Φεστιβάλ / Βραβεία

To «big fuck you» του Σον Πεν σε όσους θεώρησαν το σχόλιο του στα φετινά Οσκαρ ξενοφοβικό

στα 10

Το σχόλιο του Σον Πεν για τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου στην 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ υπήρξε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα, με μερίδα του κοινού να κατηγορεί τον ηθοποιό για ξενοφοβία. Τώρα αυτός απαντά και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

To «big fuck you» του Σον Πεν σε όσους θεώρησαν το σχόλιο του στα φετινά Οσκαρ ξενοφοβικό

Ανεβαίνοντας στη σκηνή για να ανακοινώσει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ο Σον Πεν αστειεύτηκε διαβάζοντας πως η νικήτρια ταινία είναι το «Birdman» λέγοντας «Ποιος έδωσε σε αυτόν τον μπάσταρδο την πράσινη κάρτα;», αναφερόμενος φυσικά στον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου που πριν από λίγο είχε κερδίσει και το Οσκαρ Σκηνοθεσίας.

Το σχόλιο του Σον Πεν προκάλεσε αντιδράσεις με μερίδα του Τύπου και του κοινού να τον κατηγορεί για ξενοφοβία, παρά τη δήλωση του Ινιάριτου που βρήκε το αστείο «ξεκαρδιστικό», αλλά και το γεγονός πως ο Σον Πεν και ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου υπήρξαν συνεργάτες στα «21 Γραμμάρια» το 2003.

Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση της Νίνα Τερέρο του Entertainment Weekly που έγραψε στο Twitter: «Είμαι πολύ σοκαρισμένη, θυμωμένη και αναστατωμένη από το σιχαμένο σχόλιο του Σον Πεν. Δεν θα πληρώσω ποτέ για να δω καμία από τις ταινίες του». Αλλά και επώνυμες κριτικές από τη Washington Post και την Guardian που θεώρησαν το «αστείο» του Πεν ρατσιστικό, αλαζονικό και ξενοφοβικό.

Sean Penn Oscars 2015 607 O Σον Πεν με τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου μετά την τελετή των Οσκαρ

Με δηλώσεις του στο Associated Press, o Σον Πεν απαντάει τώρα για πρώτη φορά στην κριτική που του έγινε:

«Με εκπλήσσει πάντα η κατάφωρη βλακεία. Συνεχίζω όμως να ελπίζω. Δεν έχω τίποτα για να απολογηθώ. Στην πραγματικότητα έχω ένα μεγάλο "fuck you" για όποιον είναι τόσο βλάκας ώστε να μην καταλαβαίνει την ειρωνία όταν βρίσκόμαστε σε μια χώρα τόσο ξενοφοβική. Αν τους περνούσε το δικό τους, δεν θα είχαμε σπουδαίους κινηματογραφιστές όπως ο Αλεχάντρο να δουλεύουν σε αυτή τη χώρα. Ευτυχώς τους έχουμε.

Δείτε εδώ το επίμαχο βίντεο από την 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ:


Διαβάστε ακόμη: