Buzz

Σαϊεντολογία στοπ: φωτογραφίες από το «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον!

στα 10

Λίγες μόνο ημέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το «Τhe Master» του Πολ Τόμας Αντερσον προσφέρει λίγη ακόμη εικόνα σε όσους δεν μπορούν να περιμένουν, θολώνοντας ακόμη περισσότερο τα νερά για τη σχέση του με τη Σαϊεντολογία.

Σαϊεντολογία στοπ: φωτογραφίες από το «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον!

Είναι ήδη η πιο πολυσυζητημένη ταινία της επόμενης σεζόν. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού το «Τhe Master» του Πολ Τόμας Αντερσον υπήρξε ήδη από τη σύλληψη του ένα «γεγονός».

Οχι μόνο επειδή αποτελεί την καινούρια ταινία ενός από τους σπουδαιότερους σύγχρονους δημιουργούς του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου, πέντε χρόνια μετά το «Θα Χυθεί Αίμα», πράγμα που από μόνο του θα αρκούσε για να ανεβάσει την αγωνία στο κατακόρυφο, αλλά κυρίως γιατί η σύνδεση της ιστορίας του με τις απαρχές της Σαϊεντολογίας και την άνοδο του ηγέτη της, Λ. Ρον Χάμπαρντ παραμένει ακόμη αμφισβητούμενη.

Τέλος στις εικασίες έρχεται τώρα να δώσει τόσο ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, που σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Entertainment Weekly υπήρξε κάτι παραπάνω από σαφής: «Το φιλμ δεν είναι η ιστορία του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Η Σαϊεντολογία υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα της εποχής, αλλά υπήρξαν και άλλα που γεννήθηκαν τότε. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση στον τρόπο που συμπεριφέρομαι ή μιλάω με τον Χάμπαρντ. Φτιάχνοντας το ρόλο σκεφτόμουν άλλες bigger than life προσωπικότητες, χαρισματικούς ανθρώπους όπως τον Ορσον Γουελς. Ο χαρακτήρας του Χοακίν Φίνιξ είναι σαν ένα δαρμένο σκυλί. Οπου κι αν πηγαίνει μπλέκει σε φασαρίες. Και εγώ είμαι ο μόνος που μπορεί να τον αντιμετωπίσει.»

Στην ίδια γραμμή και οι δηλώσεις της παραγωγού Τζόαν Σέλαρ η οποία δηλώνει: «Ο κόσμος θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για την ταινία. Ο Αντερσον ενδιαφέρεται περισσότερο για τους βετεράνους που επέστρεψαν στην πατρίδα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Για τις χαμένες ψυχές που δεν είχαν ιδέα τι θα τους έφερνε το μέλλον.»

Ακόμη και η μυστική προβολή που έγινε στην Αμερική, προκαλώντας τον ενθουσιασμό κοινού και κριτικών (διαβάστε περισσότερα εδώ) δεν υπήρξε ικανή να διαφωτίσει για το πόσο τελικά το σενάριο του «Τhe Master» είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του Λ. Ρον Χάμπαρντ, παρά τις έντοντες διαψεύσεις των ανθρώπων που δούλεψαν σε αυτό.

Πώς, όμως, να εξηγήσει κανείς το γεγονός πως ο Αντερσον έδειξε την ταινία στον Τομ Κρουζ, πριν ακόμη αυτή ολοκληρωθεί (διαβάστε περισσότερα εδώ) και πάρει ημερομηνία εξόδου στην Αμερική, αλλά και την ηθελημένη προφανώς διαρροή της σύνδεσης της με τη Σαϊεντολογία ακόμη και πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της.

Σε καθε περίπτωση, όλα θα ξεδιαλύνουν σε λίγες εβδομάδες, όταν η ταινία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας (όπου και προστέθηκε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα τελευταία στιγμή).

Για την ώρα δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την ταινία, δείτε το τρέιλερ και διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υπόθεση με το κωδικό όνομα «Τhe Master».