Buzz

Σιλβέστερ Σταλόνε, εικαστικός*

στα 10

Το ότι ο Σλάι ζωγραφίζει δεν είναι νέο. Το ότι στη Ρωσία εκθέτουν τους πίνακές του σε μουσείο, είναι. [*Το κείμενο μπορεί να περιέχει ίχνη ειρωνείας.]

Σιλβέστερ Σταλόνε, εικαστικός*

Στην καινούρια του ταινία «Σχέδιο Απόδρασης», θα τον δείτε φυλακισμένο, να καίει ένα βιβλίο και να χρησιμοποιεί την στάχτη για να ζωγραφίσει στο κελί της φυλακής του. Είναι για τον Σταλόνε λοιπόν η τέχνη, η δική του απόδραση;

«Αγαπώ την τέχνη περισσότερο απ οτιδήποτε άλλο. Εκτός από την οικογένειά μου» λέει ο ο ηθοποιός που βλέπει αυτές τις μέρες τα έργα του να εκτίθενται σε ένα από τα κορυφαία μουσεία του κόσμου αυτό της Αγίας Πετρούπολης στην Ρωσία και ουρές κόσμου να περιμένουν για να τα δουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σταλόνε εκθέτει την δουλειά του, αλλά είναι η πρώτη φορά που εκθέτει όχι σε έναν ιδιωτικό χώρο μιας γκαλερί, αλλά σε ένα μουσείο, έστω και σε ένα μουσείο της πλουτοκρατούμενης πλέον Ρωσίας.

Ο Σταλόνε που είχε σπουδάσει εικαστικά πριν ασχοληθεί με το σινεμά παρουσιάζει μια ρετροσπεκτίβα της δουλειάς του από το 1975 μέχρι σήμερα. Ανάμεσα στα έργα του θα βρείτε αρκετά πορτρέτα καθώς και έναν πίνακα ο οποίος είναι μισός ένα ζωγραφισμένο εξώφυλλο του περιοδικού Life και ο υπόλοιπος ένας καθρέφτης. Δεμένο σε ένα αρμονικό σύνολο με μια σκαλιστή χρυσή κορνίζα.

Δεν είναι βαθύ;

Κι αν οι σύγχρονοι Ρώσοι έκαναν ουρές για τα εγκαίνια της έκθεσης, κάποιοι είχαν σοβαρές αντιρρήσεις για το ότι ένας Αμερικάνος σταρ που για χρόνια πολεμούσε και κακούς Ρώσους ανάμεσα σε άλλους εχθρούς στις ταινίες του, εκθέτει σε ένα κρατικό μουσείο.

«Αν η έκθεσή μου ενοχλεί κάποιους λυπάμαι» είπε ο Σιλβέστερ στα εγκαίνια. «Ελπίζω να σας αρέσουν οι ζωγραφιές μου. Σας αγαπώ όλους».

Αν δεν μπορείτε να πάτε μέχρι την Αγία Πετρούπολη, δείτε μερικά από τα έργα του Σταλόνε στις φωτογραφίες και στο βίντεο όπου ο ίδιος μιλά για την τέχνη του.

2

2

2

2

2