Φεστιβάλ / Βραβεία

Παγκόσμια πρεμιέρα για το «September Says» της Αριάν Λαμπέντ στο Φεστιβάλ των Καννών

στα 10

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Αριάν Λαμπέντ συμμετέχει στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του επίσημου προγράμματος του 77ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το «September Says» της Αριάν Λαμπέντ στο Φεστιβάλ των Καννών

Οι αδελφές Τζουλάι και Σεπτέμπερ είναι τελείως διαφορετικές. Η Σεπτέμπερ είναι κλειστή και δύσπιστη με τον κόσμο, ενώ η Τζουλάι είναι ανοιχτή και περίεργη για όλους και για όλα. Τις ενώνει η ανησυχία για την ανύπαντρη μαμά τους, τη Σίλα, η οποία δεν είναι σίγουρη τι να κάνει μαζί τους. Οταν η Σεπτέμπερ αποβάλλεται από το σχολείο, η Τζουλάι αφήνεται να τα βγάλει πέρα και αρχίζει να διεκδικεί τη δική της ανεξαρτησία - κάτι που δεν περνά απαρατήρητο από τη Σεπτέμπερ. Η ένταση μεταξύ των τριών γυναικών αυξάνεται όταν βρίσκουν καταφύγιο σε ένα παλιό εξοχικό στην Ιρλανδία, όπου η Τζουλάι ανακαλύπτει πως η σχέση της με τη Σεπτέμπερ αλλάζει με τρόπους που δεν μπορεί να καταλάβει ή να ελέγξει εντελώς - και μια σειρά από σουρεαλιστικές συναντήσεις φέρνουν την οικογένεια στα όριά της.

Αυτή είναι η υπόθεση της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους που υπογράφει σκηνοθετικά και σεναριακά η Αριάν Λαμπέντ, διασκευάζοντας το «Sisters» της Ντέιζι Τζόνσον, της νεαρότερης συγγραφέα που ήταν ποτέ υποψήφια για το βραβείο Man Booker - στη Ελλάδα έχει εκδοθεί το «Κάτω από την Επιφάνεια» του 2019. Η ταινία, θα κάνει την πρεμιέρα της στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα του 77ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η Λαμπέντ έχει βρεθεί ξανά ως δημιουργός στο Φεστιβάλ το 2019 με το μικρού μήκους «Olla» στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, με την ταινία να κερδίζει το μεγάλο βραβείο καλύτερης ταινία μικρού μήκους στο Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν.

Στo «September Says» πρωταγωνιστούν η Μία Θάρια και η Ράκι Τάκραρ, αλλά και η Πασκάλ Καν στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο. Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Τσέλσι Μόργκαν Χόφμαν, Λάρα Χίκεϊ Εντ Γκίνεϊ και Αντριου Λόου, σε ανάπτυξη της Element Pictures αι του BBC Film. Η ταινία είναι μια παραγωγή των Sackville, Crybaby, MFP, με χρηματοδότηση από το BBC Film, σε συνεργασία με το Creative Europe και το MEDIA, το Screen Ireland, τη στήριξη του Eurimages σε συνεργασία με το NRW το, UK Global Screen Fund και τη συμμετοχή του Arte / ZDF. Τις διεθνείς πωλήσεις της ταινίας έχει αναλάβει η Match Factory.

Το 77ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 14 μέχρι και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται στις Κάννες για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες. Ως τότε, μαθαίνετε όλα τα νέα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.