Buzz

Ο λόγος που ο Ρίντλεϊ Σκοτ πήρε τον Χοακίν Φίνιξ στο «Napoleon»

στα 10

Οχι, ο λόγος δεν ήταν επειδή είχαν συνεργαστεί και πάλι στον «Μονομάχο».

Ο λόγος που ο Ρίντλεϊ Σκοτ πήρε τον Χοακίν Φίνιξ στο «Napoleon»

Μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς είναι και το «Napoleon» του Ρίντλεϊ Σκοτ με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φινιξ. Στο άκουσμα και μόνο πως ο Σκοτ θα συνεργαζόταν ξανά με τον Φίνιξ στη ταινία, αρκετοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν πως αυτή η συνεργασία προέκυψε λόγω της σχέσης που είχαν από την ταινία «Ο Μονομάχος».

Ομως σε μια πρόσφατή συνέντευξή τους στο περιοδικό Empire, αποκαλύφθηκε πως άλλος ήταν ο λόγος για το οποίο ο Σκοτ επέλεξε τον Φίνιξ για τον συγκεκριμένο ρόλο κι αυτός ήταν όταν τον είδε να παίζει τον Joker στην ταινία του Τοντ Φίλιπς. «Κοιτάζω τον Χοακίν και σκέφτομαι πως αυτός ο μικρός δαίμονας είναι ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Του μοιάζει», είπε ο Σκοτ.

Και συνέχισε λέγοντας πως συγκρίνει τον Ναπολέοντα με τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Στάλιν. «Είχε κάνει πολλά κακά πράγματα στη ζωή του. Ταυτόχρονα όμως ήταν αξιοσημείωτο το θάρρος του, οι ικανότητές του και η ηγεσία του. Ηταν εξαιρετικός.»

Διαβάστε ακόμα: Ο Χοακίν Φίνιξ είναι ο «Ναπολέοντας» στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ

napoleon

Ο Φίνιξ πρόσθεσε πως «αν θέλετε να καταλάβετε πραγματικά τον Ναπολέοντα, τότε μάλλον θα πρέπει να μελετήσετε και να διαβάσετε μόνοι σας την Ιστορία, γιατί αν δείτε αυτή την ταινία πρόκειται για μια ιστορία μέσα από τα μάτια του Ρίντλεϊ. Είναι απλώς ένας τόσο περίπλοκος κόσμος. Αυτό που αναζητούσαμε ήταν κάτι που θα αποτύπωνε την αίσθηση αυτού του ανθρώπου. Σίγουρα, μιλώντας για τον εαυτό μου, ήθελα ενεργά να αποφύγω τις συμβάσεις μιας βιογραφικής ταινίας.»

Και συνέχισε λέγοντας πως «υπήρχε απλώς μια πολύ νοσταλγική ιδέα να συνεργαστώ ξανά με τον Ρίντλεϊ» αφού είχε «μια απίστευτη εμπειρία» στα γυρίσματα του «Μονομάχου». «Ημουν τόσο νέος. Ηταν η πρώτη μου μεγάλη παραγωγή. Πραγματικά λαχταρούσα ξανά αυτή την εμπειρία ή κάτι παρόμοιο.»

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας το «Napoleon» είναι μια πρωτότυπη και προσωπική ματιά στην καταγωγή του Ναπολέοντα και στη γρήγορη, αδίστακτη ανάβαση του ως αυτοκράτορας, ιδωμένη μέσα από το πρίσμα της εθιστικής και συχνά ασταθούς σχέσης του με τη σύζυγό του και τη μοναδική του αγάπη, της Ιωσηφίνας.

Στην ταινία, της οποίας το σενάριο το έχει ο Ντέιβιντ Σκάρπα, που είχε ξανασυνεργαστεί με τον Σκοτ στην ταινία «Όλα τα Λεφτά του Κόσμου», πρωταγωνιστούν επίσης η Βανέσα Κίρμπι στον ρόλο της Ιωσηφίνας και οι Ταχάρ Ραχίμ, Μάθιου Νίνταμ, Λουντιβίν Σανιέ, Γκάβιν Σπόουκς, Μπεν Μάιλς, Φιλ Κόρνγουελ κ.α.

Το «Napoleon» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου, πριν αυτή, αργότερα, βγει και στο Apple TV+ (μια ημερομηνία η οποία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή).