Φεστιβάλ / Βραβεία

Ακυρώθηκε και για το 2021 το Comic-Con του Σαν Ντιέγκο

στα 10

Τελικά και για φέτος οι διοργανωτές της μεγαλύτερης εκδήλωσης του κόσμου για κόμικς, κι όχι μόνο, αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί και φέτος ψηφιακά.

Ακυρώθηκε και για το 2021 το Comic-Con του Σαν Ντιέγκο

Με την πανδημία να επιμένει σε ολόκληρο τον κόσμο, παρόλο που ο εμβολιασμός σε μέρος του πληθυσμού έχει ήδη ξεκινήσει, είναι σχεδόν αναπόφευκτο πολλά από τα φεστιβάλ και διοργανώσεις να παραμείνουν και φέτος κλειστά για το κοινό ή, έστω, να διεξάγονται διαδικτυακά.

Ενα από αυτά είναι και το Comic-Con του Σαν Ντιέγκο το οποίο και φέτος, όπως και πέρσι, αποφάσισε να ακυρώσει την διεξαγωγή του, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 22-25 Ιουλίου 2021, και αντ’ αυτού να πραγματοποιηθεί ψηφιακά. «Είναι πολιτική του οργανισμού να συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις πληροφορίες από τοπικούς και εθνικούς οργανισμούς υγείας ό,τι αφορά την πανδημία. Ποτέ δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε όλα όσα βίωσε ο κόσμος το 2020 να συνεχίζει να τα βιώνει και σήμερα», έγραψαν σε μια δήλωση τους οι υπεύθυνοι του Comic-Con του Σαν Ντιέγκο.

Διαβάστε ακόμα: Το Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί τελικά τον Ιούλιο

comic-con 607

Και συνεχίζουν γράφοντας πως ως αποτέλεσμα «πως αποφασίσαμε να πάρουμε την απόφαση να αναβάλουμε το Comic-Con 2021 για το 2022 και για άλλη μια χρονιά να το διεξάγουμε ως μια μεγάλη γιορτή και δωρεάν με το online Comic-Con@Home. Δυστυχώς, οι προκλήσεις του περασμένου έτους και οι πολλαπλές αναβολές των δύο μεγαλύτερων εκδηλώσεών μας μας άφησαν περιορισμένους οικονομικούς πόρους, οπότε φέτος η διαδικτυακή εμπειρία θα μειωθεί σε μια τριήμερη εκδήλωση, που θα διεξαχθεί από τις 23-25 Ιουλίου 2021.»

Ομως δεν θα είναι όλα χαμένα. Η δήλωση αναφέρει παρακάτω πως οι διοργανωτές του θα προσπαθήσουν να διεξάγουν ένα τριήμερο event, στο οποίο θα μπορέσει να παραβρεθεί και κόσμος, το Νοέμβριο με τις ακριβείς ημερομηνίες αλλά και περισσότερες λεπτομέρειες να ανακοινωνονται στο μέλλον.