Φεστιβάλ / Βραβεία

Πιάσε δουλειά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου 2016 (κι οι βουτιές κερασμένες)

στα 10

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου 2016 ετοιμάζεται και προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης και εθελοντικής εργασίας - και μια αξέχαστη εμπειρία στην καλοκαιρινή Σύρο.

Flix Team
Πιάσε δουλειά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου 2016 (κι οι βουτιές κερασμένες)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου 2016 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουλίου μέχρι και την 1 Αυγούστου 2016 στην Ερμούπολη και σε άλλες τοποθεσίες στο νησί της Σύρου. Στις 5 μέρες του Φεστιβάλ, το νησί θα γεμίσει με προβολές ταινιών, παραστάσεις και άλλα δρώμενα. Φέτος, με την υποστήριξη του βασικού χορηγού του, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το Φεστιβάλ προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης, όπως και θέσεις εθελοντικής απασχόλησης. Τα έξοδα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων Αθήνας - Σύρου (μετ' επιστροφής) καλύπτονται και στις δυο περιπτώσεις, ενώ μόνο οι θέσεις πρακτικής άσκησης περιλαμβάνουν δωρεάν διαμονή και αμοιβή 300 ευρώ για το διάστημα από την 26η Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου.

syros 607

Δείτε ακόμη: Ο Νεριτάν Ζιντζιρία σκηνοθετεί μικρού μήκους ταινία για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου θα δεχτεί αιτήσεις για τις θέσεις πρακτικής άσκησης από όλη την Ελλάδα. Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να είναι κάτω των 25 ετών, να έχουν ελληνική υπηκοότητα και/ή να έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα. Οι θέσεις πρακτικής άσκησης που προσφέρονται φέτος είναι 5: (1 θέση) Συντονισμός Φεστιβάλ, (1 θέση) Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις, (3 θέσεις) Παραγωγή - Οργάνωση.

Προσφέρονται επίσης 15 θέσεις εθελοντικής εργασίας για τις εξής κατηγορίες: Φιλοξενία / Πληροφορίες / Εισιτήρια / Μεταφορές / Παραγωγή - Οργάνωση. Αιτήσεις μπορούν να στείλουν άτομα από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ανεξαρτήτως ηλικίας: το μόνο απαραίτητο εφόδιο είναι ο ενθουσιασμός!

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου εδώ

σύρος 607

Για όλες τις θέσεις, θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η ανεξάρτητη και δημιουργική σκέψη, οι επικοινωνιακές και διαπροσωπικές ικανότητες, η διάθεση για εργασία, το πάθος για τον κινηματογράφο. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η πλήρης διαθεσιμότητα για τις ημέρες του Φεστιβάλ και η δυνατότητα εργασίας σε ομαδικό πνεύμα και γρήγορους ρυθμούς. Επιπλέον, για τις θέσεις πρακτικής άσκησης, οι υποψήφιοι/ες πρέπει να έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο. Πολύ καλή γνώση αγγλικών ή/και άλλων γλωσσών θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την κάθε διαθέσιμη θέση, επισκεφθείτε το open call του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου, εδώ

Οι ενδιαφερόμενοι, αφού ενημερωθούν στο παραπάνω link, μπορούν να στείλουν στο Φεστιβάλ τις αιτήσεις τους ως τις 15 Απριλίου 2016.