Industry

«Το Αλάτι της Γης»: Δείτε πρώτοι το οσκαρικό ντοκιμαντέρ, σε μια μοναδική πρεμιέρα

στα 10

Κερδίστε προσκλήσεις για ένα μοναδικό ταξίδι με τον Βιμ Βέντερς και τον κορυφαίο φωτογράφο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο στο ανθρώπινο τοπίο και την ψυχή της φύσης.

Flix Team
«Το Αλάτι της Γης»: Δείτε πρώτοι το οσκαρικό ντοκιμαντέρ, σε μια μοναδική πρεμιέρα

Tα τελευταία 40 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας. Εχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας μας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και χρωμάτων από διαφορετικές φυλές, συνεχίζει να ταξιδεύει στον πλανήτη αναζητώντας παρθένα σημεία του, άγρια χλωρίδα και πανίδα και μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία σε ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς του πλανήτη Γη. Αυτά τα αποτυπώνει με τις θρυλικές φωτογραφίες του, που πια αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης.

Ο Βιμ Βέντερς μαγεύει με ένα ακόμα ντοκιμαντέρ: Διαβάστε και δείτε όλο το μεγαλείο του «The Salt of the Earth»

salt of the earth 607

Ο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, οι εικόνες του, οι ιστορίες του και η σοφία που έχει αποκτήσει μέσα από τις μοναδικές εμπειρίες του, παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ «Το Αλάτι της Γης», μέσα από τα μάτια του γιου του, Τζουλιάνο Σαλγκάδο και του Βιμ Βέντερς: εκεί όπου συναντιέται η ματιά των τριών αντρών, γεννιέται μια συγκινητική ταινία που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του. Ενα καθηλωτικής ομορφιάς και τεράστιων προεκτάσεων ντοκιμαντέρ που τιμήθηκε φέτος στα Φεστιβάλ Καννών και Σαν Σεμπαστιάν και βρέθηκε υποψήφιο για Οσκαρ.

salt of the earth 607

Το ντοκιμαντέρ «Το Αλάτι της Γης» έρχεται στις αίθουσες στις 19 Μαρτίου από τη Filmtrade. Εσείς, ωστόσο, μπορείτε να το δείτε νωρίτερα, σε μια ειδική, εξαιρετική προβολή. Το Flix και η Filmtrade σας προσκαλούν στην avant-premiere της ταινίας «Το Αλάτι της Γης» των Βιμ Βέντερς και Τζουλιάνο Σαλγκάδο, τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015, στον κινηματογράφο Δαναό, στις 8 μ.μ. Για το κοινωνικό, οικολογικό και φωτογραφικό έργο του διάσημου φωτογράφου Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, στο οποίο βασίζεται η ταινία, θα μιλήσουν ο Αλέξανδρος Κανδαράκης, εκπρόσωπος του WWF Ελλάδας και ο Τάκης Τζίμας, εκδότης του περιοδικού Φωτογράφος. Για να διεκδικήσετε μία από τις 50 διπλές προσκλήσεις, στείλτε μας email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας οπωσδήποτε στο θέμα «Το Αλάτι της Γης». O διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή, 13 Μαρτίου και οι νικητές της κλήρωσης θα ειδοποιηθούν με email.

Το «Αλάτι της Γης» βγαίνει στους κινηματογράφους την Πέμπτη, 19 Μαρτίου από τη Filmtrade.

Ο Βιμ Βέντερς μαγεύει με ένα ακόμα ντοκιμαντέρ: Διαβάστε και δείτε όλο το μεγαλείο του «The Salt of the Earth»

salt of the earth poster gr 607