Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν θα βραβεύσει τον Τζόνι Ντεπ, «διαχωρίζοντας τον καλλιτέχνη από τον άνθρωπο»

στα 10

Σε μια κίνηση που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.

Το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν θα βραβεύσει τον Τζόνι Ντεπ, «διαχωρίζοντας τον καλλιτέχνη από τον άνθρωπο»

Εχοντας χάσει την γυαλάδα της λάμψης του στα δικαστήρια, όπου ανάμεσα σε άλλα επιβεβαιώθηκε, ότι ο Τζόνι έδερνε την πρώην γυναίκα του Αμπερ Χερντ, ο πάλαι ποτέ άρχοντας του Χόλιγουντ μοιάζει να χρειάζεται επειγόντως αλλαγή της εικόνας του. Και προφανώς το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν χρειάζεται έναν μεγάλο σταρ για το κόκκινο χαλί και τις φωτογραφήσεις του φέτος και σε μια εποχή όπου η μετάλλαξη Δ του Covid-19 εξαπλώνεται στην Αμερική και οι ηθοποιοί αντίστοιχου βεληνεκούς δεν ταξιδεύουν πια με την ίδια ευκολία όπως παλιότερα, πιθανότατα, παίρνει ότι βρεις.

Δείτε ακόμη: Η οριστική (κατα)πτωση του ωραίου Τζόνι

johnny depp

Από την άλλη ο Τζόνι Ντεπ έχει ήδη χτίσει μια σχέση με το φεστιβάλ, κάθως βρέθηκε εκεί και πέρυσι ως παραγωγός στο ντοκιμαντέρ του Τζούλιαν Τεμπλ «Crock of Gold: A Few Round With Shane Macgowan» εξού και η ανακοίνωση της φετινής του βράβευσης με το Donostia Award για την συνολική του προσφορά στο σινεμά.

Δείτε ακόμη: «Δεν έχει σημασία αν είσαι κακοποιητής, αρκεί να είσαι καλός ηθοποιός»: Η ένωση κινηματογραφιστριών της Ισπανίας, αντιδρά στη βράβευση του Τζόνι Ντεπ στο Σαν Σεμπαστιάν

Στις αναμενόμενες αντιδράσεις που προέκυψαν ήδη από την ανακοίνωση της επικείμενης βράβευσης, ο διευθυντής του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, Χοσέ Λουίς Ρεμπορντίνος, δήλωσε πως «ο ρόλος ενός φεστιβάλ δεν είναι να κρίνει την συμπεριφορά των κινηματογραφιστων. Ο ρόλος ενός φεστιβάλ είναι να επιλέγει τα πιο ενδιαφέροντα και σχετικά φιλμ της χρονιάς και να αναγνωρίζει όλους όσους προσέφεραν κάτι σημαντικό στην τέχνη του σινεμά. Το Donostia Award θα δοθεί στον Τζόνι σε αναγνώριση ενός σπουδαίου ηθοποιού, ενός σημαντικού ανθρώπου του κινηματογράφου και μιας σπουδαίας καριέρας».

johnny depp

Δείτε ακόμη: «City of Lies»: Εκπληξη! Ο Τζόνι Ντεπ εμφανίζεται και σε ταινίες εκτός από αίθουσες δικαστηρίων