7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου | Ημέρα 5η | Τοπόσημα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ 21 JUL 2019  /  Flix Team

Το βίντεο - ημερολόγιο του Flix για την πέμπτη μέρα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου

Ως τοπόσημο ορίζεται ένα αντικείμενο στον χώρο, το οποίο χαρακτηρίζει ένα συγκεκριμένο τόπο και μέσω αυτού ο άνθρωπος έχει στιγματίσει την περιοχή δράσης του και έχει εκφράσει τις βαθύτερες πνευματικές ή καλλιτεχνικές ανησυχίες του.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο | Σχολή Αρχιτεκτόνων - Μηχανικών Αρχιτεκτονική ανάλυση παραδοσιακών κτηρίων και συνόλων

Με το μικρού μήκους πρόγραμμα «Απόδραση από το Τοπίο» ξεκίνησε χτες η μέρα, παρουσία της σκηνοθέτιδας Τζέσικα Σάρα Ρίνλαντ, με τρεις ταινίες-στοχασμούς πάνω στην περιβαλλοντική κρίση. Ακολούθησε μια επιλογή από μικρού μήκους του καλεσμένου του Φεστιβάλ Τζεμ Κόεν, ένας αστροναύτης, ο πόλεμος του Κόλπου, η Νέα Υόρκη και ξανά η Νέα Υόρκη, ο Ντόναλντ Τραμπ, η Πάτι Σμιθ, 16 χιλιοστά και βίντεο σε ένα μικρό κομμάτι μιας μεγάλης φιλμογραφίας.

Το βράδυ στην παραλία Κόμητο στήθηκε ακόμη ένα ξεχωριστό event κάτω από τα αστέρια, που κράτησε όλη τη νύχτα. Το γλυκά φορτωμένο πρόγραμμα είχε ως εξής: λίγο μετά τις 20:30 η Magic Island έδωσε ένα live show για κάθε τρυφερή καρδιά, αμέσως μετά παρακολουθήσαμε το δεύτερο μέρος του προγράμματος «Πέρα από το Ξένο: Κλεφτές Ματιές στο Σινεμά της Ταϊβάν», με τίτλο «Ξένος #2» και στη συνέχεια το μεγάλου μήκους «Space is the Place», γνωστό και ως το πρώτο Αφρο-φουτουριστικό φιλμ στην ιστορία του σινεμά, με πρωταγωνιστή και συν-δημιουργό τον Sun Ra. Λίγο μετά τη μία οι Venus Volcanism & In Atlas έπαιξαν ένα ωριαίο, lo fi, μετά-πανκ, live δίνοντας την σκυτάλη στους Blue Lagoon και Andrea Palmer, όπου με το dj set τους μετέτρεψαν την παραλία σε ένα τεράστιο dance floor.

Αποστολή - Βίντεο: Νίκος Πάστρας

Δείτε εδώ το βίντεο για την πέμπτη ημέρα του Φεστιβάλ:

SIFF 2019 · ΥΠΕΡΕΚΘΕΣΗ · ΗΜΕΡΑ 5 · ΤΟΠΟΣΗΜΑ from flix.gr on Vimeo.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Δείτε εδώ φωτογραφίες της Μυρτούς Τζίμα από την πέμπτη ημέρα του Φεστιβάλ στην παραλία Κόμητο

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

Δείτε ακόμη:

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.