Buzz

«The Art of Divorce»: Ο Ράσελ Κρόου γιόρτασε το διαζύγιο (και μαζί τα γενεθλιά) του με μια δημοπρασία

στα 10

Ετσι αντέδρασε στο διαζύγιό του: πούλησε το περιεχόμενο των σπιτιών που μοιραζόταν με την πρώην σύζυγό του και κέρδισε 3.7 εκατομμύρια δολάρια.

«The Art of Divorce»: Ο Ράσελ Κρόου γιόρτασε το διαζύγιο (και μαζί τα γενεθλιά) του με μια δημοπρασία

Θα ήταν μία έξυπνη κίνηση αν δεν έμοιαζε τόσο πολύ με αντίδραση πληγωμένου εγωισμού και κρίση μέσης ηλικίας: συσσωρευμένα μεμοραμπίλια από ταινίες, συλλεκτικά αθλητικά μπλουζάκια του ράγκμπι, έργα τέχνης, vintage μηχανές, μία μεγάλη συλλογή από κιθάρες, πανάκριβοι πίνακες, κοσμήματα.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Ράσελ Κρόου είναι ή ο πιο αλαζόνας σταρ ή ο πιο ανασφαλής άντρας του κόσμου (ή και τα δύο)

Russell Crowe auction 607 5

Και ειδικά το τελευταίο έμοιαζε να τονίζει το λόγο του ξεπουλήματος: «κοσμήματα που κάποτε είχε χαρίσει στη γυναίκα του Ντανιέλ Σπένσερ» έγραφε ο κατάλογος του Sotheby's που περιέγραφε τα αντικείμενα που βγήκαν σε δημοπρασία (μια δημοπρασία με τίτλο «Η Τέχνη του Διαζυγίου») ανήμερα στα 54α γενέθλια του ηθοποιού. Ούτε η επιλογή της μέρας μοιάζει τυχαία για όποιον θέλει να υπογραμμίσει, σχεδόν ψυχαναλυτικά, μία «νέα αρχή» στη ζωή του.

Russell Crowe auction 607 1

Πάντως, πάνω από 220 αντικείμενα πουλήθηκαν στη δημοπρασία στο Σίντνεϊ στις 7 Απριλίου και συγκέντρωσαν για τον Κρόου 3.7 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 5 μόνο ώρες - κάτι που πανηγύρισε κι ο ίδιος στο λογαριασμό του στο twitter («όχι κι άσχημα για μία 5ωρη βάρδια δουλειάς»).

Russell Crowe auction 607 2

Μερικά από τα πιο δημοφιλή κομμάτια της δημοπρασίας ήταν η άμαξα του «Μονομάχου» (μαζί με ένα άλογο-μοντέλο σε κανονικό μέγεθος που πουλήθηκαν για 65.000 δολάρια), η πανοπλία και τα ξίφη του, αλλά και το δερμάτινο εσώρουχο του «Cinderella Man» που έφτασε τα 7.000 δολάρια.

Russell Crowe auction 607 3

Αγαπημένο κομμάτι του Κρόου (για το οποίο έκανε μία εμφάνιση έκπληξη ο ίδιος στη σκηνή της δημοπρασίας) ήταν το βιολί από το «Master and Commander». Το βιολί, κατασκευασμένο από τον Leandro Bisiach Snr το 1890, πουλήθηκε για 135.000 δολάρια. «Μου ήταν πολύ αγαπημένο. Το είχα στο γραφείο μου να σκονίζεται. Θα ήθελα πολύ να το αγοράσει κάποιος που θα το χρησιμοποιεί. Είναι ένα βιολί κονσέρτων κι ανήκει στη μουσική...»

Russell Crowe auction 607 4

Η δημοπρασία κρίθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη από τον διευθυντή του Οίκου Sotheby's, Γκάρι Σίνγκερ. «Ο κόσμος έκανε σαν τρελός. Ηταν ξεκάθαρη Crowe-mania!»

Πάντως ο ίδιος ο Κρόου ενημέρωσε τους θαυμαστές του να μην ανησυχούν: ούτε έχει οικονομικό πρόβλημα κι αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, ούτε πούλησε πράγματα που θα του λείψουν. «Μην ξεχνάτε πόσα ακόμα σπίτια έχω και πόσα ακόμα κρέμονται από εκείνους τους τοίχους. Είμαι μια χαρά...»


Διαβάστε περισσότερα: