Buzz

«Room 8»: Δείτε την μικρού μήκους που κέρδισε το βραβείο BAFTA

στα 10

Ενας άντρας φυλακισμένος. Ενα μυστηριώδες κουτί. Ενα βραβείο από την Βρετανική Ακαδημία κινηματογράφου.

«Room 8»: Δείτε την μικρού μήκους που κέρδισε το βραβείο BAFTA

To μικρού μήκους του Τζέιμς Γ. Γκρίφιθς, θα μπορούσε να αποτελεί την βάση για ένα επεισόδιο του «The Twilight Zone», καθώς μπλέκει στοιχεία αγωνίας, επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, σε ένα αποτέλεσμα που σε κάνει να θέλεις να ξαναδείς το φιλμ αμέσως μόλις τελειώσει.

Γυρισμένο για έναν online διαγωνισμό του Bombay Saphire, το φιλμ είναι τοποθετημένο σε ένα κελί μιας ρώσικης φυλακής, στην δεκαετία του 70. Ενας Βρετανός κρατούμενος θα βρει εκεί ένα μυστηριώδες κόκκινο κουτί, το οποίο όταν θα το ανοίξει, θα του δώσει μια αλλόκοτη ευκαιρία για να δραπετεύσει.

Με ένα σενάριο γραμμένο από τον βραβευμένο με Oσκαρ σεναριογράφο του «Μονάκριβη», Τζόφρι Φλέτσερ, το φιλμ είναι η τρίτη μικρού μήκους του Γκρίφιθς, ο οποίος υπήρξε μοντέρ για αρκετά χρόνια πριν στραφεί στη σκηνοθεσία.

Το βραβείο BAFTA που κέρδισε πριν λίγες μέρες, θα είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο βήμα προς την πρώτη του μεγάλου μήκους, η οποία πιθανότατα δεν θα αργήσει κι απ΄όσο μπορούμε να δούμε από την μικρού του μήκους, πιθανότατα θα είναι κάτι που αξίζει να περιμένουμε.


Δείτε όλες τις ταινίες του Bombay Sapphire Imagination series εδώ.

Διαβάστε ακόμη: