Φεστιβάλ / Βραβεία

Sala Web 2017: Δείτε επιλεγμένες ταινίες από το Φεστιβάλ Βενετίας στο σπίτι σας!

στα 10

Το Festival Scope και το Sala Web φέρνουν τη Μόστρα σπίτι σας και σας δίνουν την ευκαιρία να δείτε επιλεγμένες ταινίες από το φετινό πρόγραμμα, σαν να βρίσκεστε στο Λίντο.

Flix Team
Sala Web 2017: Δείτε επιλεγμένες ταινίες από το Φεστιβάλ Βενετίας στο σπίτι σας!

To Φεστιβάλ Βενετίας ήταν το πρώτο που δοκίμασε να δώσει την ευκαιρία σε κινηματογραφόφιλους σε όλον τον κόσμο να ζήσουν λίγη από την εμπειρία του ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να βρεθούν στο Λίντο. Μέσω του Sala Web, πρόσφερε επιλεγμένες ταινίες από τα προγράμματά του, σε ταυτόχρονη μετάδοση με την παγκόσμια πρεμιέρα τους, και δημιούργησε ένα φανατικό κοινό που κάθε χρόνο περιμένει με ανυπομονησία να ζήσει την εμπειρία.

Οπως και πέρσι, το φετινό έκτο Sala Web, σε συνεργασία πάντοτε με το Festival Scope, προβάλλει ταινίες από τους Ορίζοντες, ταινίες από το πρόγραμμα του Biennale College και ταινίες από το Εκτός Διαγωνιστικού πρόγραμμα.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 30 Αυγούστου ως τις 9 Σεπτεμβρίου στο Λίντο. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για ενημέρωση κάθε λεπτό για όσα θα συμβούν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες. Δείτε όλα τα κείμενα συγκεντρωμένα εδώ.

Βρείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα του Venice Sala Web 2017 (χτυπώντας στον τίτλο της κάθε ταινίας μπορείτε να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα του Festival Scope για να αγοράσετε το εισιτήριό σας)

Venice Sala Web 2017

Διαγωνισμός: Σε συνεργασία με το Festival Scope αλλά και το Sala Web του Φεστιβάλ Βενετίας, το Flix προσφέρει στους αναγνώστες του ένα δωρεάν πάσο για να παρακολουθήσετε πέντε ταινίες από το φετινό πρόγραμμα του Sala Web. Μπείτε στην ειδική σελίδα του διαγωνισμού εδώ και ακολουθήστε τις οδηγίες για να μπείτε στην κλήρωση.

Strange Colours 607

Strange Colours της Αλένα Λοντκίνα - Από 31 Αυγούστου μέχρι 19 Σεπτεμβρίου

Η Μιλένα ταξιδεύει σε μια κοινότητα όπου γίνεται εξόρυξη οπάλιων λίθων για να συναντήσει τον άρρωστο πατέρα της με τον οποίο έχει αποξενωθεί. Σε ένα περιβάλλον απόλυτης ελευθερίας, δένεται μαζί του και προσπαθεί να σώσει τη σχέση τους που είναι εύθραυστη όσο και τα ορυκτά που βγαίνουν από τα σπλάχνα της γης.

Endangered Species 607

Endangered Species του Ζιλ Μπουρντός - Από 31 Αυγούστου μέχρι 19 Σεπτεμβρίου

Τρεις ιστορίες μιας οικογένειας ενώνονται καθώς οι γονείς και δύο παιδιά μπλέκονται μέσα σε ένα ιστό ψεμάτων και μυστικών που αποκαλύπτονται για να ταράξουν τις ισορροπίες. Από το σκηνοθέτη του «Renoir».

Martyr 607

Martyr του Μαζέν Κχαλέντ - Από 1η μέχρι 19 Σεπτεμβρίου

O περίεργος πνιγμός ενός νεαρού άντρα στη Βηρυττό αναγκάζει τους φίλους του, από διαφορετικές κοινότητες, να θρηνήσουν ο καθένας με δικό του τρόπο την απώλεια. Ο πνιγμός του έχει συνέπειες που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, όχι μόνο για όσους έμειναν πίσω αλλά και για τον ίδιο το νεκρό και την υστεροφημία του.

Nato a Casal di Principe 607

Nato a Casal di Principe του Μπρούνο Ολιβιέρο - Από 1η μέχρι 19 Σεπτεμβρίου

Ο Αμεντέο έφτασε στα τέλη του '80 ως εικοσάχρονος στη Ρώμη από το Καζάλ ντι Πρίντσιπε για να γίνει ηθοποιός. Καθώς η καριέρα του ξεκινάει, μια ομάδα κουκουλοφόρων απαγάγει τον αδελφό του και έτσι ο Αμεντέο αναγκάζεται να επιτρέψει στο πατρικό του και να ξεκινήσει ο ίδιος από την αρχή την έρευνα για να τον εντοπίσει.

West of Sunshine 607

West of Sunshine του Τζέισον Ραφτόπουλος - Από 1η μέχρι 19 Σεπτεμβρίου

Ο Τζιμ έχει μόνο μια μέρα για να πληρώσει ένα χρέος που φορτώθηκε από την εμμονή του με το τζόγο. Και σαν να μην του έφτανε αυτό, πρέπει να φροντίσει το γιο του που δεν έχει σχολείο. Οι σχέσεις πατέρα - γιου θα δοκιμαστούν, ενώ όταν η ζωή του παιδιού θα κινδυνεύσει, ο Τζιμ θα βρεθεί μπροστά στη μοναδική του ευκαιρία να αλλάξει ζωή.

No Date No Signature 607

No Date, No Signature του Βαχίντ Χαλιλβάντ - Από τις 2 μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου

Ενας ιατροδικαστής τραυματίζει σε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο το εξάχρονο παιδί ενός μοτοσικλετιστή. Πληρώνει αποζημίωση και προσφέρεται να μεταφέρει το παιδί στην πιο κοντινή κλινική. Την επόμενη μέρα το παιδί φτάνει στο τραπέζι του για αυτοψία. Είναι νεκρό.

Beautiful Things 607

Beautiful Things του Τζιόρτζιο Φερέρο - Από τις 2 μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου

Τέσσερις επιστήμονες ερευνούν το τέλος της καπιταλιστικής κοινωνίας και αναγνωρίζουν στον εαυτό τους τα σημάδια μιας νέας εποχής που ανακαλύπτουν με τρόμο, αλλά και με τον ενθουσιασμό του καινούριου. Στα 40 τους χρόνια αναζητούν μια διέξοδο. Κανείς δεν άκουσε ποτέ τίποτα γι' αυτούς.

Oblivion Verses 607

Oblivion Verses του Αλιρέζα Κατάμι - Από 3 μέχρι 19 Αυγούστου

Ο ηλικιωμένος φύλακας ενός νεκροτομείου θυμάται τα πάντα εκτός από ονόματα. Περνάει τις μέρες τους δείχνοντας πτώματα σε συγγενείς που αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους. Μια διαδήλωση όμως θα οδηγήσει στην πολιορκία του νεκροτομείου και στο πτώμα μιας νεαρής γυναίκας που θα τον οδηγήσει σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας στο παρελθόν.

Caniba 607

Caniba των Λουσιάν Καστέν-Τέιλορ και Βερενά Παραβέλ - Από 4 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου

Oι δημιουργοί του «Leviathan» (στη δεύτερη φετινή ταινία τους μετά το Βερολινέζικο «somniloquies») επιστρέφουν με ένα ντοκιμαντέρ που υπόσχεται να εξερευνήσει την σημασία της κανιβαλιστικής επιθυμίας στην ανθρώπινη κουλτούρα και ιστορία μέσω του γιαπωνέζου Ισέι Σαγκάουα και της ανατριχιαστικής σχέσης του με τον αδερφό του.Lucien Castaing-Taylor, Véréna Paravel

The Night I Swam 607

The Night I Swam των Νταμιέν Μανιβέλ και Ιγκαράσι Κοχέι - Από 5 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου

Τα βουνά της Ιαπωνίας είναι καλυμμένα με χιόνι. Κάθε βράδυ, ένας ψαράς φτάνει στην αγορά της πόλης. Ο εξάχρονος γιος του ξυπνάει όταν φεύγει ο πατέρας του και είναι αδύνατον να ξανακοιμηθεί. Στο δρόμο για το σχολείο, χάνεται μέσα στο χιόνι.

The Blessed 607

The Blessed της Σοφία Ντζάμα - Από 6 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου

Λίγα χρόνια μετά τον εμφύλιο στην Αλγερία, ένα ζευγάρι γιορτάζει την 20ή επέτειο του γάμου του σε ένα εστιατόριο. Μιλούν για τις ψευδαισθήσεις τόσων χρόνων, την ίδια ώρα που ο γιος τους ο Φατίμ και οι φίλοι του ετοιιμάζονται να χάσουν μια για πάντα την αθωότητά τους σε μια εχθρική πόλη.

Happy Winter 607

Happy Winter του Τζιοβάνι Τοτάρο - Από 6 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου

Κάθε καλαοκαίρι, στην παραλία Μοντέλο του Παλέρμο, διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι αναγκάζονται να συγκατοικήσουν στις καμπίνες που νοικιάζονται για τη σεζόν. Μια οικογένεια που χρεώθηκε για να έρθει διακοπές, τρεις γυναίκες που κάνουν ηλιοθεραπεία προκειμένου να νιώσουν νέες, ένας μπάρμαν που πρέπει να βγάλει τα λεφτά του χειμώνα, μια ολόκληρη κοινωνία που υποκρίνεται ότι η κρίση έχει τελειώσει και το καλοκαίρι διαρκεί για πάντα.

The Testament 607

The Testament του Αμιτσάι Γκρίνμπεργκ - Από 7 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου

O Γιοέλ, ένας ερευνητής του Ολοκαυτώματος βρίσκεται στο μέσο μιας δίκης με τις Αρχές της Αυστρίας για μια μαζική εξόντωση Εβραίων που έγινε προς το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο χωριό του Λέντσντορφ. Ταυτόχρονα μια οικογένεια βιομηχάνων προσπαθεί να χτίσει ένα ακίνητο στο σημείο που έγινε η σφαγή, ενώ ο Γιοέλ βρίσκει μια διαθήκη από τη μητέρα του που δεν ήξερε ότι υπάρχει.

Disappearance 607

Disappearance του Αλί Ασγκάρι - Από 8 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου

Μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα στην Τεχεράνη, ένα ζευγάρι προσπαθεί να βρει από νοσοκομείο σε νοσοκομείο τη θεραπεία που χρειάζεται το κορίτσι για να μην πεθάνει. Ταυτόχρονα πρέπει να κρύψουν όλα όσα συμβαίνουν από τους γονείς τους και η κρίση μεταξύ τους μεγαλώνει.

Krieg 607

Krieg του Ρικ Οστερμαν - Από 8 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου

Η ιστορία του Αρνολντ Στάιν, ο οποίος απομονώνεται σε ένα καταφύγιο στο βουνό, μέχρι τη στιγμή που ένας ξένος τον τρομοκρατεί και τον οδηγεί σε μια ανελέητη σύγκρουση. Κάπως έτσι, η τραγωδία που τον οδήγησε στο καταφύγιο, αλλά και ο ίδιος του ο χαμένος εαυτός θα συναντηθούν σε μια αγωνιώδη πορεία προς τη λύτρωση.

Piazza Vittorio 607

Piazza Vittorio του Εϊμπελ Φεράρα - Από 8 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου

Η μεγαλύτερη πλατεία της Ρώμης μέσα από το σκληρό και ποιητικό βλέμμα του Εϊμπελ Φεράρα, σε ένα πορτρέτο μιας μικρογραφίας της ίδιας της Ιταλίας που αλλάζει, δοκιμάζοντας τις αντοχές της στη διαφορετικότητα και την αλήθεια της πραγματικής ζωής.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 30 Αυγούστου ως τις 9 Σεπτεμβρίου στο Λίντο. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για ενημέρωση κάθε λεπτό για όσα θα συμβούν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες. Δείτε όλα τα κείμενα συγκεντρωμένα εδώ.