Φεστιβάλ / Βραβεία

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου | Ημέρα 3η | Κορεσμός

στα 10

Το βίντεο - ημερολόγιο του Flix για την τρίτη μέρα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου

Flix Team
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου | Ημέρα 3η | Κορεσμός

Υπέρ-Κορεσμός χρωμάτων, ήχων και συναισθημάτων, μα κυρίως μια από τις σκληρότερες καταγραφές εγκλήματος στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Κανείς (;) δεν περίμενε πως μετά από την ευχάριστη ρουτίνα της συζήτησης στο Καφενείο Λαουτάρι (σήμερα με τον Ράινερ Κόλμπεργκερ) και της πάντα ενδιαφέρουσας επιλογής μικρού μήκους ταινιών (Δεδομένες ενορμήσεις) θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι, πιο κοντά από ποτέ, με το πρόσωπο του κακού. Το υβριδικό φιλμ, ερευνητικό ντοκιμαντέρ των Forensic Architecture για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, παρουσία της Χριστίνας Βαρβία (Υποδιευθύντρια, FA) και του Στέφανου Λεβίδη (Συντονιστής της επιτόπιας έρευνας στην Ελλάδα, FA), προκάλεσε με τον πιο έντονο τρόπο τις αισθήσεις, τα στομάχια και την πολιτική μας συνείδηση. Το πιο δυνατό παράδειγμα του πως η τέχνη μπορεί και κυριολεκτικά να είναι πρακτική. Την προβολή ακολούθησε μια εξίσου έντονη και ενημερωτική συζήτηση του κοινού με τους καλλιτέχνες.

Η μέρα έκλεισε με μια σειρά από performances, συνολικής διάρκειας πάνω από τρεις ώρες, στο Λατομείο «Μάνος Ελευθερίου», με γενικό τίτλο «Quarry Overload» από τους Γιώργο Ξυλούρη, Ελα Ορλίνς, acte vide και Ράινερ Κολμπέργκερ. Μια μοναδική εμπειρία για το πόσο κοντά μπορείς να φτάσεις στο διάστημα χωρίς να κουνηθείς από την πλαστική καρέκλα παραλίας που κάθεσαι.

Αποστολή - Βίντεο: Νίκος Πάστρας

Δείτε εδώ το βίντεο για την τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ:

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Δείτε εδώ φωτογραφίες της Μυρτούς Τζίμα από την τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ

Siff Ο Ααρον Χάνδρος συνομιλεί με τον Ράινερ Κόλμπεργκερ στο Λαουτάρι

siff Οι υπεύθυνοι του Forensic Architecture για το ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Χριστίνα Βαρβία (Υποδιευθύντρια, FA) και Στέφανος Λεβίδης (Συντονιστής της επιτόπιας έρευνας στην Ελλάδα, FA) φωτογραφία: Μιχάλης Κατσούρης

Siff Η είσοδος του Λατομείου «Μάνος Ελευθερίου»

Siff Το λατομείο «Μάνος Ελευθερίου» μεταμορφώνεται για την περφόρμανς «Quarry Overload»

Siff Ο Γιώργος Ξυλούρης

siff Η εμπειρία στο λατομείο «Μάνος Ελευθερίου» συνεχίζεται

Siff Ελα Ορλίνς

siff Οι περφόρμανς στο λατομείο διήρκεσαν τρεις ώρες

siff

Δείτε ακόμη:

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου | Ημέρα 1η | Οθόνη προστασίας από φασίστες και φαντάσματα
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου | Ημέρα 2η | Διαφράγματα τέρμα ανοιχτά και ήχος στη διαπασών

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.