7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου | Ημέρα 6η | Δυνάμεις του Δέκα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ 22 JUL 2019  /  Flix Team

Το βίντεο - ημερολόγιο του Flix για την τελευταία μέρα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου

Οι δυνάμεις του 10 μας επιτρέπουν να εκφράσουμε τη σύγκριση μεγεθών, που διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να συγκριθούν.
Μαθηματικά ΣΤ Δημοτικού

Η τελευταία μέρα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με μια Ανοιχτή συζήτηση με την Εύα Στεφανή, παραδοσιακά σε ένα γεμάτο Καφενείο Λαουτάρι, με πολύ κόσμο να στέκεται όρθιος απ' έξω για να ακούσει. Συνεχίστηκε με μια προβολή στο Χειμερινό Παλλάς με αποσπάσματα από την ταινία που δουλεύει τα τελευταία οκτώ χρόνια, «Μέρες και νύχτες με τη Δήμητρα Κ.», ένα συγκλονιστικά τρυφερό και ειλικρινές πορτραίτο μιας γυναίκας, που μέσω της πορείας της σαν ιδιοκτήτριας οίκου ανοχής και επικεφαλής του Σωματείου Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδος, παρακολουθούμε την πορεία μιας πόλης και μιας χώρας.

Το βράδυ, οι ισχυροί άνεμοι ανάγκασαν το Φεστιβάλ να μεταφέρει την λήξη από το Αμφιθέατρο Ανω Σύρου στο ΚΕΚ Ερμούπολης, κάτι που δεν επηρέασε με κανένα τρόπο τη διάθεση και την ατμόσφαιρα μιας υπέροχης βραδιάς αντάξιας ενός γεμάτου εκπλήξεις και δυνατών εικόνων εξαημέρου. Σε αυτό βοήθησαν και οι ταινίες: τα «Καναρίνια» του Γιώργου Κυβερνήτη, ένα μικρού μήκους πορτραίτο δυο ανθρώπων και ταυτόχρονα ένα ερωτικό γράμμα στην αγάπη που μπορεί να μένει ζωντανή όσο αντέχει η σάρκα, το θρυλικό «Αθήναι» της Εύας Στεφανή, μια άγρια βόλτα στον Σταθμό Λαρίσης του 1995 και τους «μόνιμους κατοίκους» του, τους άστεγους που περνούσαν τα βράδια τους εκεί και το «Counting» του Τζεμ Κόεν, ένα ημερολογιακό φιλμ σε 15 κεφάλαια, που έκλεισε το Φεστιβάλ ιδανικά, αφήνοντας μας, με τις συχνά ονειρικές εικόνες του, κολλημένες στα μάτια, σαν φακός επαφής.

Αποστολή - Βίντεο: Νίκος Πάστρας

Δείτε εδώ το βίντεο για την έκτη και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ:

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Δείτε εδώ φωτογραφίες της Μυρτούς Τζίμα από την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

Δείτε ακόμη:

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.