Buzz

Σκυλοζωή: Ο Μάρτιν Σκορσέζε απαιτεί μια υποψηφιότητα για την Μπλάκι, το ντόμπερμαν!

στα 10

Δεν είναι μόνο ο Αγκι του «The Artist» και ο Κόσμο των «Πρωτάρηδων» που διεκδικούν φέτος τα φώτα της δημοσιότητας: είναι κι ένα κομψό, γεμάτο κύρος θηλυκό ντόμπερμαν που αξίζει μεγαλύτερης αναγνώρισης…

Σκυλοζωή: Ο Μάρτιν Σκορσέζε απαιτεί μια υποψηφιότητα για την Μπλάκι, το ντόμπερμαν!

Ο Μάρτιν Σκορσέζε μοιάζει να μην έχει άγχος για το εάν θα κερδίσει το Οσκαρ σκηνοθεσίας για το «Hugo» ή το πόσα βραβεία θα αποσπάσει η ταινία του τη βραδιά της 26ης Φεβρουαρίου.

Αντίθετα, πολύ τον απασχολεί η αναγνώριση για τον έναν από τους πρωταγωνιστές του: την Μπλάκι, το ντόμπερμαν που αποτελεί τον πιστό συνοδό και βοηθό του ήρωα του Σάσα Μπάρον Κόεν, του επιθετικού αλλά και τρυφερού σταθμάρχη του μαγικού παραμυθιού που λέγεται «Hugo». Στην ταινία, η Μπλάκι παρακινείται από τον σταθμάρχη να επιτίθεται γρυλίζοντας επικίνδυνα σε οποιαδήποτε απειλή, αλλά κρύβει κι αυτή την ευαισθησία του αφεντικού της.

Με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Πρώτα Ετήσια Βραβεία του Χρυσού Κολάρου, τα Golden Collar Awards, ο Αγκι, το Τζακ Ράσελ που πρωταγωνιστεί στο «The Artist» και το «Νερό για Ελέφαντες» είναι υποψήφιο και για τις δύο ερμηνείες του, ενώ η Μπλάκι είναι παντελώς απούσα.

Σε δημοσίευμά του στους LA Times, ο Μάρτιν Σκορσέζε υπαινίχθηκε, εξοργισμένος, διακρίσεις εκ μέρους της κριτικής επιτροπής: «Εντάξει, ν’ ανοίξουμε τα χαρτιά μας στο τραπέζι. Τα Τζακ Ράσελ τεριέ είναι μικροκαμωμένα και γλυκούτσικα. Τα ντόμπερμαν είναι τεράστια και πανέμορφα. Για του λόγου του αληθές, ο Αγκι παίζει μια χαριτωμένη μασκότ που κάνει κόλπα και στη μια ταινία σώζει τη ζωή του αφεντικού του, ενώ η Μπλάκι δίνει μια ασυμβίβαστη ερμηνεία στο ρόλο ενός παντοδύναμου φύλακα που τρομοκρατεί παιδιά. Πιστεύω ότι καταλαβαίνετε πού το πάω. Εγώ είμαι περήφανος για την Μπλάκι που τόλμησε να ρισκάρει, διακινδυνεύοντας να χάσει τη συμπάθεια του κοινού. Αρκεί να σας πω ότι στο γύρισμα απέκτησε το ταιριαστό παρατσούκλι, ‘Citizen Canine’. Η σκηνή του μπάνιου είναι ένα αριστούργημα αυτοσυγκράτησης στην υποκριτική, καθώς το υπέροχο κλασικό πρόσωπο της Μπλάκι αναδεικνύεται με το 3D.»

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του, ο Μάρτιν Σκορσέζε προτρέπει τους αναγνώστες να υποδείξουν τις προτιμήσεις τους, ζητώντας από τους συντάκτες του Dog News Daily να δώσουν στην Μπλάκι την υποψηφιότητα που της αξίζει.

Ο αρχισυντάκτης του Dog News Daily, Αλαν Ζίσκιντ, έλαβε σοβαρά υπόψιν του τις ακτιβιστικές παρατηρήσεις του Μάρτιν Σκορσέζε και επέλεξε στρατηγική, απαντώντας: «Προκειμένου να μην εμπλακούμε σ’ έναν πόλεμο κειμένων για τα πλεονεκτήματα του πανέξυπνου και σβέλτου Τζακ Ράσελ απέναντι στην επιβλητικότητα ενός όμορφου Ντόμπερμαν, θα κάνουμε αυτό που τόσο εύγλωττα ζητά ο κ. Σκορσέζε. Εάν μέχρι τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, λάβουμε στη σελίδα του Dog Daily News στο Facebook 500 σχόλια που να γράφουν «Υποψηφιότητα για την Μπλάκι του ‘Hugo’», θα ζητήσουμε από τη 14μελή επιτροπή των Golden Collar Awards να προσθέσει την Μπλάκι ως 6η Υποψήγια για το Βραβείο Καλύτερου Σκύλου σε Κινηματογραφική Ταινία.»

Ναι, πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτή είναι μια πολύ χαριτωμένη και αποτελεσματική κίνηση μάρκετινγκ από την οποία επωφελούνται και το «Hugo» και το «The Artist» και τα Golden Collar Awards και το Dog News Daily.

Αλλά πείτε με το χέρι στην καρδιά, ότι δεν μπήκατε στον πειρασμό να τσεκάρετε τη σελίδα της σκυλοεφημερίδας στο Facebook!