7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου | Ημέρα 4η | Φάρμακον

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ 20 JUL 2019  /  Flix Team

Το βίντεο - ημερολόγιο του Flix για την τέταρτη μέρα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου

Φάρμακον: ίαμα ή δηλητήριο;

«Βρε μελαχρινάκι με πότισες φαρμάκι

Με πότισες φαρμάκι βρε μελαχρινάκι
Τα ολόμαυρά σου μάτια με κάνουνε χίλια κομμάτια
Με κάνουνε χίλια κομμάτια τα ολόμαυρά σου μάτια»

Μάκης Χριστοδουλόπουλος
Το Μελαχρινάκι, 1977

Περίπου 45 λεπτά μετά από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Αττική και έγινε αισθητός στη Σύρο, το ανυπότακτο, δύστροπο και απρόβλεπτο, θρυλικό «Ασθενικό σύνδρομο» της Κίρα Μουράτοβα συνέχισε να προκαλεί τις δικές του δονήσεις στους θεατές της τέταρτης μέρας του Φεστιβάλ.

Ακολούθησε το πρώτο από τα δύο μέρη του προγράμματος «Πέρα από το Ξένο: Κλεφτές Ματιές στο Σινεμά της Ταϊβάν», με τίτλο «Ξένος #1» με οκτώ ταινίες από την Ταϊβάν, οι οποίες ξεκινούν από τη δεκαετία του '30 και φτάνουν μέχρι σήμερα. Το ντοκιμαντέρ και η μυθοπλασία μπλέχτηκαν ονειρικά σε ένα αφιέρωμα σε συνεργασία με το TIDF (Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ταίβάν).

Το βράδυ, η πιο fun παράδοση του Φεστιβάλ, το Ντράιβ-ιν στην Ντελαγκράτσια, φιλοξένησε τρεις ταινίες που, η κάθε μία με τον δικό της τρόπο, μετατρέπουν το δηλητήριο από το οποίο είναι φτιαγμένες σε ίαμα: ο «Φόβος» του Κώστα Μανουσάκη, αυτό το παραγνωρισμένο μέχρι πρόσφατα αριστουργηματικό μετά-γουέστερν της ελληνικής υπαίθρου, το μικρού μήκους, λιλιπούτειο sci-fi της Μαρίνας Γιώτη, «As to Posterity», όπου σε δώδεκα λεπτά μας προσέφερε την μοναδική εμπειρία να περιηγηθούμε σε μια άδεια (από ανθρώπινη ζωή) Αθήνα και τέλος το διαβόητο (και επίσης παραγνωρισμένο) «Wake in Fright» του Τεντ Κότσεφ.

Αποστολή - Βίντεο: Νίκος Πάστρας

Δείτε εδώ το βίντεο για την τέταρτη ημέρα του Φεστιβάλ:

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Δείτε εδώ φωτογραφίες της Μυρτούς Τζίμα από το Drive-In του SIFF στη Ντελαγκράτσια της Σύρου

Siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

siff

Δείτε ακόμη:

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.