Buzz

Γαβγίστε δυο φορές αν συμφωνείτε: Ενα Οσκαρ για τον Αγκι, τώρα!

στα 10

Το περιοδικό Hollywood Reporter του έδωσε ήδη ένα Οσκαρ για να παίζει, αλλά οι πιθανότητες, το αξιολάτρευτο Τζακ Ράσελ του «The Artist» ή ο Κόσμο από τους «Πρωτάρηδες» να είναι υποψήφιοι για ένα βραβείο στην απονομή του 2012, είναι απλά μηδαμινές.

Γαβγίστε δυο φορές αν συμφωνείτε: Ενα Οσκαρ για τον Αγκι, τώρα!

Μπορεί ο Αγκι να έχει ήδη κερδίσει ένα Palm D' Or στις Κάννες για την εμφάνισή του στο φιλμ του Μισέλ Χαζαναβίσιους, όμως ποτέ στην ιστορία επίσημων βραβείων ένα σκυλί δεν κέρδισε κάποιο από αυτά.

Οχι γιατί δεν θα μπορούσε. Σύμφωνα με τον χολιγουντιανό μύθο, στην πρώτη απονομή των Οσκαρ το 1929, ο ηθοποιός με τις περισσότερες ψήφους για την ερμηνεία του, δεν ήταν άλλος από τον σκύλο Ριν Τιν Τιν. Ομως η ακαδημία, θέλοντας να θεμελιώσει τα Οσκαρ σαν έναν σοβαρό θεσμό, απαίτησε να εξαιρεθεί το γερμανικό λυκόσκυλο από την καταμέτρηση.

Η παράδοση συνεχίζεται μέχρι σήμερα και οι διακρίσεις απέναντι στα τετράποδα είναι τόσο βαθιές ώστε οι ψηφοφόροι της ακαδημίας αρνούνται την τιμή μιας υποψηφιότητας ακόμη και σε δίποδους ηθοποιούς, που απλά υποδύονται ένα τετράποδο. Ακόμη κι έτσι όμως οι fan του Αγκι δεν το βάζουν κάτω, έχοντας ήδη ξεκινήσει μια καμπάνια στο twitter με σύνθημα και hashtag το #consideruggie.

Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη πιο δραματικά, αυτή είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για τον γλυκύτατο σκύλο να είναι υποψήφιος στα Οσκαρ. Μπορεί να έχει ήδη μια λαμπρή καριέρα σε διαφημιστικά και ταινίες (τον είδατε πρόσφατα και στο «Νερό για Ελέφαντες»), όμως ο Αγκι έχει ήδη αγγίξει τα δέκα του χρόνια και σύμφωνα με το αφεντικό του, πιθανότατα το «The Artist» να είναι και το κύκνειο άσμα του.

Ελπίζουμε πως όχι. Δείτε άλλωστε πόσο χαριτωμένος και δραστήριος μοιάζει στο βίντεο από την φωτογράφιση του για το περιοδικό Hollywood Reporter, παρέα με τον άλλο αγαπημένο μας σκύλο της φετινής χρονιάς, τον Κόσμο από τους «Πρωτάρηδες».