Buzz

Reject the NRA: δείτε την Τζούλιαν Μουρ, την Εμα Στόουν, τον Moby να τηλεφωνούν στο Κογκρέσο

στα 10

Nέος νόμος του Τραμπ θα ευνοεί την ακόμα ευκολότερη αγορά σιγαστήρων σε πολυβόλα. Κι αυτό αμέσως μετά το μακελειό στο Λας Βέγκας. Η NRA ελέγχει αυτή τη χώρα, είναι πασιφανές και οι σταρ αντιδρούν.

Reject the NRA: δείτε την Τζούλιαν Μουρ, την Εμα Στόουν, τον Moby να τηλεφωνούν στο Κογκρέσο

Η Τζούλιαν Μουρ είναι μία ηχηρή φωνή εναντίον της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας στην Αμερική. Μετά από τις μαζικές δολοφονίες των τελευταίων χρόνων αποφάσισε να ξεκινήσει την ακτιβιστική της δράση και να μιλήσει. «Δεν μπορούσα να το αντέξω άλλο. Δεν μπορούσα να αντέξω περισσότερες τέτοιες ειδήσεις, περισσότερα περιστατικά ομαδικών επιθέσεων με όπλα, περισσότερα συμβάντα όπου χανόντουσαν αθώες ζωές...»

«Πριν από 4 χρόνια, η κόρη μου ήταν 10 χρονών και μαζί μου στα γυρίσματα μιας ταινίας, όταν συνέβη ένα τέτοιο συμβάν. Εκλεισα όλες τις τηλεοράσεις στο σετ, παρακάλεσα συνεργείο και συναδέλφους να μην αναφέρουν τίποτα. Ομως μετά από λίγες ώρες μου είπε ''μαμά, σκοτώθηκαν παιδάκια σ' ένα σχολείο σήμερα;" Και τότε κατάλαβα. Αυτό που έκανα ήταν ηλίθιο. Δεν προστάτευα το παιδί μου αποκλείοντας την πληροφορία, που έτσι κι αλλιώς θα έβρισκε κάπου. Επρεπε να κάνω το αντίθετο: να το συζητήσω. Να το φωνάξω...»

Δείτε κι αυτό: Η Τζούλιαν Μουρ απαιτεί Gun Control - δείτε το βίντεο, ακούστε τα λόγια της

Σήμερα, όσο η τραγωδία στο Λας Βέγκας είναι ακόμα ζεστή, το αμερικανικό Κογκρέσο είναι έτοιμο να κάνει ένα ακόμα χατήρι στον Πρόεδρο Τραμπ και την ισχυρή ένωση των οπλοχρηστών Αμερικής (NRA): θα περάσουν έναν νόμο που θα κάνει ακόμα πιο εύκολο να αγοράσει κανείς σιγαστήρα για το αυτόματο πολυβόλο του. Οχι απλά θα γαζώνει ανθρώπους με 400 σφαίρες το λεπτό, αλλά και κανείς δε θα καταλαβαίνει αμέσως τι συμβαίνει. Γιατί θα γίνεται αθόρυβα.

Κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί σταρ, μουσικοί και τραγουδιστές ενώνουν τις φωνές τους με την Τζούλιαν Μουρ για να εξηγήσουν στον μέσο αμερικανό πολίτη τι πρέπει να κάνει για να διαμαρτυρηθεί νομικά στον Γερουσιαστή της περιοχής του. Υπάρχει μία τηλεφωνική διαδικασία που καταγράφει τις αντιδράσεις των πολιτών στην καταψήφιση νέων νομοσχεδίων και το βίντεο την εξηγεί, βήμα βήμα.

Δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι κάτι θα αλλάξει. Χαιρόμαστε όμως να βλέπουμε το Χόλιγουντ με τη συνείδηση στη σωστή πλευρά, με αφώτιστα, αβαφα, ατημέλητα πρόσωπα να μαγνητοσκοπούν τους εαυτούς τους απο την κάμερα του κινητού γιατί καταλαβαίνουν ότι αυτό που λένε είναι πιο σημαντικό από την εικόνα τους.

REJECT NRA λοιπόν.

.

Διαβάστε περισσότερα: