα.

To αριστούργημα των αδελφών Ταβιάνι, βασισμένο στον Πιραντέλο.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

αγέλαστος πέτρα

Αγέλαστος Πέτρα του Φίλιππου Κουτσαφτή | Κυριακή 7 Απριλίου στις 16.00 στο Δαναό

Η Ελευσίνα είναι μια μικρή βιομηχανική πόλη 20 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας. Με την πόλη αυτή δέθηκε από τα προϊστορικά ακόμη χρόνια ο αγαπημένος μύθος των αρχαίων, ο μύθος της θεάς Δήμητρας, θεάς της Γεωργίας και της ευφορίας της γης και της κόρης της Περσεφόνης. Τα Ελευσίνια μυστήρια που τελούνταν εδώ και δύο χιλιετίες σχετιζόταν με τον κύκλο της ίδιας της ζωής και χάριζαν στους μύστες ελπίδα και μακαριότητα για να αντιμετωπίσουν το θάνατο. Εδώ, που σύμφωνα με το μύθο πρωτοκαλλιεργήθηκαν τα δώρα της θεάς, τα δημητριακά, εδώ αναπτύχθηκαν οι μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας, με καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή και το ιερό. Η Ελευσίνα είναι δυτικά, χώρος ιερός σημείο και όριο για να δει κανείς τον κόσμο γύρω του όσο και τον εαυτό του.

Η ταινία «Αγέλαστος Πέτρα» θα προβληθεί για μία μόνο δωρεάν προβολή την Κυριακή 7/4 στις 16:00 στο Δαναό 2. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

landmarks II

LANDMARKS II - Το Σινεμά στο Κέντρο | Η Αθήνα στο Σινεμά. | Τις Δευτέρες του Απριλίου

Η Eνωση Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ), μετά την διοργάνωση του κινούμενου θερινού κινηματογράφου - road trip LANDMARKS τον περασμένο Σεπτέμβριο, με προβολές σημαντικών ελληνικών ταινιών στις περιοχές όπου γεννήθηκαν, επιστρέφει στην Αθήνα για να αναδείξει την σχέση της πόλης με το σινεμά, φιλοξενώντας τις δράσεις της στους ιστορικούς κινηματογράφους του κέντρου της. Οπως αναφέρει χαρκατηριστικά στην ανακοίνωσή της «αυτούς που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν στον βωμό μιας τουριστικής Αθήνας και όχι μιας πόλης ζωντανής για τους πολίτες της.»

Θέλοντας να τονίσει αυτή την αμφίρροπη σχέση Αθήνας - σινεμά - κέντρου, επιλέγει τα 4 ιστορικά σινεμά Ελλη, Αστυ, Αστορ και Cinobo Oπερα για να στεγάσουν τις επόμενες Δευτέρες του Απριλίου (8/4, 15/4, 22/4 και 29/4) προβολές μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους ταινιών, συζητήσεις, installation και party, με την δράση LANDMARKS II - Το Σινεμά στο Κέντρο | Η Αθήνα στο Σινεμά.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών εδώ.

leonora addio

Λεονόρα Αντίο το Πάολο Ταβιάνι | Δευτέρα 8 Απριλίου στο Cine Βακούρα στη Θεσσαλονίκη

Οι Σινεφίλ Δευτέρες τιμούν τον Ιταλό δημιουργό Πάολο Ταβιάνι, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Φεβρουαρίου, και παρουσιάζουν την τελευταία του ταινία «Λεονόρα Αντίο», τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 21:00 στο Cine Βακούρα. Με το θάνατο του Πάολο, έξι χρόνια μετά τον αδελφό του Βιτόριο, έκλεισε οριστικά ένα μεγάλο κεφάλαιο του ευρωπαϊκού σινεμά, με εμβληματικές ταινίες όπως το «Χάος», «Πατέρας Αφέντης«, «Αλονζανφάν» κ.α. Πριν την προβολή, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου, Βασίλης Κεχαγιάς. θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα «Αδελφοί Ταβιάνι: οι αφέντες του ευρωπαϊκού σινεμά». Μαζί του, θα παραστεί και ο γενικός γραμματέας της Π.Ε.Κ.Κ., Δημοσθένης Ξιφιλίνος, ενώ΄στους θεατές θα διανεμηθούν δωρεάν, αντίτυπα της έκδοσης της Π.Ε.Κ.Κ. «Κινηματογράφος 2023», που μόλις κυκλοφόρησε.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

αδέσποτα

Αδέσποτα Κορμιά της Ελίνας Ψύκου | Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Απριλίου στις 21.30 στο Θέατρο Λιθογραφείον στην Πάτρα

Την Τρίτη 09 και Τετάρτη 10 Απριλίου, στις 9.30 το βράδυ, θα προβληθεί στην Μεγάλη Οθόνη του Θεάτρου Λιθογραφείον το σημαντικό ντοκυμανταίρ της Ελίνας Ψύκου "Αδέσποτα Κορμιά".Η Ελίνα Ψύκου, μετά τις προβολές θα απαντήσει εξ αποστάσεως στις ερωτήσεις του κοινού.

Ταινία: Αδέσποτα Κορμιά
Πού Θέατρο Λιθογραφείον - Μαιζώνος 172Β / Πάτρα - τηλ. 2610 328394
Πότε Τρίτη 09 & Τετάρτη 10 Απριλίου 2024
Ωρα: 21:30
Διοργάνωση: γυμνός οφθαλμός - Θέατρο Λιθογραφείον
Συν-διοργάνωση: CineDoc
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Φοιτητικό - Άνεργοι - Α.Μ.Ε.Α: 4 ευρώ

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

rome open city

Ρώμη Ανοχύρωτη Πόλη του Ρομπέρτο Ροσελίνι | Τετάρτη 10 Απριλίου στις 20.00 στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη

Το 1945, με τη βοήθεια του φίλου του, Φεντερίκο Φελίνι, στο σενάριο, και αξιοποιώντας το δικό του φιλμικό υλικό, τραβηγμένο από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής και της ιταλικής αντίστασης, ο Ρομπέρτο Ροσελίνι θα αφηγηθεί τρεις μέρες του Μαρτίου του 1944 στην υπό γερμανική κατοχή Ρώμη, οι κάτοικοι της οποίας βιώνουν την ανέχεια, την εξαθλίωση, αλλά τη βάναυση συμπεριφορά των κατακτητών. Ο Τζόρτζιο, ηγέτης μιας αντιστασιακής ομάδας ενάντια στις ναζιστικές και φασιστικές δυνάμεις, καταφεύγει στον φίλο του, τον Φραντσέσκο, που πρόκειται να παντρευτεί την ήδη εγκυμονούσα Πίνα. Οι δυο τους, με τη βοήθεια ενός γενναίου ιερέα, επιχειρούν να τον βοηθήσουν να φύγει από την πόλη με πλαστή ταυτότητα. Ενώ ο Φραντσέσκο και η Πίνα ετοιμάζονται να παντρευτούν την επόμενη μέρα, ένα πρόσωπο από το περιβάλλον του Τζόρτζιο τον καταδίδει στους Γερμανούς βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων και πυροδοτώντας μια ιστορία απώλειας, αυτοθυσίας και γενναιότητας.

Ακόμη μια προβολή από το πρόγραμμα Fundamentals of Cinema του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Για την ταινία θα μιλήσει ο κριτικός κινηματογράφου Στράτος Κερσανίδης.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.