Buzz

«Sexy Beast»: η ταινία που αγαπήσαμε γίνεται τηλεοπτική σειρά

στα 10

19 χρόνια μετά, το cult σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζόναθαν Γκλέιζερ αποκτά prequel. Χωράει ένα «Ερωτικό Κτήνος» στη μικρή οθόνη;

«Sexy Beast»: η ταινία που αγαπήσαμε γίνεται τηλεοπτική σειρά

Ας ξεκινήσουμε από αυτό: με αυτή την ταινία μάς είχε συστηθεί ο Τζόναθαν Γκλέιζερ («Birth», «Under The Skin»). Το «Sexy Beast» («Ερωτικό Κτήνος») ήταν το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, κι ενώ ήταν λουσμένο στον ήλιο της βίλας στην Ισπανία, όπου είχε αποσυρθεί ο πρώην κατάδικος Γκάρι «Γκαλ» Ντόουβ (Ρέι Γουίνστον) με τη γυναίκα του, το σκοτάδι των πλάνων του Γκλέιζερ καιροφυλακτούσε. Οταν ξεκίνησαν οι εφιάλτες με τους ανθρωπόμορφους λαγούς και κατέφθασε στο ισπανικό θέρετρο ο ψυχοπαθής, πρώην συνεργάτης του, Ντον Λόγκαν (Μπεν Κίνγκσλεϊ) με αποστολή να τον επιστρατεύσει για μια νέα ληστεία στο Λονδίνο, ξεπρόβαλε κι ολόκληρο το σέξι κτήνος της ταινίας. Κι ο Γκλέιζερ απέδειξε με το καλημέρα το σινεμά που μπορεί να κάνει: ένα σινεμά που δανείζεται από το λιντσικό υποσυνείδητο, που ενδιαφέρεται για τους εσωτερικούς μονόλογους των αντι-ηρώων του, που επιλέγει να εστιάσει περισσότερο στις ισορροπίες ανάμεσα στους χαρακτήρες του, κι όχι να αφομοιωθεί στη δράση.

Θυμηθείτε την ταινία εδώ: Το Flix βουτάει στις πισίνες του σινεμά – Ερωτικό Κτήνος του Τζόναθαν Γκλέιζερ (2000)

Sexy Beast 607 1

Αυτές τις σχέσεις και τις ισορροπίες των ηρώων έρχεται να διερευνήσει μία τηλεοπτική σειρά που μόλις αγόρασε η Paramount Network. Μία σειρά 10 επεισοδίων που θα είναι στην ουσία το prequel της ταινίας και θα επιχειρήσει να μάς εξηγήσει πώς βρέθηκε ο «Γκαλ» βρέθηκε στον λονδρέζικο υπόκοσμο, πώς γνωρίστηκε με τον αρχηγό Τέντι Μπας (Iαν ΜακΣέιν) και το πρωτοπαλίκαρο Ντον Λόγκαν, πώς οδηγήθηκε στη συμμορία και μετά στη φυλακή.

Sexy Beast 607 2

Sexy Beast 607 3

Δεν ξέρουμε ποιοι θα αναλάβουν τους ρόλους των χαρακτήρων (μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να ακολουθήσει κανείς τις ερμηνείες των Γουίνστον και Κίνγκσλεϊ). Το σενάριο πάντως έγραψει ο Μάικλ Καλέο («The Sopranos») και την σκηνοθεσία ανέλαβε η Κάριν Κουσάμα («Destroyer»)

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το "Sexy Beast' θα είναι δική μας σειρά» δήλωσε ο Κιθ Κοξ, υπεύθυνος προγράμματος του Paramount Network. «Εντυπωσιαστήκαμε από το σενάριο του Μάικλ, το οποίο υπόσχεται να συστήσει τόσο δυναμικούς ήρωες , και είμαστε σίγουροι ότι το απίστευτο σκηνοθετικό ταλέντο της Κάριν θα τους παρουσιάσει εντυπωσιακά στο τηλεοπτικό κοινό...»

Aυτό που παραμένει να δούμε είναι αν τα υλικά που φτιάχτηκε το cult film που όλοι αγαπήσαμε θα βρουν το χώρο τους και στη μικρή οθόνη.

Διαβάστε περισσότερα: