Buzz

«Giraffes on Horseback Salad»: Οταν ο Σαλβαδόρ Νταλί συνάντησε τους αδελφούς Μαρξ

στα 10

Η χαμένη ταινία που επρόκειτο να γεννηθεί από αυτήν την απρόσμενη συνεργασία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αλλά αποκτά τώρα ζωή μέσα από ένα κόμικ.

«Giraffes on Horseback Salad»: Οταν ο Σαλβαδόρ Νταλί συνάντησε τους αδελφούς Μαρξ

Αν και ο Σαλβαδόρ Νταλί τίμησε το σινεμά με μερικές γενναιόδωρες δόσεις από την εκκεντρική μεγαλοφυΐα του, κυρίως μέσα από τις συνεργασίες του με τον Λουίς Μπουνιέλ στον «Ανδαλουσιανό Σκύλο» και στη «Χρυσή Εποχή», και σχεδιάζοντας την ονειρική σεκάνς στο «Spellbound» του Αλφρεντ Χίτσκοκ, ακόμα περισσότερες υπήρξαν οι περιπτώσεις που τα σχέδια του για μερικές ακόμα φιλόδοξες κινηματογραφικές συνεργασίες δεν ευοδώθηκαν ποτέ, παραμένοντας για πάντα ανολοκλήρωτα.

Μια τέτοια ήταν, για παράδειγμα, η συνεργασία του με τον Ουόλτ Ντίσνεϊ στο «Destino», τη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων που ολοκληρώθηκε τελικά το 2003, ή η συμμετοχή του ως ηθοποιός στη μεγαλεπήβολη κινηματογραφική μεταφορά του «Dune» από τον Αλεχάντρο Χοδορόφσκι.

Λιγότερο γνωστή, ωστόσο, παραμένει η απρόσμενη συνεργασία του με τους αδελφούς Μαρξ, για τους οποίους έγραψε το σενάριο για μια ταινία με τίτλο «Giraffes on Horseback Salad». Κι όπως είναι εμφανές ήδη από τον τίτλο, σκόπευε να προσφέρει μια ακόμα πιο σουρεαλιστική ανατροπή στο ούτως ή άλλως αναρχικό πνεύμα των θρυλικών κωμικών.

Διαβάστε ακόμη: Young Animal: Πώς τα κόμικς του Τζέραρντ Γουέι των My Chemical Romance έφτασαν ως την τηλεόραση και το σινεμά

Giraffes on Horseback Salad 607

Η ταινία θα είχε ως πρωταγωνιστή έναν επιχειρηματία με το όνομα Τζίμι (θα τον υποδυόταν ο Χάρπο Μαρξ), ο οποίος νιώθει μια ακατανίκητη έλξη για τη μυστηριώδη Σουρεαλιστική Γυναίκα, της οποία η παρουσία και μόνο έχει την ικανότητα να μετατρέπει τη βαρετή πραγματικότητα σε μια οργιαστική φαντασμαγορία. Με τη βοήθεια του Γκράουτσο και του Τσίκο, ο Τζίμι πασχίζει να την ακολουθήσει στον φανταστικό της κόσμο – αλλά οι δυνάμεις της κανονικότητας απειλούν να βάλουν τέλος στο ειδύλλιό τους.

Το σενάριο της ταινίας απορρίφθηκε ωστόσο από την MGM, με αποτέλεσμα το «Giraffes on Horseback Salad» να παραμείνει μια από εκείνες τις χαμένες, ανολοκλήρωτες ταινίες, καταδικασμένες να εξάπτουν για πάντα τη φαντασία των σινεφίλ για αυτό που θα μπορούσαν να γίνουν.

Τώρα, όμως, το σενάριο του Σαλβαδόρ Νταλί γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, έστω και μέσω μιας άλλης μορφής τέχνης, καθώς οι καλλιτέχνες Τζος Φρανκ, Μανουέλα Περτέγα και Τιμ Χάιντεκερ διασκεύασαν την ιστορία του σε κόμικ.

Η πλήρης δουλειά τους πρόκειται να παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη στο τέλος του μήνα, συνοδευόμενη από μια προβολή της ταινίας «Σούπα Πάπιας» των αδελφών Μαρξ. Με αυτήν την αφορμή, το Indiewire δημοσίευσε αποκλειστικά μερικές πρώτες σελίδες από το κόμικ, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Giraffes on Horseback Salad 607

Giraffes on Horseback Salad 607

Giraffes on Horseback Salad 607

Giraffes on Horseback Salad 607

Διαβάστε ακόμη